kerth Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 (edited) Nie mam właśnie miejsca w kolbie. Mam składaną. Inaczej przecież bym nie pytał. Czym innym seria z giety, a czym innym z minima (jak na serię potrafię wywalić koło tysiąca kulek). Z resztą nie rozumiem odpowiedzi w kontekście mojego pytania :) Edit: A pytam, bo lipole nie za bardzo lubią głębokie rozładowania. Nie wiem za to, jak się zachowują przy wyładowaniu i długim poborze prądu. Edited April 27, 2009 by kerth Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Kolega mi mówił ,że walil seriami nawet po 15,20 sek i tylko przerywacz się przegrzewał.Więc wytrzymuje.A jak masz wersję para,tak jak ja,to po prostu przełóż kable do boxa.sam tam zmiescilem 9,6 sanyo rc 2400 Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 A jak masz wersję para,tak jak ja,to po prostu przełóż kable do boxa.sam tam zmiescilem 9,6 sanyo rc 2400 Tak, jak napisałem wyżej - chciałbym tego uniknąć. Mam tak teraz. Szukam alternatywy :) Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 To może zakup sobie RISa do M249 i puszkę na baterię. Będzie po problemie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Nie mam właśnie miejsca w kolbie. Mam składaną. Inaczej przecież bym nie pytał. Czym innym seria z giety, a czym innym z minima (jak na serię potrafię wywalić koło tysiąca kulek). Z resztą nie rozumiem odpowiedzi w kontekście mojego pytania :) Edit: A pytam, bo lipole nie za bardzo lubią głębokie rozładowania. Nie wiem za to, jak się zachowują przy wyładowaniu i długim poborze prądu. heh moje g36 opiera sie na ITU zębach i m140 i systema magnum :) pytania ? :) seria 1000 kulek / powodzenia dla żywotności podzespołów gb :) co do li-po to chodzi o to ze nie mozesz zjechac nizej niż 3v na cele ( w praktyce 2,8v) powiem tak z mojej g36 wywaliłem hi-capa od m4 pełnego na li-po 11,1 2200mAh 35C był nałądowany na ful czyli maił napiecie 12,6v po pełnym hi-capie zmierzyłem napiecie poszczególnych celi: 4,18v 4,17v, 4,2v... Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 (edited) seger: nie zrozumiałeś mnie chyba. Nie pytam, czy moje komponenty wytrzymają, nie pytam czy mogę takimi seriami strzelać, nawet nie pytam, jakie napięcie jest mi potrzebne na celę. To wszystko wiem. Komponentów nie mam standardowych, ale ja nie o tym. A Twoje ostatnie zdanie wreszcie mi częściowo odpowiada na moje pytanie. Dzięki. FRAGER: Staram się tego uniknąć :) Edited April 28, 2009 by kerth Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 to powiem tak: mozesz strzelać serie po ile chcesz kulek. li-po przecież sastosowane w modelach latajacych i tam musza dawać non stop i to pod róznym obciażeniem zalezy ile gazu daje sie. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Witam. Zrobiłem tuning w minimi do 510 fps, wszystko super m140 spring, wale seria, batka 9,6 dobry ROF :) Mam pytanie: jakie kulki do tych fps(waga)? jaka gumka hop up do tych fps ? mam stock CA gume i mysle że mógłby hop lepiej kręcic. pzdr i czekam na odp Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Ja wsadziłbym gumkę sysemy i dłuższy dystanserek z kabla. Kulki ja bym używał 0.23/0.25g ze względu,że to jest KM i bardziej liczy się zasięg niż skupienie. P.s. masz wymienioną komore hu ? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 tak mam komore Hop up CA, na gumce stockowej CA i kulkach 0,25 zasięg to 70m(zasięg całkowity prawie równa się skutecznemu), ale mam wrażenie że hop mógłby lepiej kręcic, myślę nad gumką hop up guardera z czarnego sylikonu o zwiększonej twardosci? i Słyszałem taka teorie ze jak kulki są za lekkie do fps to są za bardzo wyhamowywane przez opór powietrza, czy to prawda? w myśl tej teorii zasieg na 0,28 powininem wzrosnac... pzdr i czekam na odp !! Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Jak wygląda konfiguracja gearboxa poza tym? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 (edited) Helikalne STU od Classic Army Zestaw dosczelnionego cylindra P&J Spring SP140 guarder prowadnica wzmocniona łozyskowana batka 9,6V 3300 mAh G&P Całośc była składana w taiwangun.com, polecam !!! na chrono wyszło ok 510 fps Myślę, że przy gumce z czarnego sylikonu guardera i kulkach 0,28 otrzymam optymalne ustawienie!? prosze o odp Edited May 16, 2009 by SwideR Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Co do kulek to tylko intuicyjnie mogę powiedzieć że będą lepiej niosły, zaś gumka raczej poprawi sytuację. Ten zestaw cylindra bore-up ofc? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 nie to nie jest bore up chyba dokladnie to: http://www.taiwangun.com/shop,show,1362 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 A silnik stock? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 silnik P&J o zwiekszonym momencie obrotowym który znajdował sie już od razu czyli stock :) nawet na 8,4 ciągnie m140 :) w STU jest inne przełożenie no i helikalne to rzekomo lżej :) dałem gumke guardera i zasięg się nieco poprawił, czekam na kulki 0,28, pzdr ! Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Jeszcze Cię pomęczę :twisted: Jaki masz ROF na tej konfiguracji? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Nie mierzyłem, ale muszę stwierdzic za zadowala mnie w takim stopniu, ze nie planuje zmieniac baterii, całośc działa tez na baterii 8,4 :D rof kicha ale dziala ;p Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Heheh Michalll dołączył do grona użytkowników m249 i nie wie jakie części wsadzić by było fajne :) Quote Link to post Share on other sites
memphis3 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 (edited) Ja po moich przejściach z dyszą w końcu doszedłem do ładu - skróciłem ją o 0.25mm (teraz ma długość stockowej) i już nie ma pustych strzałów. Tylko jeszcze muszę spręż zmienić, bo na MadOnion 130 + bore`up wychodzi 430 .....jakaś mega lipa :/ Edited May 18, 2009 by memphis3 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Ze sprężyn tylko Guarder. U mnie BU + m130 guardera pokazywało 480 fps :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Ja po moich przejściach z dyszą w końcu doszedłem do ładu - skróciłem ją o 0.25mm (teraz ma długość stockowej) i już nie ma pustych strzałów. Tylko jeszcze muszę spręż zmienić, bo na MadOnion 130 + bore`up wychodzi 430 .....jakaś mega lipa :/ Normalka przy tych sprężynach ;) Parszywie się ubijają i rzeczywista moc ma niewiele wspólnego z oznaczeniem. Quote Link to post Share on other sites
snake4 Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) Ze sprężyn tylko Guarder. U mnie BU + m130 guardera pokazywało 480 fps :) Ruletka, u mnie borek(guarder) + m120 G&G= 400fps... Edited May 27, 2009 by snake4 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Nie ruletka tylko uszczelnianie... Ja bym dyszę obstawiał. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Sprężyny G&G są słabsze niż np Guarder, na M120 Guardera będzie pewnie z 450fpsów ale na b.dobrym uszczelnieniu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts