marvol Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 Było już setki tematów o strzelaniu dwoma kulkami -.- To nie kwestia magazynka. Zmień gumkę na lepszą, a jak nie pomoże, to popychacz i dyszę. A najlepiej daj to komuś do zrobienia, bo skoro pytasz czy to jest normalne, to znaczy że nie za bardzo się na tym znasz :) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 A wiesz, że szukałem na ten temat i nic nie znalazłem? Widzę, że niektórzy użytnicy robią łaskę poświęci pół minuty dla kogoś nie obeznanego. Mam wsadzoną silikonową Guardera. Po najbliższej strzelance doszczelnię. Może pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 Pokombinowałbym z dystanserem albo inną gumką hu. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 Jednak doszczelniłem dzisiaj. Nic się nie zmieniło. W sensie, pod względem podwójnych kulek. Jak będę robić znowu zakupy, to kupię drugą gumkę. Jaką polecacie? Dystanser? Która to część? Prosiłbym o obrazek, jeśli ktoś ma. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Dystanser to mały element w kształcie wałeczka, wykonany w gumy lub kompozytu, umieszczony w komorze hu nad okienkiem lufy. Takie pytanie: replika prosto z pudła strzelała 2 kulkami na semi czy dopiero po jakimś czasie lub grzebaniu? Miałeś może w swojej suce wymienianą dyszę na doszczelnioną? Ja obstawiam za luźny kołnierz gumki hu lub za krótką dyszę (jeśli była zmieniana, w boyi pasuje długa). Tak przy okazji, nigdy, w żadnym AKS-74U, a miałem 4 własne i ze 40 innych na serwisie, nie spotkałem się z podwójną kulka na semi. Coś musi być złożone niewłaściwie. Idź na strzelankę i daj to komuś obeznanemu do ręki, w boyku wyjęcie lufy z komorą to kwestia 2 min. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Aha, wiem już chyba co. To jest przeźroczyste, tak? Nie. Replikę mam od października, ale od tamtej pory strzelała normalnie, a strzelałem bardzo rzadko. 3-4 razy może i to po prostu na podwórku, kilka minut. Dopiero, gdy wymieniłem baterię na Li-po, zauważyłem, że strzela na semi po dwie kulki. Czasami po przestrzeleniu, wyjęciu magazynka, wypadają dwie kulki, gdzie zawsze wypadała jedna. Do wczoraj (to jest doszczelnienie HU) nic nie grzebane. Po doszczelnieniu nadal to samo. Możliwe, że tak zrobię. Tylko wezmę narzędzia. No i tym razem nie rozkręcę całej repliki. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Sprawdź ułożenie lufy w komorze i czy nie wyskoczył Ci ten zatrzask blokujący lufe w komorze HU. BTW, jak powinna zachowywać się pokrywa zamka w suce? Po wciśnięci przycisku od prowadnicy suwadła powinna iść do góry? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 (edited) Wciskasz przycisk urządzenia powrotnego który znajduje się z tyłu pokrywy komory zamkowej. Po jego wciśnięciu pokrywa komory zamkowej powinna unieść się do góry i zatrzymać umożliwiając wyjęcie rury gazowej z nakładką, urządzenia powrotnego oraz suwadła z zamkiem i tłokiem gazowym. Edited April 13, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Jak masz mocną sprężynę - pójdzie do góry, jak słabą, pójdzie po dotknięciu paluchem w górę. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Ojojoj, to u mnie chu-jnia totalna- nawet przy pomocy paluchem nie staje (hehe). Wracam do pracy. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Krótka piłka - masz sprężynkę przy kołku w podstawie szczerbinki/zawiasie dekla? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Krótka piłka - masz sprężynkę przy kołku w podstawie szczerbinki/zawiasie dekla? Może mieć i sprężynę i kołek, ale jak pazurek z pokrywy ułamany jest, to i wiagrą nie podniesie. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Racja... Nie pomyślałem nawet, że można to ułamać. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 (edited) W cm045 łamało się to nagminnie po dosłownie paru razach puszczenia pokrywy bez hamowania jej ręką. Edited April 14, 2015 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 zaczep jest, wniosek prosty- ujowa sprężynka, a trudno jest tam dobrać coś pod wymiar. albo ja mam po prostu mało sprężynek :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 (edited) Ja dopasowałem do tego sprężynkę z docisków chłodzenia Pentiuma 4 bodajże. Co prawda chromowana jest, ale wewnątrz mostka jej nie widać, a wymiar, długość i twardość się zgadzają. Edited April 14, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Panowie - krótka piłka. RKa "blokuje" mi się na auto i dopiero po długim kombinowaniu ze spustem (to jest naciskaniu na semi) po jakimś czasie się odblokowuje. Może mi ktoś powiedzieć co jest grane? Czuć, że przewody od batki są ciepłe. Dziś drugi raz zdarzyło mi się, że replika się zacięła i w czym leży problem? Od razu mówiłem, że nie grzebałem ani razu w gearboxie. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Bezpiecznik wywalony? Jak bateria ok i bezpiecznik to obstawiam styki. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Bezpiecznik dobry, bo po czasie po prostu odblokowuje się replika i działa. Bateria okej, bo nowa Li-Po. A które styki? Przy naciskaniu na spust przy auto bądź semi, słychać pusty dźwięk gdzieś w gearboxie. Nawet dzisiaj koledzy nie mogli dojść o co chodzi. Trząchanie (możliwy zacięty tłok) nie dawało nic, inna batka - nic. I to tylko tak na auto mi się działo. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 styki w gb- repla nowa, czy używana? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Nowa. Ale one są wewnątrz? Raz chodzi, raz nie. Tylko na auto mi się to dzieje. I czasami czuć, że silnik musi "ostro" pracować. W sensie zalatuje jakimś zapaszkiem. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Może kostka się wyrobiła stykowa, może wsuwki od silnika się luzują/wysuwają, może szczotki silnika się kończą, może masz gdzieś nie zaizolowany przewód/przetarty przewód. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Tyle tych "mórz"... Nie mam pojęcia. Będę mieć czas, to podrzucę do kogoś, kto mi to obada i sprawdzi. Może przy okazji przelutuje wtyki na t-connecty. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Oddaj to komuś kumatemu do przeglądu, bo najwyraźniej pojęcia o replice nie masz i temat niepotrzebnie zaśmiecasz. Quote Link to post Share on other sites
JakaRR16 Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 Weszłoby to do suki ??? Na długość byłoby dobre, chodzi o wysokość i szerokość. http://gunfire.pl/product-pol-1152198893-Akumulator-LiPo-7-4V-2000mAh-15-30C-2-modulowy.html albo to http://gunfire.pl/product-pol-1152198892-Akumulator-LiPo-7-4V-2000mAh-15-30C.html - Obie to to samo tyle że jedna to stick a druga dwudzielna. Jest jeszcze trzecia również dwudzielna ale ta chyba nie wejdzie. http://gunfire.pl/product-pol-1152205028-Akumulator-LiPo-2600mAh-7-4V-20C-dwudzielny.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts