cavtan Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=959 Widzieliście tą cenę? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Nie wiem czemu ale właśnie przez cenę bym nie zaufał. Ale jako lansjerski pasek do portek - bomba :) Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted January 16, 2008 Author Report Share Posted January 16, 2008 No właśnie, + do lansu i chyba tyle... Myślę, że nie spełnia to żadnych norm. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Wg mnie powinna być zamieszczona informacja jeśli nie spełnia on norm. Zawsze możecie chłopaki kupić, przetestować, zerwać się z linki, połamać i założyć im sprawę ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Jest informacja: UŻYWANIE W CELACH WSPINACZKOWYCH NA ODPOWIEDZIALNOŚĆ NABYWCY! Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 W takim razie nasuwa się pytanie: Skąd nazwa ratunkowy? Powinno być "lansowy". Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Dokładnie. Sam go może kupię bo kosztuje tyle co zwykły pasek do portek :-F Ale dobrze, że dali taki dopisek bo wiadomo co można się po tym spodziewać. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 (edited) A czy spodziewaliście się, że wyrób naszych chińskich kolegów będzie spełniał wszystkie normy? :F To ma myślę wyglądać fajnie, być jako pas do 1 linii co oby wypiąć go szybko :F Edited January 17, 2008 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 I linia na rescue belt? Można i tak... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Nie wiem czemu ale właśnie przez cenę bym nie zaufał. Ale jako lansjerski pasek do portek - bomba :) Sądząc po podpisie jesteś zwolennikiem jazdy konnej. Proszę, każdemu wolno. Ale po co kawalerzyście taki pas? lansjer 1. >w dawnych europejskich armiach: żołnierz lekkiej kawalerii uzbrojony w lancę 2. >taniec towarzyski popularny w drugiej połowie XIX w. źródło - Słownik Języka Polskiego PWN lanser Osoba, która przez swój wygląd potrafi przyciągnąć uwagę innych. Lanser nie zawsze jest odbierany pozytywnie przez otoczenie (wtedy nazywany jest raczej pozerem). Prawdziwy lanser jest osobą nietuzinkową, lubiącą znajdować się w centrum zainteresowania. Istnieje bardzo dużo rodzajów i miejsc do lansu jednak nie każdy może być lanserem (zależy to raczej od charakteru i pieniędzy), bo nie można lansować się kiepskimi ciuchami albo podróbami markowych sprzętów. Źródło - Miejski słownik slangu i mowy potocznej. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 (edited) OfftopFoko. Gra słów taka. Lansjer - żołnierz, airsoft, wojna, wojsko... A piję do lansu i lanserów. Mam nadzieję, że nie będę musiał pisać elaboratów. Edited January 17, 2008 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 A ja sie tylko przyczepie, ze rescue belt z Miwo tez nie jest polecany do wspinaczki. Ma wytrzymywac obciazenia statyczne - zjazd, wyciaganie ratunkowe itp. Przynajmniej tak o swoim produkcie pisze Miwo. Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted January 17, 2008 Author Report Share Posted January 17, 2008 Żaden rescue belt nie jest polecany do wspinaczki, do tego są uprzęże. Ale ten pas z taiwangun, to chyba do niczego sie nie nadaje... Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Wie ktoś może czy mają inne rozmiary? Z opisu wynika że tylko S/M. Może bym się skusił i przetestował. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 (edited) Moim zdaniem lepiej pozbierać jeszcze kasę i kupić coś lepszego. No chyba, że teraz wam portki spadają i trzeba je podtrzymać ;) Edited January 19, 2008 by Pahaliah Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts