spet Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Aha. Ale nada się, czy muszę ok. tej stówki dorzucić do klamki TM ? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 dla jasnosci opcje jakie zainteresowani maja MEU SOC od Tokyo Marui http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...PS-MEU_srch_meu + duza dostepnosc akcesoriow w tylu metalowe zamki itp + przyzwoicie wykonany -wali plastikiem -kiepskie bicia (brak producenta po prawej stronie zamka, bcia na szkielecie Madie in Japan Tokyo Marui itp wolaja o pomste do nieba -plastikowe okladziny MEU (SOC) STTI na WE http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-MEUFM_srch_meu +Full Metal +Ladne bicia +okladziny gumowane -szkielet malowany farba -bicia na szkielecie (springfield armory zamiast Coltowskich US. Army) -ciezko dostepne magi - malo akcesoriow Kimber ICQB http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...MBT_srch_kimber Pistolet zrobinony na zlecenie korpusu (MSOB nie Force) +szyna montazowa -plastik (ale podobno nie jest zly -cena Quote Link to post Share on other sites
spet Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Zastanawiam się nad TM i tym drugim. Dzięki raz jeszcze :). Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Tego drugiego posiadam i polecam. Aby TMa doprowadzic do jako takiego stanu conajmniej drugie tyle kasy trzeba wlozyc. Magazynki do WE dostac mozna na UN Company za ok 22$ Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 A ja mam takie pytanie: Jakiego producenta eMek używał (i czy jakoś się to zmieniało z biegiem lat) FR? Colt, czy może coś innego? Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Jeszcze co do MEU(SOC): Hmm, pytałem WGC czy do MEU(SOC) WE pasują magazynki od 1911 WE i dostałem odpowiedź, że tak... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 A ja mam takie pytanie: Jakiego producenta eMek używał (i czy jakoś się to zmieniało z biegiem lat) FR? Colt, czy może coś innego? Colt Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Jeszcze co do MEU(SOC): Hmm, pytałem WGC czy do MEU(SOC) WE pasują magazynki od 1911 WE i dostałem odpowiedź, że tak... Jak wspominalem magazynki do MEU SOC a'la combat wilson mozna zanabyc na UNCompany Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 http://i41.tinypic.com/1g2joi.jpg Capt. Anthony Mercado (left) company commander, Force Reconnaissance Company, 2nd Reconnaissance Battalion, 2nd Marine Division, unfurls the company’s flag during their activation ceremony held here, Dec. 19. Force Recon is a unit with multiple combat capabilities that was established to provide a deep reconnaissance asset for II Marine Expeditionary Force.] http://i43.tinypic.com/2lic1mt.jpg Marines of the newly activated Force Reconnaissance Company, 2nd Reconnaissance Battalion, 2nd Marine Division, take part in a ceremony as their name became official here, Dec. 19. The majority of Force Recon is combat veterans who provide a wealth of deeper reconnaissance assets, as well as new Marines who will support the battalion and II Marine Expeditionary Force. Dla tych co nie kapuja po angielsku Aktywowano ponownie kompanie Force Reconu. Ich zadaniem ma byc wykonywanie rozoznania dla batalionu i sil MEF Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 ale z tego co piszą to reaktywowali je w ramach batalionów rozpoznawczych. Poprzednio FR nie podlegał pod dywizyjne Recon Battalion. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Nie dokonca Igor w momencie podchodzenia do tematu MARSOCa (czyli powstanie 1st-DET) czesc plutonow Force Reconu zostalo przeniesionych pod skrzydla dywizji zapewniajac dalekie rozpoznanie dla dywizji, jednakze nie pod nazwa Force Recon tylko DRP, sadze ze w momencie kiedy MARSOC juz stoi silnie na nogach, i aby nie konczyc z tradycjami jednostki Force plutony DRP zostaly przemianowane i szumnie reaktywowane jako Force Recon. Cos jak szumne powstanie polskiej piechoty morskiej ;-) Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Czy mógłby ktoś zalinkować jakimiś zdjęciami MSOBu, bo, żeby nie było szukałem i szukam, ale co xx głów to nie jedna, zwłaszcza zależy mi na tych w marpatach lesnych i CB kamizelkach. I pozwolę sobie podać tutaj pewną konfigurację wyposażeniową (jako wzorowanie, wiem że do reko troche brakuje) i zapytać znawców tematu czy to jest kompatybilne z MSOBem: -mccuu lesne -bellki 790 (wiem ze musza byc ktores serii 500 USMC ale na razie mnie nie stac) -ALTA w CB -CIRAS LAND w CB (pantac) -TC 2002 w olivce CONDORa (jako że FR w niewielkich ilosciach podobno też używał 2002-jek) -ESS NVG profile w TANie (do tego dokupie ESS ICE'y) -nomexowe pilotowe rekawice zielone ...i do tego noszę się z zamiarem dokupienia tego: - pas - hydration backpack - legpanel w CB - torba zrzutowa w CB Będe bardzo wdzięczny za pomoc i sugestie... Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Dude jakbys przejzal temat to bys zauwarzyl ze i byly zdjecia MSOB, dodatkowo polecam militaryphotos.net. jest tam temat ze zdjeciami MSOB, oraz o wyposazeniu tez bylo, a poraz 3 czy 4ty niechce sie ludziom pisac Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Na stronie 4 tego tematu Moses zapodawał kilka jeszcze "ciepłych" fotek MSOB. Looknij tam. Ale generalnie jak na SyFy przystało to pewno każdemu w czym innym wygodnie i konfiguracje są różne. :idea: No ale chyba Cirras gra ?:) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Co wyście się tak do tego "CiRRas'a" przyczepiliście. No gra, gra... A po wpisaniu w google MSOB, MSOB Marines, wychodzą też ładne fotki, tylko trzeba trochę stron przejrzec... Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Tyle że nie chodzi mi o googlowe zdjęcia o zapierającej dech w piersiach rozdzielczości 200/150px ... Temat przeglądałem, wręcz czytałem wnikliwie. A odpowiedzi jednoznacznej na moje pytanie nie ma. Widzę, że są osoby które dużo wiedzą i są w temacie. Dlatego pytam. Mogę ? ;-) Chodzi mi raczej o konkretne odpowiedzi, bo pytałem konkretnie ... ten pas np. nie mam pojęcia czy takiego używali FR (teraz używa MSOB), to samo się tyczy tego plecaczka. Wiem, że FR go używało ale jak np dostałbym link do fotki gdzie jakiś operator MSOBu trzyma go na plecach moja radość nie znałaby granic. Albo np. 'Nie nie, FR to i owszem używał TC 2002, ale już MSOB absolutnie' (czego sobie nie życze, ale to taki przykład) Nie chcę męczyć, ale podzielcie się wiedzą Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) Meczysz bo bylo napisane i zdjecia tez byly Ciras gra, ale bardziej gra Plate Eagla z cumberem a czasami i bez Edited December 26, 2008 by Yunior_5 Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Wrócę do początku, gdzie był poruszony temat o SERPie. Jak to z nimi jest ? Używają czy jednak tylko 6004'rki ? Nie mogę znaleźc zdjęcia gdzie byłaby widoczna SERPA. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Twordo trzymaja sie Safarki, SERP nie, przynajmniej nic potwierdzonego Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 (edited) Nie dokonca Igor w momencie podchodzenia do tematu MARSOCa (czyli powstanie 1st-DET) czesc plutonow Force Reconu zostalo przeniesionych pod skrzydla dywizji zapewniajac dalekie rozpoznanie dla dywizji, jednakze nie pod nazwa Force Recon tylko DRP, sadze ze w momencie kiedy MARSOC juz stoi silnie na nogach, i aby nie konczyc z tradycjami jednostki Force plutony DRP zostaly przemianowane i szumnie reaktywowane jako Force Recon. Cos jak szumne powstanie polskiej piechoty morskiej ;-) FR nigdy nie był częścią dywizyjnych Reconnaissance Battalion. Sam potwierdzasz, że nawet kiedy jakiaś część FR została podporządkowana dywizji to zmieniono jej nazwę. Poza tym okresy przejściowe i zmiany organizacyjne to zupełnie inna bajka. Druga sprawa - o ile mi wiadomo (choć mogę się mylić) DRP nie były częścią batalionów rozpoznawczych ale podlegały bezpośrednio pod dywizję - a ja jak może zauważyłeś odnosiłem się do batalionów rozpoznawczych i do faktu reaktywowania FR właśnie w ramach tych batalionów. Edited December 28, 2008 by Igorek_SDS Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 (edited) FR podlegal MAGTF-owi i wykonywal zadania dowodcy MAGTFa, zas Recon Marines byli do dyspozycji dowodcy dywizji - masz racje Igor. Ja napisalem tylko co dzialo sie od momentu kiedy niejako zdezaktywowano FR do momentu kiedy znowu zostal reaktywowany jak napisales pod skrzydlami batalionu i jako czesc Recon Marines Edited December 28, 2008 by Yunior_5 Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Mam pytanie, czy FR lub MARSOC kiedykolwiek używał kamizelek HSGI Wasatch/Weesatch? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Mam pytanie, czy FR lub MARSOC kiedykolwiek używał kamizelek HSGI Wasatch/Weesatch? Nie mam zadnego potwierdzenia na to aby tak bylo. Jednakze kamizelkowo do zielonej u nich jest bardzo roznie, wiec moze gdzies tam ktos tam Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/User:RekonDog/FMF_Recon kolejna mala garstka informacji o FR Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Combat Integrated Releasable Armor System (CIRAS) (Land) - Black Combat Integrated Releasable Armor System (CIRAS) (Maritime) - Green To chyba rozwiazuje odwieczna klotnie odnosnie wersji CIRASa uzywanego przez FR (o ile mozna to w ogole uznac za wiarygodne zrodlo). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts