Sterling Archer Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Panowie, jakieś uppery pasują do lower recievera KWA poza KWA? :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Marui pierwszej generacji i stare APS, oba poznasz po tym, że mają trzyczęściową konstrukcję jak KWA. Quote Link to post Share on other sites
Sterling Archer Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 ok dzieki Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Witam, szybkie pytanie: zainstaluję lufę PDI 395mm w moim KWA RM4 ERG bez żadnego cudowania? Słyszałem że lufy się z KWA nie lubią i trzeba kombinować. Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Witam, Macał ktoś lub testował magazynki Dytac (mid cap)? Czytałem dużo o magazynkach do KWA i wiem, że łowy:CA,KA,Boyi oraz te z azteko, co do midów to rożnie wypada przeważnie trzeba wpakować z 50-80 zł za jednego maga czyli Magpul,CA,KA z tego co wiem Cyma i Boyi rożnie wypadają raz podają raz lubią się pobawić z użytkownikiem tych magów, więc stąd moje pytanie o magi Dytac, ponieważ są w dobrej cenie i do tego Mid capy!! Mogę dodać, że posiadam M4 KM4 SR 10 od KWA oczywiście Pozdrawiam, Oti. Quote Link to post Share on other sites
Bizek Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 Witam, czy można wymienić niestandardową komorę hop-up, oraz dyszę na standardowe? Robił tak ktoś już ? Potrzebuję nowej dyszy, a w PL nigdzie nie ma do kupienia :/ Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 Można, ale trzeba też przerabiać korpus albo w ogóle inny korpus kupić. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 @ Bizek - załóż standardową dyszę od m4 ( w każdym sklepie asg :D ) i wklej ją w prowadnicę. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Witam, po wymianie sprężyny na sp120 i montażu mosfetu ROF mojej repliki zmalał. Obecnie używam li-po 7.4 25/45C 1750 mAh Dualsky. Czy wymiana stockowego silnika na coś takiego: http://gunfire.pl/product-pol-1152195730-Silnik-Tornado-F2-High-Speed-dlugi.html zwiększy szybkostrzelność? (Jeśli tak to w jakim stopniu). Wymiany baterii na 11.1 wolałbym uniknąć, ze względu na późniejszy problem z jej umiejscowieniem. Obecna idealnie pasuje do kolby sf KWA. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam, Tom92. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Wez torque. Quote Link to post Share on other sites
pielson Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Ja mam taki problem, że złamałem szynę RIS. Tą zamontowaną na body w KWA SR10 i kurde nie wiem gdzie to dostać. Może to dziwne ale wywróciłem się i uderzyłem aimpointem o asfalt i wygięło mi szynę. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Silnik High Torque jest niedostępny, duża różnica będzie między tym high torque tornado a high speed? Bo jeśli tak to poczekam na dostawę. W przyszłości nie planuje wkładać mocniejszej sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Będzie duza różnica. Generalnie wole osobiście zawsze wkładać hi torque. Quote Link to post Share on other sites
Pol_ Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 ROF zawsze spada, kiedy włożysz mocniejszą sprężynę przy takiej samej baterii. Do SP120 mogę polecić LiFe 9.9v. Jeżeli silnik nie daje rady wtedy zaczyna się mocno grzać. Silniki w KWA uchodzą za słabe, ale dotyczy to raczej twardszych sprężyn. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 No niby stockowa 120 i nowa sprężyna też sp120. Tyle, że to guarder więc zawsze mocniejszy niż na oznaczeniach. Miałem nadzieje, że montaż mosfetu załatwi sprawę, ale reakcji na naciśnięcie spustu jest trochę słaba. Baterie wolałbym zmieniać w ostateczności, ponieważ ciężko dobrać jej wymiary tak, żeby pasowała do kolby. No nic, poczekam aż na stan wróci ten high torque i wtedy zamówię. Dzięki wielkie za pomoc :) Pozdrawiam, Tom92. Quote Link to post Share on other sites
creasy91 Posted October 20, 2015 Report Share Posted October 20, 2015 (edited) Witam Od jakiegoś tygodnia jestem posiadaczem KWA M4 RIS. Moje pytanie dotyczy gumki hop up, ponieważ mam następujacy problem. Na stokowej gumce zasięg oscylował w granicach około 25 m. Po zasięgnięciu opinii wymieniłem gumkę na zieloną G&G i teraz mam problem w drugą stronę, ponieważ gumka podkręca aż za bardzo kulki (nawet gdy hop up jest ustawiony na zero) i po około 20 -25 metrów robią loba. Wymieniłem także dystanser na typu H, próbowałem zarówno na białym jak i na czarnym lecz bez zmian. Chciałem zaznaczyć że zaczynam dopiero przygodę z ASG i jestem zielony w tym temacie. Replika w całości stokowa za wyjątkiem gumki. Edited October 20, 2015 by creasy91 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 21, 2015 Report Share Posted October 21, 2015 Za twardy dystanser do zbyt miękkiej gumki. Zmień dystanser na jakiś bardziej miękki i mniej dociskający. Inna opcja-stockową gumkę KWA umyj w wodzie z mydłem, wypłucz dokładnie, zostaw do wysuszenia i wtedy ją załóż. Te repliki zwykły być troszkę zbyt szczodrze smarowane i smar z dyszy rzygał na gumkę HU, co mocno zaniżało osiągi. Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted October 21, 2015 Report Share Posted October 21, 2015 No i napisz jeszcze z kulek o jakiej wadze strzelasz :) Quote Link to post Share on other sites
creasy91 Posted October 21, 2015 Report Share Posted October 21, 2015 No i napisz jeszcze z kulek o jakiej wadze strzelasz :icon_smile: Sorki zapomniało mi się. G&G 0.25 :) Quote Link to post Share on other sites
creasy91 Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Za twardy dystanser do zbyt miękkiej gumki. Zmień dystanser na jakiś bardziej miękki i mniej dociskający. Inna opcja-stockową gumkę KWA umyj w wodzie z mydłem, wypłucz dokładnie, zostaw do wysuszenia i wtedy ją załóż. Te repliki zwykły być troszkę zbyt szczodrze smarowane i smar z dyszy rzygał na gumkę HU, co mocno zaniżało osiągi. Sprawdziłem gumke na dystanserze dołączonym do zestawy i sytuacja dalej się powtarza. Niestety.. Zostało mi tylko i wyłącznie jeszcze sprawdzenie stokowej gumki po umyciu.. A może jakieś propozycje jaka inna gumka mogłaby się lepiej sprawdzić w replice KWA? Quote Link to post Share on other sites
pielson Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Siemka, miałem to samo tylko w KWA SR10. Wsadziłem zieloną GG i dedykowany do niej dystanser. Kręciła okropnie bez możliwości regulacji. U mnie problem tkwił w tym, że wkładając gumkę do komory ona się dziwnie podwijała i w wypukłym miejscu tworzyło się zgrubienie. Po trzeciej próbie z wazeliną siedzi pięknie a i osiągi skoczyły. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Choć sam mam gumkę G&G, to lepiej wsadzić czarną Systemę, G&G jest bardzo gruba, łatwo coś spaprać przy instalacji, zwłaszcza w dość ciasnej komorze KWA. Quote Link to post Share on other sites
michal34343 Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 (edited) Ja bym polecił ci zrobić płaski dystanser z kawałka cieniutkiego plastiku i zostawić gumke g&g.U mnie Systema nie działała poprawnie,nie przechodziły kulki przez lufę. Edited October 22, 2015 by michal34343 Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 (edited) Ja u siebie mam czarną Systemę i nie narzekam. W serwisie próbowano dopasować zieloną G&G i ponoć (po krótkich problemach z zamocowaniem) sprawowała się równie dobrze. Osobiście wolę Systemę ze względu na łatwiejszy montaż przy bardzo podobnych parametrach. Edited October 22, 2015 by CiV_1994 Quote Link to post Share on other sites
creasy91 Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 Dzięki Panowie za wszystkie rady. Ostatecznie zrobiłem swój własny dystanser i dzisiaj byłem na strzelance i teraz kulki latają jak marzenie. Jeszcze raz wielkie dzięki! :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts