RuN_ Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Kurde tylko sama komora 110 złotych... Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Weź wyszlifuj komorę od wewnątrz. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 G3 ras jg 101 http://picasaweb.google.pl/rafik1213/G3Ras...670800125848594 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 :wink: :poddanie: Na co dajesz pliki [zdjęciami tego nie można nazwać], które są STRASZNIE PODŁEJ jakości, rozmazane, pokazujące nic właściwie, oprócz smug i szumu? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Eh głupi aparat to przynajmniej dam opis . Replika dość fajna ale , nadlewki, szpary ,i praktycznie cała plastikowa. A teraz plusy niezły zasięg w okolica 45-50 metrów na 0,23 rof na 8.4 tez niezły . Ale zdanie jest takie ze nie opłaca się dać za nią 600zł . Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Eh głupi aparat to przynajmniej dam opis .Replika dość fajna ale , nadlewki, szpary ,i praktycznie cała plastikowa. A teraz plusy niezły zasięg w okolica 45-50 metrów na 0,23 rof na 8.4 tez niezły . Ale zdanie jest takie ze nie opłaca się dać za nią 600zł . I po co nabijasz posty? Wystarczy przeczytać parę pierwszych stron to byś wiedział na temat wykonania g3 i osiągów. Ale lepiej nabić posta co nie ? Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 zazdroszczę tego chwytu (on jest metalowy?). Gdybym nie był tak zielony w asg gdy kupowałem moje cacko to bym kupił sobie wersję RAS wtedy. @Aliant chłopak się podzielił wrażeniami i tyle. Quote Link to post Share on other sites
baski Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Witam, zastanawiam się nad kupnem JG098 T3-K1 RAS - jednak replika nie ma być używana jako broń dla snajpera, a dla osoby która lubi sobie trochę pobiegać po lesie i od czasu do czasu przystanąć w miejscu, aby kogoś zdjąć. Dlatego też replika ta jak dla mnie jest o ok. 10cm za długa. Teraz właśnie rodzi się pytanie. Czy możliwe jest zdjęcie elementu które zaznaczyłem w czerwonym obwodzie i włożenia tylko tłumika płomienia ? Jeśli tak to o ile replika zostanie skrócona ? Uda się uzyskać te 10 cm ? Jest niestety jeszcze jedna kwestia samej lufy która przecież może być za długa jak na taką krótką końcówkę. Niestety nie posiadam tej repliki dlatego proszę osoby które zakupiły ją o odpowiedz. PS. Proszę nie pisać, że lepiej sobie kupić M4 czy AK - to także wchodziło w grę, ale jednak G3 jest czymś co sprawia, że serce bije mocniej :P PS. Inne warianty G3(krótsze) także nie wchodzą w grę - jestem osobą wysoką i potrzebuje repliki która mieści się w przedziale (90cm - 100cm), ponieważ krótsze(70cm - 90cm) jakoś mi nie pasują. Quote Link to post Share on other sites
baski Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Popytałem się trochę, poczytałem i wyszło, że oryginalna lufa wewnętrzna jest dłuższa od tej końcówki którą zaznaczyłem. Wnioskuje także po informacjach które uzyskałem, że ta końcówka to część lufy zewnętrznej ? Jeśli tak to czy istnieje możliwość wymiany lufy zew. na krótszą, kupienie odpowiedniej lufy precyzyjnej i uzyskanie tej różnicy która by mnie interesowała(ok. 10cm) ? Jak ta wymiana wpłynęłaby na zasięg ? PS. Sorry, za takie pytania, moja wiedza na temat tuningu replik jest znikoma, dlatego każda rada, wiadomość będzie dla mnie bardzo cenna. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 A ja planuje tunig czy to cacko wytrzyma m130 -m140 guardera . Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Na stockowych częściach ? Nie ma szans. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 (edited) M130 - :twisted: . M140 - :-F . Szkielet przy dobrym skręceniu powinien trzymać. Tłok i zębatki... Lepiej mieć coś w pogotowiu. No i przy semi powinno grać. Kilka osób jedzie na M130 z tym GB i działa. Jednak to jest II gen. a nie III. Pozdrawiam. Edited July 5, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Planuje Zestaw cylindra NB do G3 http://www.gunfire.pl/product-pol-11521925...a-NB-do-G3.html http://www.gunfire.pl/product-pol-11521935...rezyny-v-2.html tłok ca czy odrazy lepiej brać http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5837 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Nie brałbym ani tego ani tego... Poczytaj, są tematy o tuningu G3. O zestaw cylindra bym się zbytnio nie martwił, bo dobry jest. Ile masz kasy do wydania tak w ogóle? Może wstaw od razu Mechboxa Systemy z M170? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 (edited) 600-800zł Wiec może ktoś pomoże wybrać części żebym miał . to 470fps Edited July 5, 2010 by rafik1213 Quote Link to post Share on other sites
misiakow Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 @baski - możesz pokombinować z muszką i tłumikiem z mp5 zamiast muszki z przedłużoną lufą z G3. Z tym że muszka z mp5 będzie siedziała raczej luźno (inna średnica elementów na które wchodzi) i trzeba by popracować taśmą izolacyjną. Musiałbyś także prawdopodobnie skrócić metalową lufę zewnętrzną, która biegnie od body aż do muszki i wchodzi w nią dość daleko. Co do skracania samej lufy - stockowe lufy z G3 JG ciąłem parokrotnie i przy zachowaniu umiaru w sile i odpowiednim użyciu pilnika dalej działają :) Ja zrobiłem takiego potworka: lufa była przycinana stockowa i strzelał na niej bez zacięć (teraz jest wsadzona preclufa). Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Rageman Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Witam. Chciałbym sie spytać czy ta replika jest awaryjna, czy jest warta swojej ceny (ok 470zl) oraz czy nadaje sie dla początkującego. Dziękuje za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 Ja teraz zadam głupie pytanie ,skąd gunfire będzie wiedziało ze ktoś nie zaglądał do gerboxa skoro nie ma plomby .?? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 Glupie i bez składu to twoje pytanie. Nie ma plomby, więc ktoś musiał otwierać gb. I nie będą dumać nad tym długo. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 No tak ale na gb żadnej plomby nie ma i to mnie dziwi . Quote Link to post Share on other sites
misiakow Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 @rafik1213 To masz trzy opcje: - albo ją świetnie ukryli (może niewidzialna?) - albo nie założyli - albo spadła, zgubiła się Ot cała filozofia - nie ma się czemu dziwić. @Rageman Ja nie miałem jeszcze żadnych problemów z G3 JG (zajmuję się trzema takimi) jeżeli chodzi o awaryjność elementów geraboxa i elektryki. Działa jak ma pomimo grzebania w gearboxie. Ale to jest chińczyk i może się trafić egzemplarz wadliwy. Co do tego czy jest to dobry wybór dla początkującego - replika ma parę minusów, które warto uwzględnić patrząc w przyszłość - przede wszystkim body z plastiku czyli trzeszczy i nie prezentuje się tak jak metalowe, poza tym potrzebujesz dodatkowej szyny aby zamontować jaką optykę. Ale ma jeden wielki plus - odróżnia się na tle wszystkich tych emek, ak i g36 :) No i przede wszystkim weź pod uwagę czy się Tobie podoba ta replika. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 (edited) W dalszym etapie uzytkowania selektor się strasznie luzuje. To samo z magiem. Nie siedzi sztywno jak na początku. Miałem tą replikę prawie rok i byłem miło zaskoczony zasięgiem. Jednak jest to długa replika. Czasem nieporęczna i jeśli jesteś wielkim fanem G3 to można brać a jeśli nie to jest wiele replik chińskich które opłaca się kupić zamiast niej choćby G36, Aug z JG lub seria ak z cymki. Edited July 9, 2010 by bioX Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Który zestaw będzie lepszy do g3 jg ras http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=659 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2609 Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 ja bym kupił guardera na Twoim miejscu. zamontuj mosfet jeśli jeszcze nie masz. Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 rafik1213 napewno Guarder lepszy. Czemu? DF ma w zestawie metalową płaską głowicę tłoka co bardzo zwiększy możliwość pęknięcia przedniej ścianki GB Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts