seger Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Dysza nie styka sie z kołnierzem gumki. Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Dedykowana dysza do komory i nie działa..?Masakra Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Jaka komora? Jaka dysza? Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 teraz walcze z ta nową morris i do niej jest dysza dedykowana 22mm bodajże Mam tez komorę CA ale wiem że tam z dyszą tez są jakieś problemy gdzieś wyczytałem Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Jeśli dysza blokuje prześwit : weź cienki oring lub kawałek starej gumki hopup ( cienki pasek). Wsadź między komorę gearbox. Odsunięcie komory powinno zapewnić prześwit jeśli dysza wcześniej blokowała prześwit. Sprawdź czy nie lepiej. Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Geberalnie kulki wchodza dobrze tylko nie ma mocy przy podpiętym magu ale sprawdze z oringiem jutro. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Jeśli nie ma mocy to dysza nie dochodzi do kołnierza. Pytanie czy gumkę hopup tyż wymieniłeś czy zostawiłeś gumkę A&K :F Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Gumka wymieniona na g&g.Jak podam jedna kulkę to pokazuje pod 480 fps a przy magu podpiętym oscyluje przy 160 Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 I wszystko jest na miejscu? GB oraz półeczka ze żłobieniem dokręcone do łoża? Na lufie jest sprężyna oraz tulejka które dociskają komorę do GB? Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Wszytko jest na miejscu.Jedyne czego nie wymieniłem to popychacz dyszy. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Ja bym sprawdził jeszcze gumkę hopup. Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Rozbiorę ją jutro i zobaczę może coś nie weszło do końca. Tak się zastanawiam czy opóźniacz założyć na zebatkę kiedyś pomogło w jakies emce Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Jak podam jedna kulkę to pokazuje pod 480 fps a przy magu podpiętym oscyluje przy 160Nie strzela on przypadkiem dubletami? Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Noo ma tak czasami Quote Link to post Share on other sites
Awgahn Posted November 8, 2014 Report Share Posted November 8, 2014 Witam mógłby ktoś powiedzieć jak spisuje się ta komora morrisa? ew jak wypada w porownaniu z ta CA ktorej nie widzialem na rynku. jesli kolega @Jerryb moglby podzielic sie informacja ile kosztowal go ten dwojnog .bylbym wdzieczny :) Quote Link to post Share on other sites
sasza Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Witajcie, panowie dłubie w internecie w te i nazad szukając komory CA i dokopać się nie mogę. Widział ktoś, ma ktoś? Płacę jak za prezydenta Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Jeszcze 3-4 miesiące temu była na milcord.pl, ale już oczywiście nie ma, ten towar zawsze szybko schodzi. W polskich sklepach nie widzę. Trzeba albo zamawiać przez polskie sklepy albo brać zza granicy. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 I stało się, mój 3 letni GB poległ. Nie żebym się specjalnie zdziwił, bo wiedziałem że nastąpi to wcześniej czy później. A teraz krótko jak to się stało: Jakiś miesiąc, może więcej, temu przy konserwacji przed zimą w rękach rozkruszyła mi się osłona silnika w prawej polówce, oznaczona nr. 1. Już wtedy wiedziałem że będzie kiepsko, bo chyba GB rozlatywał się już ze starości. Wtedy też zauważyłem że zaczyna mi pękać też lewa połówka przy silniku, oznaczona nr 2. Wczoraj chciałem zobaczyć jak się ma owe pęknięcie. Wszystko rozłożyłem, zobaczyłem że jakoś specjalnie się nie powiększyło. Złożyłem wszystko do kupy i chciałem zobaczyć czy wszystko działa oddając krótką serie, trzymając w GB rękach. Przód GB, oznaczony nr. 3 po prostu odpadł, trzymał się tylko na głowicy cylindra i popychaczu, szkoda że wtedy też nie zrobiłem zdjęcia. Wyjmując wszystko ze skorupy w rękach jednak rozkruszyła mi się też osłona silnika w lewej połówce, przy której było pęknięcie. Oznaczona nr. 4 Nie wiem co było przyczyną, GB był stary 2-3 letni, przebieg nieznany, ale pewnie nie mały. Kruszący się tył GB może podpowiadać że przyszedł po prostu jego czas, zwłaszcza że sprężyna nie była jakaś specjalnie mocna. SP 130 Guardera, zważona po całej sprawie na 10,2 KG. Teraz pozostaje pytanie cz kupować nowy szkielet czy sprzedać wydmuszkę i szukać innej repliki. I jeszcze zdjęcie bez oznaczeń: Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Zadaj sobie pytanie czy jara cię walenie z RKMu Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Mały off topic, ale ... oczywiście że lubię KM'y, dlatego teraz mam M249, a wcześniej M60. Nie są to repliki których używa się na każdej strzelance, ale jak już się używa to jest ogień ;) A do tego po moich przeróbkach bardzo mi się podoba wygląd zewnętrzny. Po prostu nie chce mi się kupować teraz zwykłego szkieletu, a na CNC od Retro Arms nie uśmiecha mi się wydawać tak krótko po świętach. Może jest to dobra okazja żeby spróbować czegoś innego. Wystawie korpus i się zobaczy, jak nie pójdzie do wiosny to kupi się CNC. Miał ktoś w rękach w ogóle ten szkielet? Podchodzą normalne części? Z tego co widać na zdjęciach to trzeba chyba tylko łożyska wziąć z kołnierzem. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Mam kolegi szkielet w prawdzie V3 ale CNC itpitd, ciężko było dopasować niektóre cześci.. Wracając Posiada ktoś jakiś patent ma rurke boxa do świni? by jakiś paproch nie blokował przepływu kulek? I czy ktos się bawił i zrobił schemat gdzie które kable na płytce podłączyć by silnik krecił gdy naciskamy na spust? Kiedyś udało mi się tak zrobić, potem mała awaria i znów zabawa.. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Jeszcze nie przydarzyło mi się żeby kulki coś blokowało :p Na rurkę możesz dac termokurczke albo zrobić jakby pokrowiec z materiału. Powinno pomóc ;) Co do kręcenia po naciśnięciu spustu to chodzi Ci o zasilanie z jednej baterii tak? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 @Jey - seger kiedyś pisał że użył peszli o ile mnie pamięć nie myli. Quote Link to post Share on other sites
Polak1911 Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Witam. Mianowicie po użytkowaniu świniaka padły mi zębatki i tłok. Tłok załatwiłem sobie shs 14 metalowych, będzie śmigało na sprężynie 130-140 guarder i stockowym silniku. Pytanie: Jakie zębatki mam wsadzić, by mi się to nie posypało (interesuje mnie przede wszystkim wytrzymałość), będę tego używał na baterii 11.1v turnigy 20/30. Myślałem o zębatkach SHS 18:1, co o tym sądzicie? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 100:200 lub 100:300 zapewnia bezawaryjna prace. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts