Pasti Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Eee a nie możesz tak mocno dokręcać tego chwytu?? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Problem rozwiązany, podejrzewam że będzie się pojawiał w każdej replice BOYi z V3, gdyż wynika to z różnic w budowie głowicy cylindra... Na dniach opiszę wszystko, porobię zdjęcia. Po co inni mają sie uczyć na swoich problemach i spędzać całą noc na naprawię, skoro ja zrobiłem to za nich:) Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 To dawaj! ;] A powiedz jak przy wymianie tych wszystkich podzespłów zmieniły się osiągi od wer. full stock? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Cierpliwości dziewczynki:] Teraz mam mało czasu niestety... Ale w nast tyg mam 1wsze zmiany więc pomoge wam. Strzela ciszej. Dobre wypodkładkowanie, dużo smary, spring M85. Z 20m mało co słychać. Dźwięk cichszy niż Mp5SD TM. Jedyne co bardziej hałasuje w moim aksu to silnik. I teraz biorę to właśnie pod lupę:] Quote Link to post Share on other sites
mscr Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Panowie, gdzie można kupić wersję stalową? Tylko PEWNĄ wersję stalową rk01sw. Na gunfire niedostępna, w zbrojowni chyba nie mają. Quote Link to post Share on other sites
Bartosz_Tr Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 (edited) Sprawdź tutaj: Klik. Niby jest tylko RK-01S ale w temacie i w danych o replice jest wzmianka o drewnie, więc nie wiem jak to rozumieć :) Edited July 29, 2009 by Bartosz_Tr Quote Link to post Share on other sites
mscr Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 No właśnie tam zamówiłem. Miało być full steel, a dostałem wersję wcześniejszą ze znalowymi elementami. Full steela, podobno w wyniku pomyłki hurtowni, aktualnie nie mają (chyba). Quote Link to post Share on other sites
Bartosz_Tr Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Pozostaje Ci chyba tylko odesłać i czekać na dostawę stalowych. Jak wyczytałem na stronie zbrojowni, w połowie sierpnia ma być dostawa. A co do części znalowych to ja w sumie nie narzekam. :) Złamał się jedynie ten zatrzask trzymający kolbę w pozycji złożonej, ale to z mojej winy. :P Quote Link to post Share on other sites
mscr Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Pozostaje Ci chyba tylko odesłać i czekać na dostawę stalowych. Tak zrobię. Szkoda, że będzie trzeba czekać tyle. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 A które elementy są ze znalu, jeżeli można wiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Bartosz_Tr Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 A które elementy są ze znalu, jeżeli można wiedzieć? Nie wiem czy to do mnie, ale w moim aksu znalowa są: przyrządy celownicze, "jaskółka", zatrzask magazynka i spust, chyba, że coś źle sprawdziłem. P.S Mam podstawową wersję - RK-01. :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 (edited) Zatrzask kolby? Czy suwadło ma wybite numery? Edytka - to do mscr jest. ;) Edited July 31, 2009 by Germ Quote Link to post Share on other sites
mscr Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 (edited) Znaczy się, na zbrojowni mieli podpisane, że to jest RK-01SW, a jak się okazuje jest to zwykła - stalowo znalowa wersja czyli RK-01W. w RK-01W stalowe nie są: zatrzask kolby, zespół muszki, spust, zamek (suwadło?), rear sight base, lufa zewnętrzna, mocowanie chwytu (pewnie zła nazwa - chodzi o te półkola z przodu i z tyłu drewnianego chwytu), piny. edit: żadnych numerów wybitych nie odnotowałem na suwadle (chyba, że mam błędne wyobrażenie o tym co to jest ;]) Edited July 31, 2009 by mscr Quote Link to post Share on other sites
Kruku Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 czy to tego rk będzie pasować to? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1950 czytałem ze nie polecacie do tego karabinu bateri G&P 9.6 2200, czemu? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Jeśli chodzi o AKSU Cylinder musi być Typ 2. Nie rozumiem po co Ci bore Up do tak krótkiej lufy. I w szcz sprężyna m130. Moje AKSU na sprężynie M85 przebija dno od puszki. Cholernie dziwne... A miał być replika do CQB. Kr...wa! Mam wstawić M70 w takim badź razie...!? P.S. W sumie to powinienem się cieszyć, ale w mojej ekipie jest limit 300 FPS w CQB. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Może to przez szczelność taka moc? ;) Quote Link to post Share on other sites
Bartosz_Tr Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 (edited) Niektórzy (w tym ja) krótkich replik używają jak długich, więc może z tąd ten BU. :) Edited August 11, 2009 by Bartosz_Tr Quote Link to post Share on other sites
Kruku Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 Jeśli chodzi o AKSU Cylinder musi być Typ 2. Nie rozumiem po co Ci bore Up do tak krótkiej lufy. I w szcz sprężyna m130. Moje AKSU na sprężynie M85 przebija dno od puszki. Cholernie dziwne... A miał być replika do CQB. Kr...wa! Mam wstawić M70 w takim badź razie...!? P.S. W sumie to powinienem się cieszyć, ale w mojej ekipie jest limit 300 FPS w CQB. Generalnie nie chce wstawiać springa 130, słyszałem ze bore up ponizej 420 fps tylko szkodzi, ale jestem ciekaw czy zwyczajnie ten zestaw by pasował Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 Ten zestaw, zwyczajnie pasować by pasował, jeśli jest do V3. Aczkolwiek moim zdaniem - Bore-up- więcej powietrza, jest potrzebna dłuższa lufa, jeśli takiej nie ma, spada celność... Bo za dużo "dmucha"... Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Jeszcze pytanko do uzytkowników rk-01/P&J od Krakmanów? Jak recenzujecie? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Ten zestaw, zwyczajnie pasować by pasował, jeśli jest do V3. Aczkolwiek moim zdaniem - Bore-up- więcej powietrza, jest potrzebna dłuższa lufa, jeśli takiej nie ma, spada celność... Bo za dużo "dmucha"... Bullshit... Nie jest potrzebna żadna dłuższa lufa... Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Kruku Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Jeszcze pytanko do uzytkowników rk-01/P&J od Krakmanów? Jak recenzujecie? Mój kumpel kupił od nich kalacha ale rk05. niby to samo, ale jego pluje a moj lata Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 tzn, no niby to samo lecz jest cuś nie tak. Hmm, dziwne. I dosyć znacząco mnie to zmartwiło. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 A jak ja dopiszę, że mam takiego AKS-74u od roku i hula jak szalony, bezawaryjnie, to co? Jeden narzeka, drugi będzie wychwalał pod niebiosa, tak to już jest z tymi replikami. Jak Ci się podoba to bierz i już, ale teraz lepiej chyba dopłacić i kupić Cymę najnowszej serii. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 http://img33.imageshack.us/i/dsc00590a.jpg/ http://img33.imageshack.us/i/dsc00589s.jpg/ A tak wygląda mój Aksiu. Dojdzie powtórne malowanie drewienek bo kijowo wyszło i zawieszenie i to wsio. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts