madjong Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Raczej się nie doszukasz. W tej cenie to Pantac na WGC, a wiadomo że nie na tym koniec(przesyłka itd itp). Swojego czasu byłem w identycznej sytuacji i kupiłem używanego MAR-CIRAS by Milspex z kompletem ładownic. Cordura 1000D. Ściągany z RedWolf. Możesz ew. kupić chińskiego z Taiwana. Nie jest taki tragiczny, no ale EI to to nie jest wiadomo. Najlepiej pozbieraj na G&P bo naprawdę warto. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Pantac i G&P. Potem dlugo, dlugo nic i dopiero cala reszta. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Jeszcze Guarder Ci chyba umknął :-F Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 A prawda, prawda ^_^. Guarder wykonany jest fajnie i jest w wyjatkowo dobrym jak na Guardera kolorze (koniec z rozowymi palsami!). Tyle ze niekiedy nie mozemy kierowac sie firma ;-/. Wedlug moich informacji Guarder robi tylko Maritime, G&P - tylko Land, zas Pantac - obie wersje. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted April 26, 2008 Author Report Share Posted April 26, 2008 Mi za CIRAS'a Pantaca i Acoga od G&P Jeden za 210 USD, drugi za 179 usd - za WSZYSTKO zapłaciłem 1015 zł.z WGC. Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Odświeżam temat. Czy mógłby ktoś napisać jakąś mini recenzję cirasa od strike systems. Prosiłbym o porównanie go z chińskim cirasem od krakmana. Zastanawiam się nad kupnem kamizelki i waham się pomiędzy tymi dwoma. Na panteca, g&p czy guardera mnie niestety nie stać. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Widzialem CIRASa od STRIKE i szczerze mowiac nie widze roznicy w zestawieniu z WWCh - po mojemu tylko metka inna. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 eee Kolego, Przecież CIRAS od SS ma inny krój :-F Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 (edited) Zgadza się i podoba mi się on bardziej od wersji maritime. Pytałem ponieważ w temacie był raptem jeden post autorstwa użytkownika tego cirasa chcąc się dowiedzieć czy między ss a wwch nie ma dużej różnicy jakości. Gdyby tak było a wwch okazałby się lepszy kupiłbym go :) Zagłębiając się coraz bardziej w lekturę zaczynam się jednak zastanawiać czy nie warto dozbierać do G&P i chyba wstrzymam się z kupnem. Edited June 1, 2008 by KaczorLsm Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 eee Kolego, Przecież CIRAS od SS ma inny krójCIRAS ma tylko jeden krój (znaczy dwa - Land i Maritime ;)). Jeśli ma inny to to jest jakaś chińska wariacja więc co najwyżej "CIRAS". Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 (edited) Metoda "dozbierać i kupić CA/G&P" sprawdza się i w oporządzeniu ;) Foka, 100% racji. To "coś" z CAPRI nazwałem CIRAS wzorując się na sklepie, wiadomo. Edited June 1, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
Bartess Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 (edited) Po fotkach oceniam, że "Ciras" od SS jest lepiej wykonany od WwCH. Ale to jedynie po fotkach oceniam... Więc jest to subiektywna ocena... Nie mam dostępu do krakmanowej wersji "cirasa". KaczorLsm: a możę Ciras od gunsmok'a? Edited June 1, 2008 by Bartess Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 "CIRAS" od Gunsmoke'a też nie odpowiada żadnemu CIRAS'owi( Land/Mar ) krojem... Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted June 1, 2008 Author Report Share Posted June 1, 2008 A poza tym jest chyba w tej samej cenie co G&P, a wtedy wybór jest jasny... Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Z tego co mi wiadomo gunsmoke ma HPC, a obok cirasa to on co najwyżej leżał :) Co do WWCh - 300zł za cirasa z ładownicami to coś nie halo. Z doświadczenia wiem, że tanie i dobre to 2 różne rzeczy. Zdecydowałem się dozbierać do G&P i mieć pewność, że będę zadowolony. Mam jeszcze tylko jedno pytanie. Na całej powierzchni, także na panelach bocznychkamizelki naszyto poziome taśmy nylonowe o szerokości 25mm zgodne z systemem Molle, CIRAS, Alice. Co to jest system CIRAS i czy wszystko będzie jak powinno jeśli kupie ładownice molle. Czy nie będą się one zbytnio suwały na boki lub w górę/dół? Nie specjalnie chciałbym kupować zestaw ładownic za 600zł. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted June 1, 2008 Author Report Share Posted June 1, 2008 CIRAS = molle i niczym się nie przejmuj :] Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 eee Kolego, Przecież CIRAS od SS ma inny krój :-F Chodzilo mi o material wykonania - jest tak samo "ceraciany". Fakt, troche sie roznia, ale nie zdziwie sie jak druga partia CIRASow WWCh (nie lubie wpisywac tej nazwy, bo na ostatnia literke trzeba zwalniac caps-lock xD) bedzie wygladala jak Strike. No chyba ze juz wszyscy Chinczycy zaczeli szyc kamizelki z obrusow (i na czym teraz jesc ryz?). Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 czy ktoś porównywał Cirasa G&P i tą kamizelkę SS? głównie chodzi mi o wykonanie i funkcjonalność nie o to która jest bardziej cirasem:D Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 SS nie jest CIRAS'em w ogóle, tylko wariacją na temat tej kamizelki. CIRAS by G&P to wierna kopia kamizelki CIRAS LAND. Wybór jest prosty. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 To co Strike'owi mozna oddac na "+" to kolor - Coyote Brown jest praktycznie identyczny z G&P! Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted June 4, 2008 Author Report Share Posted June 4, 2008 No, ale to raczej przemawia te na plus dla G&P, gdy do wyboru mamy "SS" albo "G&P" jak kolega wyżej. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Wybor w tym wypadku jest oczywisty, tyle ze Strike nie dosc ze nie jest replika CIRASa stricte, to z ladownicami kosztuje 450 PLN. Za Landa od G&P z tym samym zestawem ladownic zaplacimy 750-800 PLN, a z konkretnym - ponad 1000 PLN. Mysle wiec ze porownywanie ich jest troche nie na miejscu z racji polki cenowej. Strike to jako-taki produktm ale za 450 PLN mamy "prawie" CIRASa z ladownicami, przy G&P z kolei powinnismy sie przygotowac juz na kwote czterocyfrowa, Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 i chodziło mi o to właśnie! co jest 'lepszą' kamizelką sumując wszystkie czynniki (bez tego czy jest czy nie jest CIARSem) jeśli chodzi o cenę to wygrywa, a pytanie do użytkowników SS-a: polecacie?:D czy nie są jakieś wady? (oprócz tego że to nie CIRAS...) ładownice ładnie wyglądają jakąś reckę dłuższa może niż powiedzenie: fajna:D Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 No to nazwijmy to Combat Integrated Protection Assault System i miejmy to z głowy. ;) Quote Link to post Share on other sites
Dziadek71 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 To ja mam takie pytanie: Czy do użytku stricte airsoftowego, czyli do biegania w niedziele, nie za często, plus czasem jakieś czołganko, takie akcje, nada się ta oto wariacja na temat CIRAS'a: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3732 Z góry dzięki za odpowiedzi, zwłaszcza użytkowników takiej kamizeli, lub podobnej od Strike Systems. Pozdrawiam, Dz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts