memphis3 Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 (edited) Czy ktoś z Was ma problem z podawaniem kulek ? Strzelająć serią część strzałów niestety jest pusta. Jeśli był by to jeden pusty na 9 dobrych to OK ale niestety pustych jest więcej :/ Może wymiana popychacza ? P.S Jak nazywa się część którą montuje się na zębatkę w celu wydłużenia czasu pozostania dyszy w tylnym położeniu ? Edited February 9, 2009 by memphis3 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2227 opóźniacz popychacza. Mam m249 iraq war PJ, ostatnio wymieniłem w nim tłok DF z tytamowymi zębami zębatki typu torque up (JG), bore up CA z głowicą cylindra DF, prowadnice systemy łożyskowaną, m130 guarder, komora HU CA, gumka systemy i stock lufa GP 509mm Chrono pokazywało 460-480 fps, ale rozrzut był bardzo duży, do tego stopnia, że aksu74 stock sprawdzał się lepiej od m249. Co może być przyczyną taki rozrzut ?? Proszę o odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Zbyt duża moc :) Zainwestuj w precke i dobre kulki. Przy tej mocy około 0,3g Quote Link to post Share on other sites
memphis3 Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Hmmm u mnie na M130 Mad Oniona + bore`up (2x łożyskowanie) wychodzi max 450 - 460 FPS :/ (nic stockowego w GB nie ma, komora też zmieniona) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 ja nie potrzebuję precyzji snapera, żeby mieć preckę i kulki 0.3g, przypominam, że jest to KM i z tego się "sieje" kompozytem, a używanie kulek 0.3g mija się z celem. Mowiąc rozrzut miałem na myśli strzelanie w kawał metalu z 30-35m z wyłączonym HU, na kulkach 0,25g extreme precision. Z teodległości miałem problem z trafieniem w tą blachę, mimo że zasięg był o wiele większy. Mam lufę półpreckę 6.05m GP, kulki dobre jakości i za cholerę nie moge poradzić sobie z tym m249. Co może być przyczyną takiego zachowywania się kulek ? Dodam, że w m4 boyi 450fps ze stock lufą, i m130 mogłem bez większego problemu trafić w blachę z 45m na tych samych kulkach, dlatego niepokoi mnie zachowanie m249. Quote Link to post Share on other sites
memphis3 Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Ja mam lufę 640mm 6.04 i na większej odległości również jest spory rozrzut. Myślę, że można to zniwelować tylko cięższymi kulkami. Strzelam na 0.25 lecz na 0.28 już zauważyłem poprawę skupienia. Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 No niestety fizyki wygladem repliki nie oszukasz. Quote Link to post Share on other sites
memphis3 Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Jeszcze dopytam jaki popychacz pasuje do tego GB ? Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 V2, chyba? Nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale najprawdopodobniej tak właśnie jest. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 dokładnie, popychacz v.2 Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 (edited) Na komorze CA, prec lufie CA (510mm) gumce Prometheusa przy konfiguracji: M140, silnik P&J hi-torque, bore-up systemy i i zębatkach super torque-up systemy oraz dyszy DF do G3 rozrzut wyraźnie zmalał. Może skupienie nie jest jak w dobrze stuningowanych innych aegach, ale jest o niebo lepsze niż w stocku. Ciekawą rzeczą jaką zauważyłem, że najlepsze skupienie replika ma na kulkach P&J 0,25g. Gold Fire, Blaster czy Extreme Precision wypadały znacznie gorzej jeśli chodzi o skupienie. Edited February 9, 2009 by headshooter Quote Link to post Share on other sites
Loner Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 (edited) U mnie PJ'oty nie przchodziły przez lufe, cięły się w magu itp. Olałem urzywanie tych kulek... EDIT: Lufa systema 6.04... Mag BOX CA Edited February 10, 2009 by Loner Quote Link to post Share on other sites
woma Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 (edited) Do tej pory miałem założone przewody 2,5mm głośnikowe, dziś założyłem do tego MOSFET firmy GATE kupiony z Allegro. Efekt? Szybkostrzelność bez zmian, reakcja na spust bez zmian. PS. Dobrze, że mam drugą replikę w której tranzystor się przyda ;) Edited February 10, 2009 by woma Quote Link to post Share on other sites
memphis3 Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 (edited) To jeszcze zapytam jakiej firmy najlepiej spręż założyć ? Edited February 10, 2009 by memphis3 Quote Link to post Share on other sites
Loner Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Guarder? NIe miałem z nimi problemów, praktycznie się nie ubijają. Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Ja używam JBU i jestem bardzo zadowolny. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 (edited) Udało się usunąć usterkę, rozrzut uż nie jest bardzo duży, kulki lecą prosto i daleko (0.23g GFC - dają rade). Na końcu mam mały rozrzut, ale nie et tak jak było. myślę, że z 50m trafię w kartkę a4 bez większego problemu. Przyczyna - Mid capy MAG, smar na gumce (mała ilość, ale ednak ...). Teraz jest fajnie, mini będzie wkręcane dale na obroty. Kupuję zapasowe zębatki JG III gen. i m150 wsadzę. zZobaczę jak się będą spisywały te zębatki. na m130 wale serie po 200-300 kulek (w weekend poszło mi 4000 kulek), zębatki jak nowe. Edited February 22, 2009 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Kurcze zapomniałem zapytać wcześniej i muszę pisać posta pod postem. Jaki mikrofonik pasuje do magazynka m249. Wysiadła mi ta część i ciągłe podkręcanie mnie denerwuje. Proszę o podanie jakiegoś wytrzymałego mikrofonu. Magazynek ma podłączone 6v, więc mikrofon musi te napięcie wytrzymać. Oczywiście czekam na model albo linka. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Skoro magazynek ma podłączone 6V to domyślam się, że nie mikrofon szlag trafił, a układ odpowiedzialny za jego obsługę. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Źle się wyraziłem. Magazynek będzie miał podłączone 6v w celu usunięcia problemu z podawaniem kulek. Zdarzaja się puste strzały. Jaki mikrofon wytrzyma 6v ? jakiś model ? Quote Link to post Share on other sites
woma Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 (edited) Mikrofon nie dostaje napięcia. Po to jest cały układ, żeby działał mikrofon, jeżeli go przewoltujesz najpewniej spali się któryś z jego elementów, a nie mikrofon. Edited February 24, 2009 by woma Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Panowie, pojawił się duży problem. 2 tygodnie temu karabin odmówił posłuszeństwa. Na naciśnięcie spustu nie reagował, myślałem, że akiś kabel się odczepił. Po sprawdzeniu całego mechanizmu, przeglądnięciu kabli i styków, wszelkich wtyczek i bezpiecznika, poprawieniu tego co spadło itp. karabin nadal nie strzela. Bezpiecznik jest cały (podłączałem 3 inne i nic), kable wsadziłem nowe - 100% całe, wtyczki pozłacane, akumulator naładowany na full, a mimo to słyszę tylko brzdęk styku. Co może być nie tak z m249 ? Dlaczego nie daje znaku życia ? Wszystkie podzespoły wydają się być sprawne. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Panowie, pojawił się duży problem. 2 tygodnie temu karabin odmówił posłuszeństwa. Na naciśnięcie spustu nie reagował, myślałem, że akiś kabel się odczepił. Po sprawdzeniu całego mechanizmu, przeglądnięciu kabli i styków, wszelkich wtyczek i bezpiecznika, poprawieniu tego co spadło itp. karabin nadal nie strzela. Bezpiecznik jest cały (podłączałem 3 inne i nic), kable wsadziłem nowe - 100% całe, wtyczki pozłacane, akumulator naładowany na full, a mimo to słyszę tylko brzdęk styku. Co może być nie tak z m249 ? Dlaczego nie daje znaku życia ? Wszystkie podzespoły wydają się być sprawne. Udało się złożyć, odłączył się kabel od styku w czasie składania. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Mam od 2 miechów. 1. box-zacinka,nie podaje kulek 2. box -padła elektronika i nie działa na żadne baterie Ehhh,ma ktoś jakieś pomysły ? Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 (edited) 1. Rozebrać i złożyć jeszcze raz (nasmarować i wyczyścić); 2. Wywalić chińską "elektronikę", polutować wszystko na krótko i darować sobie mikrofonik. Ewentualnie sprawdź wszystkie luty, bo oryginalne wyglądają żałośnie - mogło się coś urwać. Ogólnie rzecz biorąc, zdecydowanie polecam ten wątek: http://www.arniesairsoft.co.uk/reviewpost/.../cat/all/page/1 Edited March 9, 2009 by sobczaq Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts