Erkiii Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Lata mi muszka i jej podstawa oraz rura gazowa polaczona chyba z tym elementem. Do tego chwyt przedni. Mam zwykle m4a1 bez risow etc. Czy to norma i jak to naprawić? :) Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Bawil sie ktos coś z muszka? Moja jest lekko skręcona w lewo przez co nie da się celować. Muszka jest tylko przytwierdzona pinami czy polaczona czyms jeszcze, tak ze nie będzie mozna zmienić jej pozycji o te parę stopni? Edited May 6, 2014 by Erkiii Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Możliwości masz trzy: a) bawić się w szlifowanie gniazd pod piny w lufie b) przekręcić w prawo lufę c) wymienić lufę i muszkę Muszka jest tylko wbita na piny i muszki innych producentów nie będą pasować bez przeróbek. Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) A gdzie są dokładnie miejsca łączace muszke z jakąś częścią tak, ze nie da sie jej skręcić? Bo piny chyba utwierdzenia nie mają, jedyne co widze to chyba rura gazowa i ją by sie dalo jakos ruszyc /Edit. Czemu miałbym zmieniać muszkę i lufę, nie wystarczy sama muszka? ;) Edited May 6, 2014 by Erkiii Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 Witam Słyszałem od znajomego , że jego kwa m4 ma problem ze szczelnością i komorą hop-up. Czy ktoś ma podobne problemy, a może to wina tego egzemplarza? Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 (edited) W stocku nie możliwe. Chyba że zmieniał głowicę cylindra / dyszę. Problemem komór KWA jest natomiast fakt, że czasem lubią pękać (dla tych, ci brutalnie magi wpychają). Edited May 13, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Ok dzięki za informacje wezme to pod uwage przy zakupie repliki. Quote Link to post Share on other sites
FlyingCat Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 A gdzie są dokładnie miejsca łączace muszke z jakąś częścią tak, ze nie da sie jej skręcić? Właśnie te piny blokują na sztywno lufę z muszką i ustalają jej położenie we wszystkich osiach. Bo piny chyba utwierdzenia nie mają, Mają, zrozumiesz to jak zdemontujesz muszkę. Jak wszytkie połacząnia kołkowe utwierdzja się ciernie. Zdenontuj tłumik płomienia, wybij piny delikatnie, przesuń muszkę do przodu i zobaczysz na czym to polega :) jedyne co widze to chyba rura gazowa i ją by sie dalo jakos ruszyc Lepiej zostawa w spokoju mocowanie rury gazowej, bo potem bedziesz dłuuuuuuugo to skladał, co do prób kręcenia nią, krzywienia - nie ma to wpływu na ustaienie zespołu muszki :( /Edit. Czemu miałbym zmieniać muszkę i lufę, nie wystarczy sama muszka? :icon_wink: Nie wystarczy, rzaczezj szybciej lufa pójdzie do wymiany niż muszka! Generalnie Twój problem leży w tym, że (prawdopodobnie) kanałki pod kołki ustalajace muszkę w lufie zewnętrznej nie są idealnie równoległe do płetw ustalajacych lufe w górnej połowie korpusu repliki (lub też otwory w muszce nie sąrównoległe do jej podstawy, prostopadłe do pionowej osi muszki). Więc nie masz innej możliwości jak sprawdzić obie ewentualności doświadczalnie :( Erkiii, jak się nie czyjesz na siłach samemu to zrobić- napisz do mnie PW, "pochylę się nad problemem" Twojej eMki. Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 (edited) Ciekawostka. Wymieniłem wczoraj sprężynę w mojej SR10. Stockowa dawała ok 410 fps. Włożyłem na próbę sprężynę z SA-B02 (klasyczna chińska m120) i jakież było moje zdziwienie gdy na chrono wyszło >470 fps. W Specnie ta sprężyna dała 400 fps. Faktem jest że ma ona jedynie 2 miesiące i jeszcze się nie ułożyła, ale widać z tego, że szczelność układu w KWA jest imponująca. Docelowo chcę założyć Guardera SP110 albo SP120, chciałbym docelowo mieć mocne 450 fps. Lepiej zostawa w spokoju mocowanie rury gazowej, bo potem bedziesz dłuuuuuuugo to skladał, co do prób kręcenia nią, krzywienia - nie ma to wpływu na ustaienie zespołu muszki :( Zdecydowanie odradzam zdejmowanie gas tube :icon_smile: problem polaga na tym, że przy zakładaniu trzeba piny wbić idealnie równolegle inaczej rura będzie krzywa a co za tym idzie element ją trzymający będzie przekręcony względem muszki co wygląda idiotycznie. Lekarstwem na to jest specjana podstawa do wbijania pinów która wycięciami pasuje do kształtu elementu mocującego gas tube i lufy. Edited May 14, 2014 by KonradMK Quote Link to post Share on other sites
woypop Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Montował może ktoś do repliki KWA szyny RIS typu FreeFloat od Madbull'a? Jak jest z kompatybilnością gwinów? Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Nie ma problemu, przynajmniej z noveske. Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Uwaga, nowe CQR (przynajmniej z taktycznego), mają po 1 magazynku mid cap. Stare miały po 3.... Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Witam,jak jest z dostępnością replik kwa na rynku ? Czy są nadal produkowane hurtowo? Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Na jakim rynku? W USA są dostępne bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 A w Polsce? Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 (edited) Tu mają jeszcze CQRy ale polecam poszukać SRów albo KM4/RM4, bo CQRy mają plastikowe body http://www.asgshop.p...log.php?cat=246 Edited May 19, 2014 by KonradMK Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Myśle o tym http://taktyczny.com/repliki-asg/m16-m4-i-pochodne-pl/karabin-m4-sr-10-kwa.html Tylko to jest odległy plan ,bo kupie replikę dopiero siepień/wrzesień.Podoba mi się w miare długa lufa i brak stałej muszki jak w przypadku emek.No i cena 1600 za taką replikę to po prostu cudo.Gaziak kosztuje dużo więcej bo z magami nawet 2500. Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Mam dokładnie ten model, napisz mi PW to sobie obejrzysz i postrzelasz, w każdą niedzielę strzelam gdzieś w Warszawie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Normalnie są produkowane te repliki, na WGC i w innych cywilizowanych sklepach restocki są non stop, to tylko do grajdołka nad Wisłą jakoś sklepy sprowadzają niewiele i niezbyt często. Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 (edited) A jak tam wytrzymałośč.Na upuszczenia ,otarcia, itp. Edited May 19, 2014 by flyhop Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 A jak tam wytrzymałośč.Na upuszczenia ,otarcia, itp. Spadnie w biegu z powodu urwanego pasu (chińskiego) duża szansa na straty pęknieta górna część body . Kolega miał sobie doczepione latarkę do frontu i przy oberwaniu uległa zniszczeniu latarka i kawałek frontu Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Otarcia też występują tak jak i w palnym odpowiedniku. Co do upper receivera to faktycznie potrafi pękać ale na gwincie głównie. Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 (edited) widze , że kwa nie są jak ak od e&l pod względem wytrzymałości . Edited May 20, 2014 by flyhop Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 (edited) Normalnie są produkowane te repliki, na WGC i w innych cywilizowanych sklepach restocki są non stop, to tylko do grajdołka nad Wisłą jakoś sklepy sprowadzają niewiele i niezbyt często. Niestety "do d" jest szwajcarski dystrybutor na Europę. Nic z tym nie zrobisz, a KWa ma to w poważaniu. Odkąd pożarli się z ASG, jest "do do". Edited May 20, 2014 by ravkill Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Myślę że po prostu skoncentrowali się na rynku USA gdzie KWA uważane jest przez bardzo liczna grupę graczy za pierwyj sort. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts