shamoth Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 (edited) Podobno wysłali kulki do niezależnej ekspertyzy, o ile może taka być skoro za nią płacą ;) Zobaczymy co CG na to... w sumie dobrze się stało, na swoim podwórku jeszcze można powalczyć lub dogadać się. Gorzej jak ktoś ściąga te kulki z Alpha Centauri i trafi mu się lipna seria... Edited December 10, 2014 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Ja dziś byłem w Alpha Centrauri czyt. Cytadeli :P po drobiazgi... i przez Gloomera mimo że 50zł na koncie to wziąłem jedną paczkę Rocketsów 0.43 XD Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Chyba nie o takie Alpha Centauri Shamothowi chodziło... równie dobrze mogła być mgławica Magellana :P Ja kulki odesłałem. 1 seria w teście wypadła świetnie, a póxniej się cos posypało. Dla sklepu, który zapewne specjalnie na nie polował, to strata zarówno finansowa jak i obciach po renomie. Zapewne będa chcięli wyjść z tej sytuacji najlepiej jak się da. To Gloomer ma takie wtyki? Może by mi załatwił choinke zapachową o smaku kokosowym, albo używaną oponę od Stara? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Ja czekam na info czy mi z kosztami przesyłki zwrócą kasę bo nie mam zamiaru dopłacać do tego interesu nawet 1 złotóweczki. Mendi ja Ci nawet komplet opon do Stara załatwię ;). Zimowe, letnie i całoroczne więc wybieraj :D. Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Ja używałem do tej pory devili ale się skusiłem i kupiłem dwie paczki platyny i gumke systemy energy przy okazji i przy zmianie gumki zauważyłem że te platyny nie chcą do lufy wchodzić (systema 6,03 590) a devile bez problemu. Platyne trzeba lekko popchnąć żeby weszła i sama nie przeleci a worek świeżo otwarty. Przestrzelić, przestrzeli ale sama cie nie przekula. Szkoda lufy na to. :( Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 (edited) Rockets Platinum wchodzą w PDI i prometheusy. Systema z tego co wiem to ma 6,04mm. Edited December 11, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 (edited) U mnie na rocketsach i promyku lata cacy i na 100m :p Wiec Niewiem jak mogą się ciąć na systemie która ma 6.04.... Stans jak masz rocketsy 0,43 to jak ci nie pasują to chętne odkupie... Edited December 11, 2014 by Black93 Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Takie szybkie pytanko , dostałem 2 słoiki Kałaszy od taktycznego 0,40 . Odsyłać czy otwierać i liczyć na cud ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 (edited) Otwierać. Będą złe to oddadza kasę. Co do ciemnych kulek i ich widoczności -lunety delta optical z serii classic łapią wszystkie czarne kulki. To taka jedna z tańszych opcji dla lubiących betonowe bile. Na chińskiej lupie z bajerami typu światełka, duży zoom to nic nie widać. Edited December 11, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Potwierdzam u Mikadorusa beton widać u mnie w chinolu niestety nie.... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Stanis jaki wagomiar rocketsów masz? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Ja mam Delta optical ale serię entry, jednak nie sprawdzałem na niej jak widać ciemne kulki bo się już dawno z nich wyleczylem.. A te rocketsy co się tną to nie czasem 0.4? Bo z nimi owszem był problem i tutaj było to też opisane tylko jak ktoś nie czyta wcześniejszych postow.. Nawet gunfire dzwonił do klientów i informował klientów że się mogą ciąć. A na cytadeli je i tak sprzedają. Ja mam Delta optical ale serię entry, jednak nie sprawdzałem na niej jak widać ciemne kulki bo się już dawno z nich wyleczylem.. A te rocketsy co się tną to nie czasem 0.4? Bo z nimi owszem był problem i tutaj było to też opisane tylko jak ktoś nie czyta wcześniejszych postow.. Nawet gunfire dzwonił do klientów i informował klientów że się mogą ciąć. A na cytadeli je i tak sprzedają. Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 (edited) Nie, te rocketsy to są 0,43. Wiem że 0,4 się cieły dla tego wziąłem cięższe. Potestuje jeszcze w weekend i dam znać bo zacinać to się przy strzale nie zacinają tylko martwi mnie to że się swobodnie przez lufę nie przekulają. P.S. Kupowane na GF w "Black Friday" Edited December 12, 2014 by stanis69 Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 (edited) Może masz lufę brudną? Mam też jedną nieotwartą paczkę kupioną w black friday zaraz zobaczę jak kulki wyglądają. @Edit Paczka rocketsów 0.43 kupiona w black friday - kulka swobodnie przelatuje w promyku. Mimo że jest to już nowa seria ponieważ naklejka z 0.43g 1000pcs nie jest srebrna tylko ma pastelowe kolory. Edited December 12, 2014 by Black93 Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Może inaczej... umyłeś kulki w coli albo w wodzie z detergentem? :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Ehhh dzisiaj mnie czeka mycie kulek...demnnnn. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 (edited) Ehhh dzisiaj mnie czeka mycie kulek...demnnnn. Gloom, ja tam myję je codziennie ale używam łagodnego preparatu bez mydła z wyciągiem z kory dębu... U Made My Day With This Post :D Edited December 12, 2014 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Wiedziałem że wykorzystasz ten post przeciwko mnie xd. Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Nie powiecie mi że to jest normalne... https://www.dropbox.com/s/xkc9hgoff55l1wc/IMG_20141214_160505502.jpg?dl=0 Quote Link to post Share on other sites
roos Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 (edited) Szybko sprawdziłem moje 3-tygodniowe rocketsy (0.43) i uff - przechodzą (jeszcze?) przez 6.01 i 6.0. Weź no nie strasz:) W każdym razie odstawiłem kalashe, rocketsy, dd i pozostanę przy szarych guarderach i miodowych madbulach. A biovale i gg do zwykłych/słabszych replik... Edited December 14, 2014 by roos Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Więc żeby nie było wziąłem 5 kulek z paczki i umyłem w płynie do naczyń żeby sprawdzić czy to coś zmieni i dwie wypadły jeszcze gorzej niż ta na foto nawet wepchnąć się jej nie udało. Przez stockową lufę od SWD przechodzą ale z Systemką gorzej. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Nie wiem co Ci powiedzieć. U mnie przez guarda i kumpla guardera 6.02 śmigają. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Promyk 6.03, obie paczki przy zatkanej lufie ledwo opadają, po odetkaniu idą żwawo... reklamuj, chyba że nasze też niedługo spuchną. Tylko patrzeć jak ktoś wyskoczy na rynek z taktycznymi woreczkami do próżniowego przechowywania kulek asg... Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Napewno nie puchną od wody bo ja 2000 swoich prałem w pralce i nic sie im nie stało :P Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Napewno nie puchną od wody bo ja 2000 swoich prałem w pralce i nic sie im nie stało :P Nie muszą od wody, niektóre substancje reagują po prostu z tlenem, nie bez powodu mówi się że ostrze rośnie(przynajmniej w przypadku węglówek). Odkąd pamiętam, przy zamykaniu strunówki "sztacham" się z torebki aż nie będzie co zasysać, może jeszcze dzięki temu trzymają średnicę ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts