samul_barca Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Nie znalazłem nic podobnego na forum więc postanowiłem założyć taki temat. Chciałbym się dowiedzieć jaką kamizelkę zakupić, jaki mundur itp. Z góry bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Może skonkretyzuj: czas, miejsce, zielona/czarna... Rekonstrukcja czy tylko luźne wzorowanie. http://www.sas22.com/ Quote Link to post Share on other sites
samul_barca Posted January 4, 2008 Author Report Share Posted January 4, 2008 (edited) Czas: Teraźniejszy Miejsce: Las oraz budynek Czarna raczej Raczej luźne wzorowanie P.S. Jeżeli chodzi o broń to posiadam G36C z JG Edited January 4, 2008 by samul_barca Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Wejdź sobie na royalmarines.pl tam w dziale international masz zdjęcia grupy, która się wzoruje na SAS. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Czas: Teraźniejszy Miejsce: Las oraz budynek Czarna raczej Raczej luźne wzorowanie P.S. Jeżeli chodzi o broń to posiadam G36C z JG To się lekko wyklucza, nieprawdaż? A poza tym jeśli luźne wzorowanie to w czym problem? Jakiś kombinezon Milteca, jakaś kamizelka UTG, kominiarka i jest "luźne wzorowanie"... Quote Link to post Share on other sites
Wojtass Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Do tego maska p-gazowa S10 i już będziesz miał coś, czego SAS używa. Będziesz wyglądał jak człowiek wzorujący się. Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Dlaczemu wszyscy chca rekonstuowac (trudne slowo) "szpeszjal forses" nie majac pojecia o oporzadzeniu zwyklego piechocinca? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Bo to jest trendy, jazzy, pr0 i w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Czas: Teraźniejszy Miejsce: Las oraz budynek Czarna raczej Raczej luźne wzorowanie P.S. Jeżeli chodzi o broń to posiadam G36C z JG O chłopie, czekają Cię wydatki. Bo teraźniejszo to może być Multicam, albo Desert Tiger na przykład, do tego powiedzmy CIRAS, w rączkę Diemaco SFW z AG36 a do tego powiedzmy SIG226. I po co ci takie kłopoty? Quote Link to post Share on other sites
super Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 zrób lepiej falklandy ....też nie jest łatwo ;-) Quote Link to post Share on other sites
Wojtass Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Najprościej to chyba okres Pustynnej Burzy, żeby wyglądać w miarę porządnie musiałbyś kupić: -Mundur starej wersji(pagony na ramionach), pustynny -PLCE p`90(Olive Green i Olive Drab) -M16A2+ewentualnie M203 do tego lub M249 To taka podstawowa i niejedyna wersja. ;) Pozdro :-F Quote Link to post Share on other sites
super Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 jak SAS to tylko Sasparka ...bez tego to lipa panie;-) weź sas parkę, spodnie deserty, jakies dobre buty trekowe, i czesta .....tadaaaa do tego m16 ;-) Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Takie głupie pytanie...co to jest Diemaco SFW? Wpisałem w googlach, jakieś fora mi powyskakiwały, a w obrazkach emki. Quote Link to post Share on other sites
super Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 a to dziwne bo mi w goglach w 0,7 sec znalazło to ; 'Colt Canada C7 rifle - Wikipedia, the free encyclopedia Building upon the C8 and C8A1, Diemaco created the Special Forces Weapon (SFW), which provides an interesting combination of ideas. ... en.wikipedia.org/wiki/Diemaco_C7 - 57k - Kopia - Podobne strony - Zanotuj czyli kopię M4 robioną przez canadyjską firmę Diemaco (obecnie Colt Canada) o nazwie Special Fprces Weapon ...bardzo często używaną przez SAS Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Wojtass poleca pustynną burzę ... czyli takie np. Bravo Two Zero ;) ... wielu z nich nie używało sasparki. Pamięć już nie ta, nazwy nie pamiętam... jednolity piaskowy kolor miało i obecnie jest w cholerę drogie :) Kto pomoże na "brak lecytyny" ;) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 http://www.sasskit.co.uk/pics/500/pesassmocks.jpg na SASS jedyne 125 funiów. Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Jeszcze jedno pytanie... jaki hełm do tego? :P Quote Link to post Share on other sites
noah Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 (edited) np. MK6 Edited January 10, 2008 by noah Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 SAS nie używa czegoś łatwiej dostępnego? GI, FRITZ, MICH? Quote Link to post Share on other sites
super Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 ooojj w pierwszej wojnie w Iraq używano jeszcze czegoś innego to co pokazałeś Catch to cywilna kopia ..oni używali kurtek wz63 w jednolitym kolorze. A sasparki znane nam obecnie też już były ..ale tylko w DPM leśnym..chodź nie mozna wykluczyć że nie było tez wersji z DPM desert (widać na poniższym zdjęciu choć głowy nie dam urwać ) więc jesli robić już Gul War 1 to; spodnie desert two tone -treki lub standartowe buty UK -sas parka DPM lesny -zielony PLCE, czest DPM stary typ najlepiej jednokolorowy ogólnie żeby tak wyglądać ; Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 SAS nie używa czegoś łatwiej dostępnego? GI, FRITZ, MICH? <-- Nie wydaje mi się by używali czegoś z tego :-D Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 SAS nie używa czegoś łatwiej dostępnego? GI, FRITZ, MICH? A co to jest GI? I nie, nie używają, SAS to armia brytyjska, a Ty podałeś amerykańskie hełmy. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 (edited) http://www.sasskit.co.uk/pics/500/pesassmocks.jpg na SASS jedyne 125 funiów. Znalazłem gdzie o tym czytałem. http://www.militaryphotos.net/forums/archi...hp/t-17785.html Smock piaskowy model z 1942/43 http://www.silvermans.co.uk/SILVER/PRODUCTS/1/22010.JPG 199funciaków :) Edited January 10, 2008 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 A co to jest GI? I nie, nie używają, SAS to armia brytyjska, a Ty podałeś amerykańskie hełmy. Znając już nieco airsoftowe realia to GI to pewnie jakaś plastikowa wydmuszka w stylu PASGT :) Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 No ale zadałem pytanie czy nie używają czegoś bardziej dostępnego... i dałem kilka przykładów :P Nadal czekam na odp :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts