mer Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 W takim razie wezmę M4 ris. Orisowane m4 jest "na stanie" w sasie? Nie chce być kolejną osobą która wzoruje sie na speszjal forses, ale wolę mieć jakieś ograniczenia w doborze szpeju i repliki, niż gdybym nie miał żadnych i bym nie wiedział na co się zdecydować. Niestety i tak zdarzają się dylematy, zastanawiam się czy lepiej Plate Carrier Compact, czy może UTG? Jeśli chcesz się stylizować, to czemu nie wybierzesz armi/jednostki, której uzbrojenie oraz umundurowanie nie jest wielką tajemnicą? Armii do wyboru do koloru + możesz robić zakupy na całym świecie poprzez eBay [tudzież sklepy internetowe]. Jeśli zaś podoba ci się fakt, że SAS czasem chodzi w jeansach z arafatką na głowie, to czemu po prostu robić coś podobnego bez mówienia 'Jestem ubrany jak SAS'? . Jeśli podoba ci się noszenie mieszanki cywilnych/turystycznych ciuchów z emką i innym militarnym szpejem - czemu nie? Zawsze możesz powiedzieć, że Twoją inspiracją było SAS + cenisz sobie wygodę cywilnych ciuchów? Nie wszystkie mundury są wygodne do noszenia w terenie, albo nie zawsze wygląda uber-cool, jeśli noszony nie-regulaminowo [brytyjski DPM jest tego przykładem - ale to moja opinia]. Udawanie SASu czy innego RamboSASParaCommando nie podnosi Twojego statusu ani nie reprezentuje poziomu Twojej wiedzy na temat danej jednostki. Po co robić z siebie walta pod pretekstem 'kcem być SAS. Jak wypiję pint tłustego mleka to będę SAS'? ;) ASG to podobno dobra zabawa w weekend - więc baw się dobrze i nie zawracaj sobie głowy nieistotnymi pierdołami. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 (edited) ASG to podobno dobra zabawa w weekend - więc baw się dobrze i nie zawracaj sobie głowy nieistotnymi pierdołami. Powiedz to "rekonstruktorom" :tongue: Ja na przykład "stylizuje się" na Nephilima XD Edited May 8, 2011 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
mer Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 (edited) zombie_snake - miałam na myśli ludzi, dla których rekonstrukcja/stylizacja jest dodatkiem do ASG (nie na odwrót). Zbaczając z tematu - czekam na dzień, gdy ujrzę zdjęcia osoby, rekonstruującej rekruta BA - z drewnianą sklejką w kształcie eLki w rękach (zamiast prawdziwej eLki), z bojowym wyrazem twarzy na ćwiczeniach z taktyki wykonywanych na trawniku w koszarach. :ph34r: Albo lepiej - kapral zwracający uwagę rekrutowi, że ten źle trzyma niewidoczny karabin*. To jest rekonstrukcja do ostatniego detalu! hihihi :maniak_OK: * (bo kwatermistrz nie chciał wyfasować karabinów ze sklejki) Edited May 8, 2011 by mer Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 http://www.specialairservice.cz/clenove.htm - zastanawia mnie gość na pierwszym zdjęciu - Thomas Winley , co to za kamizelka którą ma na sobie . Mam również pytanie chciałbym zająć się początkowo stylizacją a potem rekonstrukcją 22nd SAS , szukam ekipy na śląsku - lub w Krakowie (od października zaczynam tam studia) która bawi się w reko 22nd SAS. Czy ktoś wie czy coś takiego istnieje ? Quote Link to post Share on other sites
BrotherJan Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 (edited) Issue Chest-rig i haversack z boku. Powiedziałbym, że bardo "zwykło armijny" image, który psuje ta emka. Edited July 21, 2011 by BrotherJan Quote Link to post Share on other sites
Duncan McLain Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 (edited) Na w/w terenie raczej mało jest sasowców natomiast są dwie kompanie RMC oraz samodzielny pluton RRS. Kombinujemy również nad samodzielnym plutonem australijczyków. Edited July 21, 2011 by Duncan McLain Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Kombinujemy również nad samodzielnym plutonem australijczyków. A jak u ww Kangurów z zaopatrzeniem mundurowym? Dunn, musimy pogadać :) Quote Link to post Share on other sites
Nephilim Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Zbyt chico tu... Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Co to za chest? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Pewnie EI lub LBT. Quote Link to post Share on other sites
Nephilim Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Ghan PC oraz LBT1690 Quote Link to post Share on other sites
renifer Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 No ale, pomijając ten bełkot, tak na nowy rok się pochwalę trafionym rarytasikiem Ale co to za niezwykłość assault vest po prostu... Tu jednak pojawia się kwestia producenta, głupio tak świecić metką ale tym razem Ale wklejam całość przede wszystkim z pytaniem, otóż do wewnętrznych szlufek które służą zapewne do przewleczenia pasa przymocowany jest na stałe bungee cord. Pojawia się kwestia po co? Znaczy generalnie rozumiem ideę bungee w celu ściągania/spinania oporządzenia ale jakoś w tym miejscu mi to nie gra szczególnie że został przymocowany na stałe a nie ma haczyków. Ma ktoś pomysł? A przy okazji noworocznej wszystkim "szaszom" życzenia by szafy ze szpejem się rozrastały bo zdobywać te wszystkie graty trudno jest niestety... Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Ej wes sobie tak jeśli jak to on mówił "wzorje sie bardziej na luźnym wzorowaniu" to kup jakies czarne bojówki do tego jakies butki taktyczne-tylko oczywiście czarne, bluzę z kapturem najelpiej żeby była cieńsza na lato to sie za mocno nie spocisz + kominiara i sasparaka/ maska p-gaz pomalowana na czarno xD, co do kamizeli to jakas kamizelke taktyczna modularna np. http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/kamizelka-taktyczna-modularna-black-a-c-m.html bron to fajnie by bylo zebys mial jakas taka podobna do "czarnej taktyki" w jakiej sie SAS specjalizował czyli rodzina MP5 (szczerze MP5SD6 poleciłbym) do tego jakiegoś Sig Sauer - nie wiem czy dobrze napisałem no i jakis bajer typu lina czy cuś :) no i masz SAS Źle napisałeś. To znaczy napisałeś to w języku zbliżonym do polskiego, bez stosowania zasad interpunkcji oraz tragicznym stylem. Dobrze radzę - popracuj nad swoją pisownią, bo Twoje posty zaczną znikać, a Ty sam wybierzesz się an urlop. Quote Link to post Share on other sites
Sgt.thomy Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Dobrze, przepraszam zastosuje się do twojego zalecenia. renifer fajna kamizelka :) A co do mojej wypowiedzi to mniej więcej ok? Bo brat się stylizuje. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Pokaż zdjęcia tej "stylizacji". Quote Link to post Share on other sites
komandos wiewiorka Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Oj nie pokaże ci niestety z powodów technicznych :) Wyobrazić sobie można tak mniej więcej. ;d Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Tak mniej więcej rzeź. Czy do tematu też się liczy stylizacja/rekonstrukcja SFSG? Quote Link to post Share on other sites
komandos wiewiorka Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Sory ,że przerwę ja do kolegi wyżej. Miała być luźna, więc i jest luźna. Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Proszę was, nie gwałćcie terminu "stylizacja" słowem "luźna". Bo pod luźną stylizację można podciągnąć wszystko. To jest np. luźna stylizacja na papieża: Albo mamy stylizację albo nie i tylko chcemy być SuperUberPro i wgl Komando bo za dużo graliśmy w MW. Przepraszam za offtop :) Quote Link to post Share on other sites
sZary123 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 :) Ale wiesz mniej więcej, być podobnym im o to chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Spam Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 (edited) SAS a SFUSandA jak widać chłopaki z S.A.S. niewiele się już różnią od USA więc jeżeli chcesz wyglądać pro po prostu załóż MTP i przypnij Union Flag do byle jakiej kamizelki :wink: Edited February 6, 2012 by Spam Quote Link to post Share on other sites
renifer Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 SAS a SFUSandA jak widać chłopaki z S.A.S. niewiele się już różnią od USA więc jeżeli chcesz wyglądać pro po prostu załóż MTP i przypnij Union Flag do byle jakiej kamizelki :wink: Kurcze nie pisz takich rzeczy nawet z przymrużeniem oka bo większość młodocianych komandosów i tak uwierzy i zaraz będziemy mieć wysyp słitfoci z "rekonstrukcji". :wink: Czy do tematu też się liczy stylizacja/rekonstrukcja SFSG? Normalnemu człowiekowi raczej ciężko odróżnić członka SAS, SBS, czy SFSG szczególnie że używają w większości tego samego sprzętu. Jak wzorujesz się na konkretnym zestawie sprzętowym ze znanego zdjęcia SFSG to chyba nikt się nie obrazi jak się zaprezentujesz. Quote Link to post Share on other sites
Spam Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 myślę że to tylko kwestia czasu zanim style zaczną sie mieszać (w asg). tu mam ciekawe forum z UK gdzie jest sporo zdjęć wannabe SFSG Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 SFSG z wczesnych dni w Afganie inaczej wyglądali. http://www.eliteukforces.info/images/gallery/uksf/sfsg.jpg ja pod to się wzorowałem. Quote Link to post Share on other sites
renifer Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 SFSG z wczesnych dni w Afganie inaczej wyglądali. http://www.eliteukforces.info/images/gallery/uksf/sfsg.jpg ja pod to się wzorowałem. Inaczej od czego? Mało na tej focie gratów mają to trudniej oceniać, jeśli chodzi o umundurowanie to gwarantuję Ci że każdy z elementów które tu widzisz znajdziesz też na foto SASu czy SBSu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts