leon24_36 Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 Są dostępne tylko wysyłkowo czy trafiły do sklepów na terenie Stanów? Daj znać jak latają. Quote Link to post Share on other sites
hardboiled Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 wysyłkowo, kupiłem z tego sklepu http://www.ampedairsoft.com/, trzeba pisać maila. Quote Link to post Share on other sites
hardboiled Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 (edited) Tak więc, kulki się nie zacinają w magu od msr-ki, lepiej podkręcają niż guardery 0.4 i mają o wiele lepsze skupienie, zasięg efektywny 100m jest teraz jak najbardziej realny. Mini test przeprowadzony na zewnątrz przy lekkim wietrze. Oczywiście kulki widać i można nakładać poprawki. Na guarderach 0.4 o strzelaniu na 100m na zewnątrz można było zapomnieć, 80m to był max. Na bbwarzach 0.43 strzelanie na 100m staje się realne, nawet na takiej odległości kulki mają nikłą tendencję do "skręcania" w lewo/prawo, podążają za pionową siatką celowniczą. Podczas gdy guardery miały tendencję do skręcania nawet na 80m. Jak narazie, nie spotkałem się z rozpadającymi kulkami w magu jak to miało w przypadku kruchych guarderow. Tak jak wspominałem, test w zamkniętym pomieszczeniu przeprowadzę w następnym tygodniu, mam na stanie straighty 0.36 to porównam je :] Edited June 27, 2014 by hardboiled Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 No ekstra. Wracamy do zamówienia zbiorowego?? Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 Białe, 0.43, prosto latające - ekstaza sięga zenitu :) Może ktoś zachęci polskie sklepy do jakiegoś większego zamówienia? Zbyt raczej będzie. Quote Link to post Share on other sites
hardboiled Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 Przy zakupie proponowali 2 paczki 2000 0.43 za ten sam koszt wysyłki co za jedną paczkę. czyli 2x11 +22=44 $ Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 (edited) A jak zapatrujecie się na zapowiedź białych Dum Dum 0,40/0,43? Mają być dostępne w PL w połowie lipca... https://www.facebook.com/dumdumASG Edited June 27, 2014 by Visq Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 (edited) http://airsoftarmory...-2000-sztuk/889 BB King - BIAŁE precyzyjne kulki 0,43g 2000 sztuk 79zł Edited July 1, 2014 by Visq Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 I 0,4. Ja już kupiłem ;) Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Dajcie znać jak wyglądają i się sprawują :) Ja póki co tyram szare guardery (i u mnie latają baaaaaardzo dobrze) Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 BB King - BIAŁE precyzyjne kulki 0,43g 2000 sztuk 79zł Dzisiaj doszły do mnie kulki. Dziwne uczucie gdy paczka taka mała a taka ciężka ;) Pierwsze wrażenie nie jest zachwycające...kulki matowe w porównaniu do G&G, wyraźnie widoczne miejsce wstrzyknięcia, innych zauważalnych defektów czy nierówności brak. Po przecięciu brak pęcherzyków, środek jednolity. Przetestuję w niedzielę. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Do mnie też dotarł święty grall w postaci białych kulek 0.4.teraz tylko muszę wygrzebać czas na testy. Wolałem nie ryzykować 0,43 bo najczęściej ten wagomiar jest marny. Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 ... Wolałem nie ryzykować 0,43 bo najczęściej ten wagomiar jest marny. Teraz mi to mówisz?;) A Twoje 0,40 też mają takie ciemne małe punkciki i słabą polerkę? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 No teraz bo ani madbull ani guarder nie potrafiły zrobić dobrych kulek w tej wadze. Nie są jakoś mega wypolerowane ale dzięki temu mniej HU będzie trzeba dawać :D. Zobaczymy w testach. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Jedne z białych Straight'ów też miały fakturę papieru ściernego. Fakt że gumki pożerały w zastraszającym tempie i były bardzo czułe na HU, szczególnie było to widać jak HU był marnie złożony i z kulki na kulkę dawał minimalnie różne dociski, ale przy dobrze złożonej HU ślicznie latały. Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Dajcie Panowie znać jak wyszły testy bo mi się zapasy kończą i też będę musiał coś zakupić. Zastanawiam się właśnie nad tymi 0.43g BB Kinga bo w końcu jakieś białe się pojawiły. A jeszcze mam taką ciekawostkę, kolega jak się z nim kłóciłem że niema dostępnych białych ciężkich kulek udowodnił mi że są: http://www.taiwangun.com/kulki-0-43g-2000-szt-premium-p-j?from=listing&campaign-id=19 No ale PJ'otów to raczej do mojej precki nie będę ryzykował sypać ;) Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 (edited) Nie zdziwiłoby mnie jakby te P&J i BB King i inne 0.4g jakie mają wejść pochodziły z jednej fabryki... A z tego co pamiętam, P&J np 0.3g nie były wcale takie złe Edited July 7, 2014 by rogal138 Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 zwroccie uwge ze w opisie tych z taiwanguna pisza ze to sa 0.36. Zdjecie opakowania tez jeszcze nie od nich. Quote Link to post Share on other sites
sanex Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 W taiwangunie mają kulki 0.36/0.40/0.43 białe. W cenach: 45/50/55zł. Dziwnym trafem w kilku sklepach w tym samym czasie pojawiły się białe, ciężkie kulki... Na bank z tej samej fabryki :D Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Dziś podczas testów guarderów 0.43 o 0.4g przy przyłożeniu magnesu do jednych i drugich te o wadze 0.4 przyklejały się do magnesu jakby były zupełnie metalowe. 0.43 kręciły się nie symetrycznie pod magnesem i przylegały do niego tylko przy bezpośrednim dotknięciu jej nim. Być może 0.4 mają bardziej jednolicie rozłożony cięzar na powierzchni kulki? Co o tym sądzicie ? Quote Link to post Share on other sites
MloteK Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Strzelałem z Kulek P&J 0,32G i jedynym mankamentem to była podatność na wiatr w końcowej fazie lotu. Trzeba było porządnie je przebrać bo dużo kulek trafia się z ubytkami albo nadlewami niestety. Po rozcięciu kilku nie miałem żadnego pęcherza. Lufa może i nie najlepsza ale 6.01 PDI Reven i 0 zacinki, w magazynkach jak i lufie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Mamy informację pewną na ok. 90%, że wszystkie te kulki pochodzą z jednej fabryki. Mieliśmy okazję je testować, jednak jakość pozostawiała trochę do życzenia i była znacząco poniżej tego, co będą prezentować nowe snajperskie kulki Dum Dum. Nie dajcie się nabierać na 2000 kulek 0.43 za 55zł ;) Nowych Dum Dumów w innowacyjnych opakowaniach z dozownikiem po 1000 szt. spodziewajcie się już w sierpniu :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 No czekamy na dum dumy i się doczekać nie możemy. Cóż ja juz kupiłem bbkingi i mam nadzieje że się nadadząż Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Ja zamówiłem P&J (swoją drogą, za 191pkt z ich programu partnerskiego, nie wiem czy bład, czy co, ale śmiesznie mało), jak tylko dostane to dam znać jak to lata. @hellmans, Wiesz, z zasady nie ufa się komuś kto chce ci coś sprzedać :P Ale gdy się pojawią, również chętnie wypróbuje dum-dumy, głównie żeby zobaczyć czy się czymkolwiek różnią. Quote Link to post Share on other sites
Visq Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 (edited) Jestem po niedzielnej yebance z użyciem BB King 0,43. 1. Problemy z podawaniem - czasami strzelał normalnie, czasami załapywał po 1-2 strzały po kilkukrotnym wyciągnięciu i włożeniu maga (na tym samym magazynku i kulkach GG problem nie występował). 2. Baaaardzo duża czułość na HU - dosłownie minimalny ruch regulatorem decydował czy kulka leciała w górę czy w dół...ustawienie optymalne przy jednoczesnych problemach z podawaniem było...stresujące. 3. Jak już podawał i ustawiłem dobrze...to leciały jak szalone. Zasięg zabójczy (oj zdziwiło się parę osób), skupienie znośne. Suma sumarum...czekam na nowe body i komorę HU, może nie lubią się kulki z moją obecną SCAR'A VFC. Niemniej jednak przy taniej cenie ocena dostateczny minus, więc wciąż patrzę z nadzieją na Dum Dumy... Edited July 8, 2014 by Visq Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts