sledz Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 (edited) Czy ktoś używa tej gumki? Daje ona jakąś zauważalną różnicę w porównianiu do tradycyjnej? Edited February 25, 2008 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Jesli gumka jest z tworzywa gumopodobnego to rzecza naturalna bedzie, ze sie zacznie scierac. Na moj gust, 3 male 0.6mm wypustki nie pociagnac dlugo przy znacznym przerobieniu kompozytem a moze sie myle.. Quote Link to post Share on other sites
McNab Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Zdecydowanie daje różnicę - po założeniu takiej gumki zniknął u mnie problem "podwójnej kulki" i nieznacznie wzrosła prędkość początkowa - zapewne za sprawa dystansera fishbone x Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Założyłem Gumkę DF do nowiutkiej M15A2 car CA (gb stock - replika ma być m in i do cqb) - wraz z komorą HU i precką promyka. Na początku nie byłem zadowolony z osiagów... ale kiedy gumka sie przetarła kulki lecą niesamowicie płaskim torem a zasieg jest naprawdę duży: większy niż stockowe CA, stockowa M14 TM a nawet moja druga eMka CA po tuningu z 420 fps... Celność tez jest bardzo dobra. Co ciekawe skupienie mam lepsze na kulkach 0,2 niż 0,28 - ale to pewnie kwestia zbyt małej mocy repliki do tak cieżkich kulek. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Mam taką u siebie MP5 CA razem z dystanserem Madbulla. 0.2g i 0.23 lecą super, za to 0.25 są za słabo podkręcane i zasięg jest porównywalny ze stockiem (mam 400fps). Kolega ma taką samą, jednak ze zwykłym dystanserem i podkręca nawet 0.28g. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted August 31, 2008 Report Share Posted August 31, 2008 To fakt - gumka DF kiepsko podkręca cięższe kulki. Co nie zmienia faktu że lżejsze lecą naprawde świetnie. Najlepiej na niej latają 0,2 G&G, blastery trochę gorzej. Natomiast kulek GFC wogóle nie chce podkręcać ( zarówno 0,2, 0,23, 025). Generalnie wg asgshopu gumka i tak jest opracowana do 'replik poniżej 400 fps'. Więc cieższych kulek nie ma sensu stosować. Quote Link to post Share on other sites
Oli_32 Posted September 1, 2008 Report Share Posted September 1, 2008 Ja doczytałem się troszke czego innego Zalecamy używanie owych gumek w karabinach, które posiadają prędkość wylotową kulki nie większą niż 400 - 450 fps. Gdzie to pisze "poniżej 400 fps-ów"? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Ja doczytałem się troszke czego innego Gdzie to pisze "poniżej 400 fps-ów"? Tak na logike rzecz biorąc to 'poniżej 400' i 'nie więcej niż 400' znaczą to samo... Chyba że mój pijacki umysł mi źle podpowiada, a? Quote Link to post Share on other sites
Oli_32 Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 a to po myśliku 450fps to jak zinterpretować ????? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Tak, że jest to krytyczna granica ich możliwości? Quote Link to post Share on other sites
Ejtelino Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Po ilu strzałach się przetarła?(około) Mierzyłeś na chono ile otrzymałeś?(po i przed) jaki masz do nie dystanser i czy ten stockowy zdaje egzamin? Z góry dzięki na odpowiedz! 8) Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Z tym, że nie podkręca ciężkich kulek to bujda. Nie podkręcanie nie jest winą tej gumki (bo z nią wszystko ok). Pozostaje jeszcze komora (zakres regulacji - wbrew pozorom są różne!), rozmiar dystansera (zbyt mały za mało wybrzusza) i faktura kulki (śliskie, chropowate). Quote Link to post Share on other sites
remko Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Zamontowałem ją kumplowi w G3 JG z bore-upem i m120 czyli coś koło 400fps jak na razie świetnie się sprawuje podkręca wszystkie kulki i gunfire 0,20 i exele 0,25.Kiedyś miałem ją w mp5 Ca 330fps i po przebiegu 25tys nadal podkręcała znakomicie. Polecam bardzo dobra. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 No mam tą gumkę i chyba zrezygnuje z niej. Prawda - nie ma problemu podwójnych kulek, ale u mnie (BOYI/P&J AKS-74N) powoduje straszny brak powtarzalności strzału ;/ Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Dziś zamontowałem w tuningowanym Marujcu (jakieś 370 fps) i strzela pięknie. W porównaniu do gumy Systemy zwiększyła się powtarzalność, kulki mają bardziej płaski tor lotu, nie znosi ich na wszystkie strony. Lufa to stockowa CA, natomiast kulki 0,25 PJ Premium. Wkrótce opiszę jak się spisuje na lufie Promyka i Biovalach. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Ekhm, jak to będzie wyglądać w przypadku MP5 PDW Galaxy, gdzie toto ma 350fps i strzela na 0.28g? I dysntasery H. Chyba zainwestuje w tą gumkę, skoro taka dobra. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Odkopuję temat. Obecna konfiguracja to 500 fps, kulki Madbull 0,28. Gumka nie ma wielkiego przebiegu. Podkręca nadal świetnie, ale kulki Madbulla strasznie się w niej zatrzymują. Winą jest kołnierz. Zmieniam na Sharka Madbulla... Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Nie prościej wymienić kulki? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Ja używałem tej gumki przy 330 fps ma już jakieś 2 lub 3 lata przebieg orgromny i nadal działa idealnie :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Tuksiak, na G&G jest podobnie, także nie mam na co zmieniać :D A tak to gumka załatwi ten problem ;) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Myślałem, że na innych nie testowałeś, to i się wychyliłem. A tak chylę czoła. A tak na marginesie, na cięższych/lżejszych też tak ma? Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Obecnie używam gumki DF w replice HK416 JG wraz ze stockowym dystanserem JG (typ H nie znmeści sie do stockowej komory. Replika ma obecnie 347 fps (+/-2). spisuje się\ę naprawdę świetnie. W M15A2 car CA natomiast nie spisywała się tak dobrze (nie podkręcała ciężkich kulek) Odkopuję temat. Obecna konfiguracja to 500 fps, kulki Madbull 0,28. Gumka nie ma wielkiego przebiegu. Podkręca nadal świetnie, ale kulki Madbulla strasznie się w niej zatrzymują. Winą jest kołnierz. Zmieniam na Sharka Madbulla... W swojej 416 strzelałem z kulek MB o wadze 0,3g i nie było problemu.. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 U mnie zacinają się 0,28 Madbulla, 0,25 G&G... Kulki pokroju Blaster, Pestki, P&J, Guarder nie sprawiały problemów... Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 (edited) Pozwolę sobie odświerzyć temat. Mam pytanie odnośnie stosowania w/w gumek z dystanserami typu H. Czy przypadkiem zastosowanie takiego dystansera nie pogarsza właściwośći tej gumki? I czy w takim wypadku, nie lepszy okazuje się dystanser klasyczny? Chodzi mi o to, czy nie ma takiej sytuacji jak na rysunku. I czy jezeli takowa wystepuje, to czy jest to in minus. Edited July 15, 2010 by Macias13_84 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts