Zachar Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 W Taiwangun.com pojawił się metalowy AKM Cyma. http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=1021 Zdjęcia jeszcze nie ma, a przynajmniej go nie widzę. Od niedawna można go oglądać na gunnerairsoft.com http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=733 Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 no właśnie ten plastik drewnopodobny wali po oczach najbardziej :/ Tak wymieniamy to drewno i bedzie git do tego ten full metal - pogrom. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted January 28, 2008 Author Report Share Posted January 28, 2008 Jak już wcześniej wspomniano drewna(plastikowe) lepiej wymienić na coś ze sklejki. W porównaniu ze zdjęciem ostrego nie wypada aż tak tragicznie. [foto1] [foto2] [foto3] Chociaż jest kilka rzeczy, które mogły by wyglądać inaczej: - szczerbinka jest krótka jak w AK, a powinna być taka jak na foto2 - suwadło wygląda jak z AK tylko pomalowane, a powinno jak na foto2 - chwyt. Nie wiem jak wyglądała sytuacja śliwek w AKM, więc lepiej żeby dali bakelit albo drewno. - są dwa języki do mocowania kolby. AKM ma jeden [foto4] Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 No w końcu... od dawien dawna jest dostępny na rsov.com. Do pełni szczęścia brakuje, aby cyma w końcu poszła w ślady Boyia, jeżeli chodzi o zastosowane materiału body i jego konstrukcję. Co do repliki: na pewno cena kusząca, biorąc pod uwagę, że jest to jedyny taki aeg w Polsce (którego nie trzeba budować z części RS, tudzież burżujsko drogich konwersji inokatsu). Czekam opinii od szczęśliwego posiadacza :) Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 No ale jak by nie było to drewna z akaema wlace nie są tak łatwo dostępne I błagam, zmniejszaj zdjęcia, bo nic nie widać. http://imageshack.us/ Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Z niezgodności z oryginałem dodałbym niepotzrebne "żeberka" na magazynku plastikowym. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 (edited) Plastikowy mag :| . Jestem noobem jeśli chodzi o szczegóły, ale mag od AK47 różni się od tego do AKM? Bo ostry jest na amunicję 5.45. Bo by wypadało dać właśnie od mag od AK47 do tej repliki. Ten plastik jest ohydny :-P . Cieszy oko szyna na boku repliki ;-) . Edited January 29, 2008 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Plastikowy mag :| . Jestem noobem jeśli chodzi o szczegóły, ale mag od AK47 różni się od tego do AKM? Bo ostry jest na amunicję 5.45. Bo by wypadało dać właśnie od mag od AK47 do tej repliki. Ten plastik jest ohydny :-P . Cieszy oko szyna na boku repliki ;-) . Od kiedy AK czy AKM jest na 5.45? Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 jestem noobem jeśli chodzi o szczegóły.... no faktycznie ... ostry jest na amunicję 7.62x39mm Plastikowe magazynki są jak najbardziej ok, ale czarne. A te mają udawać bakelity, które właśnie nie mają takich żeberek. panowie bez jaj...większych zdjęć nie było? miniaturki czy coś? Quote Link to post Share on other sites
VITREUS Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Widziałem zdjęcia z chrono po testach tego modelu - 465-475fps w stocku. Na Taiwangunie wpisali asekurancko 420fps a obsługa z RC Digger we Wrocławiu utrzymuje, ze to ma ok 450fps. Quote Link to post Share on other sites
Klimbert Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Tu macie fotki: http://www.junglegun.com.tw/forum/viewthread.php?tid=1534 Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Ok, dzięki za sprostowanie :ok: . Więc magi od AK47(repliki dla ścisłości 8-) ) będą jak najbardziej na miejscu? Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 (edited) Tak. Poza tym, dobre bedą też te: AKM P&J. edit;ort Edited January 29, 2008 by Cincin Quote Link to post Share on other sites
virusv Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Co przysłużyło się na te 470fpsów i ROF 14.4 ? Mocna sprężyna, dobre uszczelnienie, jakaś lufa nie 6.12 , ani 6.08 tylko jakaś pseudo precka? Jak na batkę 8.4v 1200mah to nieźle się trzyma. Co w tej replice jest jej słabą częścią? Ten AKM może być świetną bazą na karabin wyborowy, albo lekkie działo wsparcia ^^ Quote Link to post Share on other sites
virusv Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 CM036 według strony taiwanguna waży 3,5kg co jest całkiem sporo. AK74N Boyi dla przykladu waży niecałe 3kg, a posiada sporą przewagę stali nad ZnAl'em. Konkludując CYMA musiał wpakować albo dużo stali, albo dużo ciężarków. Ciekawe ile wytrzyma ten 036 na stocku. Może jest to już kwestia nie miesięcy a dni. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Ja mam w 74 (CM031) takie coś, chyba z JG: i wagę 3,70 - jak oryginał. Może jest podobnie? Quote Link to post Share on other sites
virusv Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 W CM036 ze znalu jest korpus i część przednia. Co do 420fpsów u Krakmana , robią downgrade, bo na stockowe 450-470 by nie daliby gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
trajant Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 wie ktoś czy ma wyjść wersja AKMS?? Quote Link to post Share on other sites
gambit Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=261 Orientujecie się Panowie czy ten magazynek bdzie kompatybilny z CM.036? Musze czymś zastąpić to pomarańczowe cudo :???: Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Do wcześniejszych kałachów Cymy pasują, więc do tego też podejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Mikolajno Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 (edited) robią downgrade bo na stockowe 450-470 fps by nie dali gwarancji... Virus ty się o tym dowiedziałeś od nich czy tylko tak przypuszczasz??Jeśli robią ten dowgrade to w jaki soposób?? zmieniają sprężynę czy co?? Edited February 9, 2008 by Mikolajno Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 no jeżeli robią downgrade to tylko poprzez wymianę springa no bo przecież tylko to daje moc karabinkowi Quote Link to post Share on other sites
virusv Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Virus ty się o tym dowiedziałeś od nich czy tylko tak przypuszczasz??Jeśli robią ten dowgrade to w jaki soposób?? zmieniają sprężynę czy co?? Wysłałem do nich maila i tak mi odpowiedzieli. Prawdopodobnie wymieniają sprężynę na jakąś słabszą jak zauważył hegemon. Ogólnie CYMA ma dobre części i myślę , że po takiej zmianie sprężyny na gorszą dość długo wytrzyma. Co do modelu cm036 na allegro pojawił się używany egzemplarz kupiony u krakmana. Tylko nie wiem czemu korpus był z ABSu? Taki jest stock, Krakman wymienil czy już nowy właściciel? Quote Link to post Share on other sites
Blondi Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Czy są osoby które mogłyby powiedzieć coś więcej o tej replice? Quote Link to post Share on other sites
entropus_rvs Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 zgadzam sie z kolegą. np ile kulek wytrzyma (i proszę bez komentarzy, że Chińczyk, więc jeden egzemplarz 100 a inny 100 000).które części się na bank szybko rozwalą. które części są dobrej jakości. jak dobrze jest wszystko spasowane (czy się nie trzęsie i nie robi z aeg'a randomizatora pod względem trafień). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts