Grzyb-UNIT Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 ehh no to nieciekawa sytuacja.... moja eMka tezs pray razy jebla o beton i wyszla calo... gowniana sprawa... Masz moze jakies foty? Jak na moje oko to body powinno pasowac ale specjalista ze mnie duzy nie jest. a co do pana serwisanta z Military jezeli mowa o siwym kolesiu w okularach to tez na twoim miejscu wolalbym pytac ludzi.... pozdr Quote Link to post Share on other sites
Tajga Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 Foty: Martwi mnie jeszcze sprawa kolorów. Tzn. jak wymienie dolne na guardera, który jest czarny, będe musiał malowac góre bo jest szarawa. Wolałbym już obie połówki wymienić, żeby były takie same, albo znaleźć tego cholernego ICSa. Na WGC jest dolne body. Nie wiecie może czy któryś sklep nie sprowadza od nich części? http://www.intrudershop.com/mmc/images/AR-...R-32(B)A4_L.jpg A z tego co widze to body Guardera rzeczywiści może pasować. Górna część trzyma górny gearbox, a dolna, dolny. Pytanie tylko czy ktos póbował takiego szaleństwa :P Quote Link to post Share on other sites
Mardok Posted August 21, 2006 Report Share Posted August 21, 2006 oho apropo body do icsa , mam do sprzedania gorne i dolne , cza je tylko pomalowac na czarno bo sa w pustynnym marpacie :) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted August 24, 2006 Author Report Share Posted August 24, 2006 Według mnie body inne niż ICSowe nie bedzie pasować. Pamiętajmy, że korpus ICSa jest dłuzszy niż w innych M'kach, poza tym gearbox jest tam nieco inaczej mocowany. Quote Link to post Share on other sites
Tajga Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 No sprawa już się szczęśliwie rozwiązała dzięki Mardokowi, ale mimo wszystko fajnie byłoby sprawdzić w praktyce czy guarder by pasował, bo jak widać problem z tym elementem jest duży, ni sprowadzić ni naprawić, ewentualnie kupowanie przez WGC, a guardera można dostać w asgshopie. Quote Link to post Share on other sites
spiritum Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 myślał ktoś nad sprawą baterii w tej nędznej atrapie (czemu ona tak lata) - czy można wypchać ten pojemnik np. watą? Wiem, że baterię można zamontować tj. procent, w stock pouchu, ma ktoś jeszcze jakieś inne pomysły? :D Quote Link to post Share on other sites
upaupa Posted September 17, 2006 Report Share Posted September 17, 2006 Kolba SF :D pojemnik anpeq można wypchać folią bombelkową czy też innym wypełniaczem. Quote Link to post Share on other sites
Yoyo_Sold Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Hejka...mam dwa pytanka 1) Wiecie czy da sie do ICSowskiej eMki wstawic GB v.2 bodajrze... chodzi o ta do eMek np: Classica... Czy daloby sie to zrobic. Wiadomo tylko ze wtedy odpadaloby rozkladanie eMki "łamiąc" ja bo nie byloby ICSowskiego, dwudzielnego GB... 2) Zastanawiam sie co by bylo jakby wlasnie walnela gorna polowa GB... Ani kupic w polsce bo Military napisalo mi w mailu ze juz nie sprowadza GB do ICSa a na WGC skonczyl sie towar i nigdzie indziej nie widzialem czy sa gorne polowki do ICSowego GB... i w jakiej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 1. A po kiego? Nawet gdyby wszedł to po co? Ja mam na sprężynie Systema M130 i śmiga. Właśnie ta jego dwudzielność to największa zaleta. 2. Kupić na WGC, czasem się pojawiają. Jak już tak boisz się trzaśniecią kup dwa lub trzy na zapas. Nie jest to jakiś straszny majątek. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Albo nie łapgrejduj i zasuwaj na stockowym i ciesz się bezawaryjnością ;) Quote Link to post Share on other sites
Yoyo_Sold Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 No Wlasnie tez wole nie upgradowac aega ale moze sie tez zdarzyc ze GB trzasnie... nie wiem... przez ilosc wywalonych ( w koncu moze miec do tego prawo)... I takie pytanie jeszcze...wiecie jak odroznic stockowa sprezyne z ICSa wlasnie od M100/M120? W moim AEGu byla kiedys ta sprezynka eM... ale zostala wymieniona na stockowa ICSa... ale sie boje ze mogl sie ktos pomylic w wymianie i wstawic spowrotem ta M... Wiecie jak to rozpoznac ;) Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted October 7, 2006 Report Share Posted October 7, 2006 Stockową ICS można naciągnąć ręką łapiąc za tłok. Systemy M120/130 już nie. Stockowa ICS jest z cieńszego drutu. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Co do body, GearBoxów i innych - http://www.blazingtoys.com/ics_parts.html Znalazłem kiedyś ten sklepik jak szukałem tylnego pina od body :) Tak to jest jak się otwiera body w trakcie walki coby zacięcie usunąć :roll: Quote Link to post Share on other sites
Tajga Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Pytanie za 100pkt: Mam zwarcie w AEGu (coś mam z nim pecha :wink: ) AEG nie strzela, coś tam trzaska. Po otworzeniu i naciśnięciu spustu lecą iskry przd zębatkami tam gdzie zamyka się obwód. Co jest i jak to rozwiązać...anybody? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 25, 2006 Author Report Share Posted October 25, 2006 Jeśli dobrze rozumiem, to iskry leca na polach stykowych (kostka i dwie blaszki). Rozłóż dolna czesc GB, wyczyść te blaszki i kostke bo pewnie jest osmolona cała. Sprawdź czy na przewodach nie ma uszkodzeń. Sprawdź, czy kostka pewnie styka się z blaszkami, a nie tylko "ledwo, ledwo" bo to może powodować przeskakiwanie iskry. Tyle Procent Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 Podejżewam, że styki j uż się popaliły, są za krótki i stykają ledwo końcówkami - też tak miałem. Wyciąłem odpowiedni prostokącik z blaszki od dyskietki i wcisnąłem tam, gdzie są styki - bez rozkręcania itd. Działa ślicznie :) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 W skrócie przeglad elektryki i przy okazji proponuje przejrzeć całą ;) Od wtyczki baterii do silnika ;) Quote Link to post Share on other sites
Tajga Posted October 26, 2006 Report Share Posted October 26, 2006 Ok dzięki wam bardzo. :D Naprawa i przegląd trwają. :) Quote Link to post Share on other sites
tmxrebel Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Ostatniego czasu mam problem, również z elektryką ... Mianowicie na załadowanej do pełna baterii (8,4 1100 mAh z military) po ok 400-500 strzałach gun zaczyna zwalniać ... i to porządnie. Z tego co czytałem tu gdzieś na forum 600-tka Sanyo starcza na dłużej ... Stąd moje pytanie jak temu zaradzić ? Wymienić okablowanie czy może batke na nową ? Może jeszcze jakieś inne propozycje ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 5, 2006 Author Report Share Posted November 5, 2006 Stawiam albo na baterie albo na ładowarkę. Zrób dwie rzeczy: sformatuj swoją baterie na innej ładowarce niż twoja i pożycz sobie na jedno strzelanie jakąś 600-tkę, zobacz czy są podobne objawy. Tyle Procent Quote Link to post Share on other sites
tmxrebel Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Pożyczyć nie mam zabardzo skąd, bo jeszcze nikt z drużyny oprócz mnie nie ma AEG-a :/ Zamierzam kupić sobie 8,4 Intellecta 1400 mAh i mam nadzieje, że to pomoże, bo jak nie to kicha ... Ładowarke mam tą A2Pro(jakoś tak) z military i cały komplet jakieś 2-3 miesiące, w ciągu których wystrzelałem ok 4000 kulek. Wydaje się troche niemożliwym, aby po tak krótkim czasie bateria padała. Cały czas wydaje mi się, ze to wina kabli i styków bo te stockowe nie wyglądają zbyt solidnie ... Quote Link to post Share on other sites
admin2 Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Panowie wiecie moze czy do ICSa bedzie pasowac jakas inna komara hu niz standardowa? Moja chyba sie rypla a w polsce jest baaaardzo trudno dostepna a i na WGC widzialem tylko do MP5. Co robic?? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Panowie wiecie moze czy do ICSa bedzie pasowac jakas inna komara hu niz standardowa? Moja chyba sie rypla a w polsce jest baaaardzo trudno dostepna a i na WGC widzialem tylko do MP5. Co robic?? Nie będzie, trzeba kleić. Quote Link to post Share on other sites
admin2 Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 kurde...a ma ktos jakis rysunek jak dziala ta komora dziala... bo zlozylem ja ale nie wiem dokladnie co ma wypychac ta gumke hu i jak to sie ma do tego pokretla ktore to reguluje nie wiem co ono kreci...po moim zlozeniu to sie po prostu kreci ale nie ma zadnego wplywu na wysuwanie tego dziadostwa ktore pcha w gumke hu Quote Link to post Share on other sites
tmxrebel Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Włożyłeś dystanser ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts