madjong Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Sprawdź co Menel ma w "arsenale" :-F :-F :-F :-F :-F :-F :-F :-F :-F Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 :-F Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Szybkie pytanie silnik Systema Turbo czy ICS Turbo 3000 spisze się lepiej? I pytanie dość śmieszne krótki czy długi? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Szybkie pytanie silnik Systema Turbo czy ICS Turbo 3000 spisze się lepiej? I pytanie dość śmieszne krótki czy długi? Do Minimi pasuje silnik krótki, tylko i wyłącznie. A odnośnie silnika - Systema Turbo da dużo lepszy ROF niż ICS Turbo 3k, ale nie będzie sobie radzić z mocniejszymi sprężynami. Systema Turbo to silnik 'HiSpeed' i nie nadaje się do mocnych sprężyn, ICS Turbo natomiast ROFem nie powali na kolana, ale poradzi sobie z bardzo mocnymi sprężynami. Proste ;) Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Do M120 włożę, więc Systemę. A BTW jeżeli chodzi o ROF to u mnie w stocku jest on średni, jak to wygląda u Was? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 M130 + 9,6V RC i zapie**ala aż miło :) Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Zmieniałeś przewody, kostkę, dodawałeś mosfet? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 U mnie na stockowych kablach, stockowych bebechach i 9,6V 2000 mAh Firefox ROF był niezadowalający. Tyle ode mnie. Na tej samej baterii stockowy HK od VFC napier*** tak, że magazynki nie nadążają z podawaniem ( magi MAG, STAR, VFC, CA, PJ ) i jest w ogóle wściekły. Po wymianie kabli poprawa o jakieś 15%. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Kable wymienione, konektory też, kostka stock, ale czyszczona, ostatnio prawie wyjarało w stykach dziurę :P Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 U mnie 10.8V na m150 i po wymianie kabli (jak dla mnie zabieg obowiązkowy), ROF mógłby być lepszy jednak jest całkiem niezły. W takiej konfiguracji nieważne jest czy mam moją 10.8V czy 11.1 LiPol, ROF jest identyczny. Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Panowie, Wymieniłem w PJtce: - tłok - głowicę tłoka, głowicę cylindra - sprężynę na 120 (madbull) - okablowanie na "głośnikowe" 2x1,5 - batkę na 9,6 i nie nadąża magazynek... Dlaczego? Sprawdzałem na bateriach, akumulatorkach. Pozostaje mi tylko wymiana sprężyny na większą? Nie za bardzo chcę przeginać z mocą. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 (edited) Ktoś pytał jak zrobić maga z ostrego 200' na ejrsoftowego: Klapa trochę mi się w pracach rozwaliła, bo nie posiadałem jej z org. maga ale ta z PJta przypasowała w miare, ale jest z strasznie lipnego plastiku. yoł. Edited August 12, 2008 by men3L Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Kerth w miarę możliwości sprawdź giwerę na chrono, ze sprężynami różnie bywa. Ja dostałem rzekomo sprężyne, która miała dać 370fps i wsadziłem ją kumplowi do SWD (z JG) po pomiarach wyszło blisko 450fps. (co najśmieszniejsze chodzi na stockowych flakach [z wyjątkiem prowadnicy i łożysk] i baterii 8,4v stick) Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Prawdopodobnie wyskoczył mi mały wydatek, który uniemożliwi mi zakup silnika nowego i jak sądzicie czy po wymianie kabli i batki na 9.6 RC Sanyo da radę jako tako silnik sobie radę z M130? Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Po wymianie kabli na głośnikowe 2,5mm szybkostrzelność uległa nieznacznej zmianie, jednakżę nie jest to powalająca poprawa, ale zawsze to coś (jak na wzdane 5,30zł to jest dobrze) Nastopny będzie silnik... Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Taka Sanyo siedzi u mnie i radzi sobie świetnie :) Również na m130. Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Prawdopodobnie wyskoczył mi mały wydatek, który uniemożliwi mi zakup silnika nowego i jak sądzicie czy po wymianie kabli i batki na 9.6 RC Sanyo da radę jako tako silnik sobie radę z M130? Silnik padł po hmm circa 10-15 tysiącach kulek na 120. Teraz gada systema magnum. I jeszcze bardziej powiększył się problem z podawaniem magazynka. Czy ktoś przewoltowywał silniczek maga? Niezbyt uśmiecha mi się możliwość spalenia :( Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Mój przy 5V zapierniczał tak, że nie zabierał kulek z maga. Więc może o 1V można by podwyższyć, może byłoby ok, nie próbowałem. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 (edited) Coś się stało z moim SAW... Wstawiłem okablowanie, i musiałem dokonać jednej zmiany na styku silnika - na chama przylutować kabel do drutu owiniętego wokół jednego z biegunów - wszystko dlatego że wcześniej złamałem blaszkę i poradziłem sobie z podłączeniem tego "na stałe". Na strzelance przez około 1k kulek było dobrze, potem ROF zaczął spadać - pomyślałem że bateria zaczęła padać, w końcu tylko 1100 mAh. Wsadziłem 2000 mAh i ROF na początku trochę lepszy, ale zaczął maleć aż spadł do zera. Baterie ciepłe, nawet bardzo, prawie gorące. I teraz pytanie za 100 pkt : Spaliłem silnik? Tak mi się wydaje ( bezpiecznik poleciał razem ze starym okablowaniem ). Edited August 25, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Mój miał podobne objawy przedśmiertne, pierw co chwilę zaczął szaleć, tracił ROF, po zabawie z stykami jakoś cisnął, ale później zdechł na amen. Ogólnie to słabe silniki są, szczególnie mają ciężko z M130 i wysoko prądowymi bateriami. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 (edited) ŚMIERĆ :P dzięki. Edited August 26, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
Salsa Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 kerth wyraźnie napisałem CHIŃSKIEGO boreUpa ;] czytaj ze zrozumieniem. Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 kerth wyraźnie napisałem CHIŃSKIEGO boreUpa ;] czytaj ze zrozumieniem. Nie tłumaczymy się, oj nie tłumaczymy. Tam nie ma żadnego BoreUpa, ani chińskiego, ani japońskiego, ani rosyjskiego, ani żadnego ;) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 (edited) montował ktoś zestaw cichy systemy do m249?? jeśli tak to czy ktoś miał problemy z podawaniem później?? bo zamontowałem i coś świruje... trząsłem magiem i nic... podwał tak co 2-3kulke... a tam jest batka stock 9,6V. pzdr ew. jak będę miał czas rozbiorę i złoże powoli i dokładnie jeszcze raz może zadziała... Edited September 29, 2008 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Loner Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Hehe, trochę mi się tematy pomyliły, ale mam dokładnie to samo. Cichy zestaw systemy i brak kulek w lufie, na 100% chodzi o dyszę. Jest ciut za długa. http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...st&p=861974 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts