lukasp Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Wymieniłem gumke na Systeme- czarny silikon ze stockowym dystanserem, wyczyściłem lufę - na razie wystrzeliłem jednego Hi-capa jest lepiej ale dalej rewelacji nie ma. Gumka podkręca jak szatan, wnioskuję , że musze wywalić jakies 2k żeby się dotarła ale replika jak na m140 strzela bez rewelki, dalej strzelam na shit kulkach gunfire 0,25 na wiekszych odległościach rozrzut jest dość spory. Lufa była tylko nieznacznie zabrudzona, stara gumka Guardera lekko sie poszarpała - stanowczo odradzam ją do mocniejszych replik, choć na słabszych replikach spisuje się doskonale np: g36C JG. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 strzela bez rewelki, dalej strzelam na shit kulkach gunfire 0,25 Dam sobie dałeś odpowiedź :-F. Dotarcie gumki to fakt, tak 1000-1500 kulek (może przy Systemie więcej - wytrzymała jest jak nic). Mierzyłeś zasięg całkowity jaki masz ? Bo "na m140 strzela bez rewelki" wiele nie mówi. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Możeszkupić dystanser typu H, np z PJ za całe 6,50:P, dość tani a poprawia tor lotu kulki:) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Marku, powiadasz, że się opłaca ? zasięg też mi poprawi ? nie chodzi mi o skupienie, tylko o konkretny zasięg. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Moim zdanie opłaca się, ale pamiętając że jesteś PRO to specjalnie Tobie polecę również dystansery PRO: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2221 , DF za całe 29zł Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Marku, ja nie jestem PRO. Ja jestem inny... Wole kupić coś co się sprawdza, niż coś co się posypie. Czyli jak, te dystansery PJ dają rade ? Do małego customa będę pchał je chyba, m249 zaczyna mi się nudzić. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Serio Ci powiem że się opłaca, szukałem tematu gdzie była rozmowa o tych dystanserach ale nie znalazłem, poza tym ja takie wszystkie patenty stosuję w swoich replikach i jeśli widzę że dają radę to wtedy polecam. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Zwierzu93: Opłaca się jak cholera. Mam te dystanserki w każdej replice tylko, że firmy Deep Fire za 25PLN. Zasięg się zwiększa o jakieś 5-10 metrów. Tyle miałem w G36E JG. Wszędzie montuję czarne czyli na celność. W HK416 Sniper Rifle to też mam i celność jest naprawdę dobra. Kulki lecą jak po sznurku. Jadę z gumką Promyka czerwoną. Naprawdę warto. PS: Nie mam w ogóle AUTO, a nie, że selektor na semi i tylko pyk przestawiam i mam auto. Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Xauważyłem różnicę między tymi z PJ a tymi z DF, po prostu te z PJ zrobione się z twardszego plastciastego materiału niż te z DF Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Xauważyłem różnicę między tymi z PJ a tymi z DF, po prostu te z PJ zrobione się z twardszego plastciastego materiału niż te z DF Właśnie się zastanawiam czy kupić P&J czy z DF, ale materiał raczej nie ma wielkiego znaczenia no chyba, że te DF'a są z twardej gumy ? Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Większego znaczenia to to nie ma, oba zestawy kręcą podobnie Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 A jaką preckę byście polecili do hk ? długość/firma tak do 150zł Narazie myśle nad madbullem 6.03 363 długość albo 310 zależnie czy bede biegał z czy bez przedłużki lufy albo systeme taka sama długośc tyle ze 6.04 ciekawy ten madbull ma ktos moze cos o niej powiedzieć ? Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 A jaką preckę byście polecili do hk ? długość/firma tak do 150zł Narazie myśle nad madbullem 6.03 363 długość albo 310 zależnie czy bede biegał z czy bez przedłużki lufy albo systeme taka sama długośc tyle ze 6.04 ciekawy ten madbull ma ktos moze cos o niej powiedzieć ? Mam CA 590 schowaną w tłumiku: http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?...mageID=25582711 Sprawuje się dobrze skupienie perfekcyjne, zasięg podskoczył o kilka metrów. Wbrew negatywnym opiniom o tych lufach ja mogę polecić z czystym sumieniem. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 (edited) A link do takiego tłumika w sklepie mógł byś podac? Był bym wdzięczny... :uśmiech: Edited April 3, 2009 by Terkov Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Ponawiam pytanie ma ktoś lufę madbulla ? ew. jaką do hk by polecił ... ca odpada... Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Powtórzę się jeszcze raz, a sprawdzałeś ofertę luf precyzyjnych systemy?, jest ich naprawdę duży wybór i są najlepsze w stosunku cena/jakość, mam sam i sprawdza się znakomicie Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Ok koniec OT poczytałem o tych lufach i się przeraziłem ... łuszczący sie teflon strasznie giętka lufa ;o i wogóle dam se spokój teraz bede brał systeme albo km head(systeme mam w augu 510 i jest niezła) Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Mam takie pytanie do posiadaczy karabinów JG III gen., czy wasze stockowe zębatki nie są zbyt głośne?, w porównaniu z innymi karabinami to moje zębatki są głośniejsze;/ Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Zakupiłem dystansery typu H P&J są niesamowicie twardze w porównaniu do dystansera stockowego albo tych jakie dodawane są do innych gumek. Testuje teraz czarny i powiem szczerze załamka :/ zasięg nawet troche zmalał kulki wcale nie idą jak po sznurku rozrzut na końcowych metrach tak jak przy dystanserze stockowym. Może winą za to jest nie dodtarta gumka Hop-Up (czarna systema) shit kulki Gunfier 0,25. Generalnie wsadze teraz dystanser biały i zobacze ale na czarnym z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że rewelki nie ma :( pzd ŁP Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 A link do takiego tłumika w sklepie mógł byś podac? Był bym wdzięczny... :uśmiech: http://www.silesia-factory.pl/eco-pro-40x320-p-49.html Proszę. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 (edited) I po dokręceniu tłumika mogę (patrząc na jego wymiary) wsadzić precke jaką tylko chcę? Do samego tłumika wchodzi bez oporów? (tzn. nie trzeba "wciskać" :???: ) Edited April 7, 2009 by Terkov Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Do tłumika lufa wchodzi bez problemu. możesz wsadzić jaka Ci się rzewnie podoba, pd warunkiem, że masz w gearboxie cylinder typu 0. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 A cylinder dokładnie jaki polecacie? Bo pewnie wybór jest jak zwykle zbyt duży :-P Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Chromowany typu 0. Najtańszy to SRC na taiwangunie. Jest też cylinder systemy. Cylinder typu 0 jest dla luf od 450mm. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Ja mam te dystansery DF i powiem, że naprawdę zasięg się zwiększył o ładne parę metrów. Celność diametralnie się polepszyła. Teraz to przez lunetę widzę jak kulka prawie idealnie leci na swoim zasięgu skutecznym. Tutaj wychodzi reguła: tak kińczyk kraje jak ryżu dostaje... PS: Borek też dużo daje. A co do zębatek to pewnie nie podkładkowałeś? Po dobrym shimmingu chodzą jak marzenie. Jakby JG je sprzedawało to by zarobiło fortunę. Pokażcie mi inne zębatki, które wytrzymają M140 w stocku? Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts