woma Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Mógłby ktoś napisać jakiś poradnik do tego jak przełożyć bebechy boxa do pustego pudła od ostrego? Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Ja u siebie mam już od dawna przełożone bebechy do ostrego pudła i musisz zrobić tak: Najpierw wymotuj sobie wszystko z starego pudełka tak żeby zostało puste w środku (ta część która jest w miejscu gdzie wychodzą naboje w ostrym jest już niepotrzebna, chodzi mi o ten plastik prostokątny do którego wchodzą te rurki) Następnie musisz pomierzyć w jakich odstępach są otwory na spodzie magazynka aby w takim samym miejscu wywiercić w ostrym magu (2 otwory na śruby, 1 otwór na gniazdo jack 3,5 oraz 1 duży prostokątny otwór na przełącznik trybów) Po tych zabiegach możesz spróbować włożyć wnętrzności do środka ale przynajmniej u mnie był problem że ta plastikowa rynna na której są kulki w magu była troszkę za długa i skrucenie jej o jakieś 5mm na rogu rozwiązało problem (skracaj po trochę żebyś sobie za dużo nie ucioł) Teraz powinieny ci wejść wnęczności bez problemu do ostergo maga. I można się pochwalić przed kumplami ostrym magiem 8) oraz +10 do lansu ;-) Quote Link to post Share on other sites
rademenes83 Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 a czy silnik "G&P m140" nie będzie za mocny do sprężyny m130 guardery bo mam okazję go kupić taniej, chodzi mi też o żywotność bebechów?? Quote Link to post Share on other sites
Janozimek Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Witam! Mam parę pytań do właścicieli m249 p&j. Planuję zakup Bore-upa (do m4 Guardera), prowadnicy sprężyny z łożyskowaniem systemy i tłoka z tytanowymi zębami Deep-fire, Komora hop-up CA. Do tego mam głośnikowe okablowanie 2,5mm , pozłacane-wzmocnione styki CA i mosfeta. Włożona czarna systema. Jakie zębatki uciągną bez większych problemów sprężynę m130? Ile fps dałby takowy tuning? Jakie zębatki uciągną bez większych problemów sprężynę m140? Ile fps dałby takowy tuning? Jak będzie z żywotnością tłoka w obu wypadkach? Jaki powinien być rof na baterii 9,6V na ogniwach KAN? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Elo.Mam tą baterię : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2619 a rof żałosny.W gb tylko zębatki na g&p zmienone.O co możę chodzic? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) Ja w swojej na dość wydajnej baterii też nie miałem za dużego ROF i wymieniłem tak: - kable , na głośnikowe niskooporowe - 1.5 mm ale lepiej wsadzić jeszcze grubsze - silnik Guarder High Speed Revolution po tych zabiegach jest to je**** kosiarka. Edited December 27, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
rademenes83 Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Elo.Mam tą baterię : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2619 a rof żałosny.W gb tylko zębatki na g&p zmienone.O co możę chodzic? no ja mam 9.6 3300 mah i też żałosny, wymieniłem na silnik ICS 3000 i ta sama batka i było to samo, później spaliłem kable i silnik nie wiem co się stało niestety, wysyłam paczke do chłopaków z GUNSMITH to mam nadzieję że mi zrobią Quote Link to post Share on other sites
woma Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 A regulowaliście silniki w ogóle? Quote Link to post Share on other sites
rademenes83 Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 A regulowaliście silniki w ogóle? ja swojego popuściłem na maksa na GB(mała czarna śrubka) i się stało niestety Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 (edited) usunąć pls Edited January 8, 2009 by gurek Quote Link to post Share on other sites
grabusek20 Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Czy lufa zewnętrzna od M249 MKII lub M249 MKI pasowałaby do wersji PARA, jak uzyskać ponad 550 fps Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Tak. Nakręcasz ją zamiast tłumika od wersji PARA. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Co ty gadasz? Jak nakrecic zamiast tłumika? I po pierwsze normalnie pasuje.Kup sobie tą PARA i zacznij sie nia bawic ,odkryjesz ze wszystkie maja takie same wejscia lufy. A co do 550 fps.........Strzel sobie z 320 w twarz,potem zapytaj znowu Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Panowie, mam mały problem w M249 PJ iraq war, mianowicie po ostatniej konserwacji połamałem blaszkę od zespołu styku. Gdzie można te badziewie dostać. Na asgshopie brak. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Musisz kupić cały zestaw spustowy. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1281 Mi też się połamało. Poszedłem na łatwiznę i wziąłem kawałek blaszki,owinąłem metkami z metkownicy(nie śmiejcie się,totalny sponton) i wcisnąłem od dołu pomiedzy gb, body,śrubkę od spustu. Działa:) Jak bedzie troche hajsu to trzeba będzie kupić jednak ten zestaw. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Podobno w sklepie elektrycznym da się kupić taką kostkę stykową. Jest chyba o tym w tym temacie lub w temacie o M249 CA. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 (edited) Co ty gadasz? Jak nakrecic zamiast tłumika? I po pierwsze normalnie pasuje.Kup sobie tą PARA i zacznij sie nia bawic ,odkryjesz ze wszystkie maja takie same wejscia lufy. To było odnośnie mojej wypowiedzi czy kogoś innego bo nie rozumiem o co Ci chodzi? I co to są "wejścia lufy"? A taką kostkę da się kupić z sklepie z artykułami elektrycznymi. Jeśli jest przyzwoicie wyposażony to nie powinno być problemów. I to za parę złotych. Edited February 1, 2009 by FRAGER Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Dzięki za odpowiedź, jutro lecę do elektryka, przy okazji kable kupie nowe bo stockowe mi się nie podobają. Jakie kable będą najlepsze dla tej repliki ? Myślę o 2,5mm2 sylikon/głośniki, dobrze myślę ? Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Barzdo dobrze, tylko jesli masz wersję ze stałą kolbą to musisz dobrze zaizolować styki na silniku bo przy grubych kablach robią się zwary. I jeszcze co do silnika to wymieniłem sobie obudowę wraz z magnesami na CA i zyskałem na szybkostrzelności. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 W swoim potworku mam kable 1,5mm beztlenowe, akumulator 10,8V, silnik taki http://www.taiwangun.com/shop,show,768 (ponoć jeden z lepszych silników mimo jego ceny) i sprężynę M140. I ROF nie jest najgorszy, ale też nie zachwyca. Myślę, że to coś z silnikiem, bo na stockowym silniku przy w.w zestawie części ROF niewiele gorszy. Ktoś wie co może być źle z silnikiem? Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 To zdecydowanie silnik bo on ma dużą moc ale mniejszą prędkość obrotową. Czyli generalnie jest jak stary diesel. Najprostsze rowzwiązanie to przełożenie wałka do silnika CA, ma słabsze magnesy więc szybciej się kręci. Ja tak zrobiłem i wyraźnie zyskałem na szybkostrzelności. Mam zamontowany zestaw JBU i zębatki CA, sprężyna M120 z zestawu, jak się wszystko ładnie dotrze to wymienię na mocniejszą. Kable 2,5^2 z miedzi beztlenowej (chyba bo tego nigdy nie wiadomo); T-connectory, bateria GP 9,6V 3300 mAh. Generalnie polecam, to jest dobra i tania konfiguracja. Pozdrawiam! ps. Jakby ktoś miał wrażenie, że dysza podczas strzału nie uszczelnia zestawu ( czyli tak jakby była za krótka) to polecam przesunąć element który pełni rolę dosyłacza kulek i pozycjonuje hop-up w kierunku gearboxa. Śłużą do tego dwie śróbki imbusowe któymi jest przykręcony. U mnie po kilku strzelaniach poprostu się to poluzowało i rozjechało. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Nie uśmiecha mi się przekładanie części z jednego do drugiego silnika. Dlatego mam pytanie. Czy ktoś pakował silnik ICS TURBO 3000 do Minimi? Chodzi mi generalnie o ROF, o to jak szybko silnik rusza z miejsca po naciśnięciu spustu i o to z jakimi sprężynami daje sobie radę? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Odnośnie kostki stykowej, już ją posiadam, koszt 3,50zł (ASGSHOP.PL - 33zł o_O) Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 (edited) ICS ROF'a nie zaczaruje, to Hi tork, on kręci mocno, ale wolno! :P Edited February 3, 2009 by hary934 Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Nie uśmiecha mi się przekładanie części z jednego do drugiego silnika. Dlatego mam pytanie. Czy ktoś pakował silnik ICS TURBO 3000 do Minimi? Chodzi mi generalnie o ROF, o to jak szybko silnik rusza z miejsca po naciśnięciu spustu i o to z jakimi sprężynami daje sobie radę? ja od siebie polecam Guarder High Speed Revolution - kosiarka przy M120 i 9,6V 2000 mAh. Po za tym mocny i wysokoobrotowy jest ten silnik Eagle Force czy jak mu tam - na asgshop. no i oczywiście systema turbo - klasa sama dla siebie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts