Johann Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 aha spoko dzięki :) a czym sie różni np. Set for M16A1 / VN od Set for SG550 ?? czymś bardzo zasadniczym ? bo jak już wiem że mam patrzeć na te bez dziury to zostaje jeszcze model który będzie pasować do HK 416 Tym, że jeden jest do Siga, a drugi do Wietnamca, różnią np. długością dyszy. Ty szukaj rzeczy do m16a2 Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Warto by podsumowac co można wymienic, a co nie w HK, żeby działo dobrze i długo. Teraz ja mam pytanie (a co :D). Chce z mojego HK zrobic wersję długą (lufa 363mm) oraz lekki zabieg przedłużający żywotnośc. Czy zatem warto wsadzic doń: - Wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem V.2 Systema - Sprężyna główna M110Guarder - Cylinder typ 1 Systema - Lufa precyzyjna 6.04mm o długości 363mm KM Head 1950 - Okablowanie Anti-Heat do M4A1 / M15 Carbine Guarder Zaznaczam, że nie zależy mi tak bardzo na fpsach. Bardziej na szczelności i wytrzymałości. Chce osiągnąc wynik pod 400 fps na kulkach 0.2. Czy da się to zrobic z tymi częściami? Quote Link to post Share on other sites
Valek Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Osobiście darował bym sobie łożyskowaną prowadnice sprężyny, bo obecna w stocku jest przyzwoita. W zamian włożyłbym raczej jednoczęściowego hopa, bo ten woła o pomstę do nieba.. Bynajmniej w moim przypadku. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 ja bym użył cylindra typ 2 bo to on jest do luf 363mm (poprawcie mnie jak się mylę :D ale z tego co wiem typ 1 jest do kałachów itd lufy chyba powyżej 400mm) i zamiast guardera bym m120 systemy włożył (lubię tę sprężynkę :D ) pzdr a prowadnica łożyskowana to nie głupi pomysł :D Quote Link to post Share on other sites
Sp1ke Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 (edited) nie typ2 powinien być zastosowany w lufach do 360. więc typ1 przy lufie 363 jest odpowiedniejszy, mimo że można go zastosować też w lufach do ak-47 (455). poco tracić fps? polecam lekture działu technika na machinegun Edited June 29, 2008 by Sp1ke Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted July 4, 2008 Author Report Share Posted July 4, 2008 1. Prowadnica łożyskowana to bardzo dobry pomysł. 2. Zestaw głowic wymienić na jakieś wyciszone, albo płaskie metalowe. 3. Tłok wstawić taki co by ze sprężyną współgrał. 4. Łożyska kulkowe, jeżeli chcemy under m120 spring. A ślizgowe jak >m130 5. Metal body. 6. Komora jednoczęściowa. 7. Gumka HU + dystanser. 8. Prec lufa. To takie moje przemyślenia jeżeli chodzi o wymianę części w hk 416. Gdybym cały taki zestaw zamontował to już bym nic nie wymieniał do póki coś się nie zepsuje. V Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 W ostrej wersji nie ma rury gazowej, a ty chcesz w chińskiej kopii? O_o Nie ma rury, ma tłok. Fajnie jak by to mieć w wersji ASG: (zdjęcia znalezione przez sieć, lepszych z widocznym tłokiem, mam nadzieje że autor nie ma nic przeciwko :) ). A RIS nie lata tak ostro, przynajmniej nie u mnie. Mnie bardziej boli że RIS na body jest u mnie lekko niżej niż na lufie - jakies 2..3mm (no mierzyć nie będę o tej godzinie). Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Nie ma rury, ma tłok. Fajnie jak by to mieć w wersji ASG hehe, zobaczmy co w moim HK się schowało... [zdjęcia od Bravo-Co]: Jest ruchome oczywiście 8-) 8-) 8-) Apropo metal body do HK416 - od VFC kosztowało by tyle co ta replika, więc czy to czasem nie jest przerost formy nad treścią... ? Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 (edited) Sorry za drugi post ale nie mogę edytować :/ chciałbym wsadzić ten zestaw : http://www.gunfire.pl/product-yid-1152190314-ATK-300-v2.html i http://www.gunfire.pl/product-yid-11521913...rk-Bucking.html oraz http://www.gunfire.pl/product-yid-11521910...M16A1A2AUG.html co byście jeszcze polecili ?? Edited August 8, 2008 by lukasp Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 Wymienić gumkę na dobrą - systemę nie żadnego madbulla Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Zestaw TU który podałeś: 300 złotych. Wiatrówka z allegro: 234 złote. Przemyśl to jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Koledzy, chciałbym sie jeszcze Was poradzić, czy bebechy które sa w srodku wytrzymaja baterie 9.6 na ogniwach KAN?? Ile czasu taki zestaw pociagnie?? Czy trzeba jakis przerobek w kablach?? Z bebechow mam zmieniona sprezyne na 120 Madbulla (bo podobna stockowa obciaza system i sie zuzywa dosc szybko) oraz mam wypodkladkowane zebatki. Z gory dzieki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 czy bebechy które sa w srodku wytrzymaja baterie 9.6 na ogniwach KAN?? Człowieku ja mam 11.1V LiPol na stoku i śmiga aż miło. Przy takiej powtarzalności nie potrzebuję strzelać dużo, jedna dokładna seria zazwyczaj załatwia sprawę. A baterię wybieraj raczej z uwzględnieniem twoich wymagań i możliwości montażu jej w kolbie/puszce. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Przy używaniu baterii o napięciu większym niż 8,4V warto wymienic łożyska na metalowe. Moje plastikowe zajechały się po 2 miechach. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Pamiętacie o czym jest ten temat? Śpieszę donieść, że ten HK nadal śmiga. Ale jaki teraz ma przebieg to sam będę zgadywał: 40-45,000? A może więcej? Nie ważne. Ważne jest to, że nadal nic się nie sypnęło. Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Luglo, stock gearbox ? Quote Link to post Share on other sites
Valek Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Mój stock ma przebieg jakieś 12k pestek. Do samej pracy gearboxa nie ma zastrzeżeń, jedynie do tego, że odkręca się docisk silnika (sylikon do okien załatwił sprawę). Co do mechanizmu spustowego i selektora. Spust zaczyna się nieznośnie zacinać i nie daje prądu, ale w skrajnych przypadkach, w dużej wilgotności. Na 9,6 wypadało by wymienić elektrykę. U mnie to się sypie. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Spust zaczyna się nieznośnie zacinać i nie daje prądu, ale w skrajnych przypadkach, w dużej wilgotności. Najprawdopodobniej nadpalone już styki. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) Luglo, stock gearbox ? Nie: wstawiona sprężyna M135 :-P Poza tym stock. Edited August 22, 2008 by luglo Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Witam mam cylinder typu zero w swoim HK i szukam do niego odp precki zastanawiam sie nad systemą http://gunfire.pl/product-yid-1152191033-L...M16A1A2AUG.html martwi mnie jednak to że jest to lufa mosiężna nie chromowana, polecacie jakis innych producentó ? PZD Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 (edited) Planuje downgrade w postaci sprężyny 110 madbulla. Wie ktoś może ile da to fps przy precce 6.04 silver g&g 357 mm? Ogółem zależy mi na czymś pomiędzy 350 a 380. Edited October 9, 2008 by VonHusarz Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Planuje downgrade w postaci sprężyny 110 madbulla. Wie ktoś może ile da to fps przy precce 6.04 silver g&g 357 mm? Ogółem zależy mi na czymś pomiędzy 350 a 380. Daj jakas inna sprezyne niz m110 madbulla i bedzie miodzio.Mysle ze powinno wtedy wyjsc cos kolo 350-360 fppso'w Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 (edited) No to Gaurder. A co nie fika u szalonego byka? Edited October 9, 2008 by VonHusarz Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 a co nie fika w madbullu? Na początku są za mocne, a po niedługim czasie bardzo słabną i się ubijają. Nie mają dobrej opinii. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Panowie konkrety proszę, właśnie wywaliłem 66 nic nie wnoszących postów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts