Moses Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 (edited) Sorry, przeczytałem temat jeszcze raz i juz wiem. A jeszcze takie pytanie czy uzwali/używają kamizelek QPC ?? Nie nie używali tych tworów Nie wiem co to jest QPC, zapewne jest to nazwa własna jakiejś chińskiej podróby amerykańskiego szybkowyczepnego Plate Carriera. Nie spotkałem się. Condor QPC Quick Release Plate Carrier Edited November 27, 2009 by Moses Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 I czego jest to kopia? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Niczego twór kondona sorry condora Quote Link to post Share on other sites
pietrasss Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 (edited) Która kopia Landa jest lepsza (szycie,jakość) Pantac czy Flyye ?? Może polecicie jakąś inną kopie Landa do 700-800 zł ?? wiem że nie za bardzo do tego temat ale wiem ze tutaj dużo osób zna sie na rzeczy. soryy za ot Edited November 28, 2009 by pietrasss Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Najlepszą kopią Eaglowskiego CIRASa obecnie, to kopia od Flyye'a. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 I czego jest to kopia? :roll: Blackhawkowskiej! zintegrowanej z symbolicznymi przeróbkami. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Która kopia Landa jest lepsza (szycie,jakość) Pantac czy Flyye ?? Może polecicie jakąś inną kopie Landa do 700-800 zł ?? wiem że nie za bardzo do tego temat ale wiem ze tutaj dużo osób zna sie na rzeczy. soryy za ot w "Mundur i oporządzenie" jest trochę tematów o CIRASach, także o samych PANTACach i FLYYE'ach, łącznie z porównaniami, więc tam możesz poszukać, wszystko powinno być. Quote Link to post Share on other sites
pietrasss Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Widziałem kiedy na zdjeciu FR że noszą chlebaki (lub coś podobnego), jak one sie nazywają ?? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Widziałem kiedy na zdjeciu FR że noszą chlebaki (lub coś podobnego), jak one sie nazywają ?? Co?! A na serio pokaż zdjęcie i dokładnie o co Ci chodzi :D Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Może chodzi mu o coś na kształt powszechnie zwanej "nerki", czyli kieszeni na pasie... Też coś takiego zauważyłem. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Tzw pederastki ? :wink: Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 czyżby "fanny pack"? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Jak zwał tak zwał. Pełno tego u dzieci warszaffki tyle, że z jakimś dziwnym, zielonym krokodylem... ;) Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Jak to jak zwał tak zwał? Nazywa się to albo "belly bag" albo "fanny pack"! Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 O wy ! To się nerka nazywa ! A tak serio, to niestety chwilowo swojego belly bag'a już nie posiadam( czego żałuję ), ale uważam to za całkiem wygodne rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Pantac takie coś nazwał, zdaje się, Fatboy Versipack, nie wiem jak jest kontraktowo :). Była mowa zdaje się o chlebaku, mogło chodzić jeszcze ew. o takie coś: http://www.tacticaltailor.com/modularbuttpack.aspx Mam wrażenie, że gdzieś to (albo podobny fant) przyuważyłem na fotkach FR, ale linku podać nie jestem w stanie, więc to raczej niepewna rzecz. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Ja nie widziałem na żadnej fotce FR tego buttpacka co zapodałeś. Można domniemywać tylko, że był używany do zielonej taktyki, jak myślicie?? PS. Może nie zabrzmi to pr0 ale co to jest belly bag i jak wygląda? Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 (edited) Belly Bag to tak "cinkciareczka", torba na pasie na drobne przedmioty dokumenty. Wygląda tak: http://www.hydroponicsonline.com/store/Eag...0429863533.html Edited December 1, 2009 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Ja aktualnie używam tego z EI (dokładnie ta co Hoplita wrzucił) i sobie chwalę! Często tego operatorzy jako IFAK'a używają! Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Tzw pederastki ? :wink: Zanim napiszesz kolejną bzdurę... http://ubioryhistoryczne.blox.pl/2009/08/S...y-czesc-II.html Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Zanim napiszesz kolejną bzdurę... http://ubioryhistoryczne.blox.pl/2009/08/S...y-czesc-II.html Catch jak zwykle czujny :) Nie znam się na torebkach, jednakże takiego określenia używano w moim otoczeniu do określania tych torebeczek Quote Link to post Share on other sites
evan Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Ja nie widziałem na żadnej fotce FR tego buttpacka co zapodałeś. Można domniemywać tylko, że był używany do zielonej taktyki, jak myślicie?? PS. Może nie zabrzmi to pr0 ale co to jest belly bag i jak wygląda? http://img109.imageshack.us/img109/1209/urlv.jpg Quote Link to post Share on other sites
spet Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Czy w okresie 2005-2006 FR używał już tylko montaży norotos, czy jeszcze pojawiał się rhino ? Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 No właśnie przeglądając fotki na podstawie dat ich pstryknięcia (pod warunkiem, że wprowadzono prawidłowo datę w aparacie), to stare montaże są jeszcze w grudniu 2005, a cały 2006 rok to już Norotos. Mam także fotki 3rd recon battalion i w 2006 roku w przeważającej części używali już norotosów, więc pewnie kompanie FR i MARSOC w tym roku miały już ten sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
spet Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Aha, no ok, bo myślałem nad kupnem oryginalnej blachy od Rhino, ale będę musiał zadowolić się Norotosem :). Dzięki ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts