TUZIOL Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Dostępny jest również zmywacz NFM usuwający farbę(nie powodując uszkodzenia plastiku) ;) Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 (edited) Granatnik ''Aresa'' dotarł ;) Wrzucam kilka fotek : Wawix Edited December 17, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 No Wawix jeszcze tylko pomaluj tę armatę jak ten pan i będziesz prawdziwym "elektronicnym mordulcem" Piękny sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 (edited) No Wawix jeszcze tylko pomaluj tę armatę jak ten pan i będziesz prawdziwym "elektronicnym mordulcem" Piękny sprzęt. Myślałem o malowaniu Giety,ale jest zbyt piękna by zakrywać jej walory ;) jeszcze tylko chcę chwyt z lunetą na szynę od wersji ostrej zamienić wraz z przyrządami celowniczymi i tak zostawię. Wawix Edited December 18, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 No to wtedy będzie wyglądać dokładnie tak jak na załączonym zdjęciu pomijając oświetlenie i kamuflaż - coś pięknego. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Mysza Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 jeszcze tylko chcę chwyt z lunetą na szynę od wersji ostrej zamienić wraz z przyrządami celowniczymi i tak zostawię. Możesz jasniej? Czyli już nie szyna KSK? :-P chodzi Ci o "zwykły" chwyt od wersji A2? taki jak masz teraz tylko od wersji ostrej tak? Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Nie, oryginalną szynę KSK i do tego przyrządy celownicze od MP7 z Eotechem. Wawix Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Jak by co po nowym roku powinienem otrzymać szynę KSK w wykonaniu Panów z G&H. Jak dojdzie to podzielę się zdjęciami ;) Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 A może mi ktoś powiedzieć od czego to jest tłumik płomienia ? http://img10.abload.de/img/kampfschwimmer_05ye33.jpg http://img8.abload.de/img/kampfschwimmer_09w5ow.jpg Bo raczej mało jest podobny do tego od G36 Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 To jest tłumik płomienia od Emek,KSK z tego co wiem używało tłumików płomienia od Emek by móc zakładać tłumik dzwięku w razie potrzeby bezpośrednio na tłumik płomienia,w tłumikach płomienia Giet była konieczność wykręcania ich. Wawix Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 Nie do końca... To tłumik płomienia systemu KAC współpracujący z tłumikiem dźwięku tegoż systemu (zatrzask bagnetowy) - oba szeroko wykorzystywane przez niemieckie siły specjalne. Nie jest to wersja pod M-kę bo tłumik od G36 ma specjalny sprężynujący zatrzask i jest przez to dłuższy. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 (edited) Teraz już rozumiem,człowiek nie do końca poinformowany był. ....systemu KAC... Przypomina mi się Niedzielny poranek ;) Wawix Edited December 22, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) przeczytałem z uwagą ten wątek i postanowilem kupić g36, jaki producent sprzedaje najwierniej odwzorowane g36(pełne, nie K czy C)? Małe róznice mogę sobie sam poprawić, mam dość dobrze wyposazony warsztat modelarski. Aktualnie posiadam AIMS-a a więc GB v.3, czy bez problemu przełożę tego gb do giety? Edited January 2, 2010 by pajacyk Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 O tym jest dział z replikami, ale powiem :P Dysza, koszyczek silnika, płytka selektora no i jeszcze jakaś drobnica. Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Sledzikmaster, niby moje pytanie kwalifikuje się do działu z replikami ale zadałem je w tym wątku ponieważ chodzi mi o w miarę wierną kopię ostrego odpowiednika a jak się zorientowałem w tym akurat wątku było dość dużo o dostosowywaniu replik do wyglądu oryginalnego G36. Dzięki za odpowiedz o GB, czyli w sumie zmiany kosmetyczne, sam gb bedzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) Czy próbował ktoś tym zmywaczem NFM zmywać inne farby? Na mojej replice są 3 warstwy - Montana Gold, jakiś lakier wodny zielony i właśnie farby NFM. Pytam tutaj, bo został poruszony ten temat. Edited January 2, 2010 by Azur Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Trudno jest odpowiedzieć które G36 wykonane jest najwierniej bo każde ma jakieś drobne mankamenty. Prawidłowo skonstruowane pytanie powinno więc brzmieć "co można prościej i szybciej doprowadzić do koszernego stanu". Produkty CA nie mają oznaczeń producenta na body ani HKV w zestawie a te od Stara/Aresa choć mają to czego brakuje w CA mają nieodpowiednio wykonane gripy (brak zatrzasku mocującego pin od pasa nośnego - zamiast tego jest C-ring). Najprościej do "prawidłowego" stanu jest doprowadzić Stara - grip można zawsze w prosty sposób przełożyć a z body mającym nieodpowiednie oznaczenia jest więcej zabawy... To samo dotyczy HKV które jest dość drogie i dokupienie go do CA jest mało ekonomiczne. Poza tym Star/Ares ma już w standardzie stalową lufę zewnętrzną (w CA to ZnAl), metalową rączkę przeładowania (w CA to plastik), od dłuższego czasu nie wymaga przeróbki pinologicznej (w CA to wciąż śruby) - wszystko to można dokupić do CA ale są to kolejne wydatki. Na koniec Star ma grubsze body (średnio od 0,5 - 1 mm) przez co jest masywniejszy. Ja kupiłem Stara i przełożyłem upgraydowane gb oraz grip z mojego CA i wydaje mi się to najszybszym rozwiązaniem. Ronin Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 dzieki za bardzo konkretną odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Dodałbym jeszcze do tego co Ronin napisał kolbę. Taka niby mała różnica ale diabeł tkwi w szczegółach a o to chyba też chodzi. Kolba w replikach STAR/ARES jest dokładnie taka jak na zdjęciu: http://img12.imageshack.us/img12/5388/Kunduz.jpg Zdjęcie kolby CA: http://img.photobucket.com/albums/v223/eltee49/G36/G36RD.jpg Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Ja jeszcze dodam, że prawidłowe zatrzaski do pasa nośnego robi jeszcze G&P Co do STAR-a(może starych modeli) system mocowania lunety jest zupełnie inny niż w oryginale, przez co nie da rady wymienić na jej "ostry odpowiednik". No a takie repliki jak JG mają wszystkie za krótkie kolby (od wersji "C"), o 1cm za krótkie lufy zewnętrzne, nieprawidłowe oznacznia seryjne (dzięki bogu po prostu ich nie ma) oraz piktogramy przy bezpieczniku ognia (ale to akurat standard) Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 pozostaje czekać na SRC, te z newsa, bo STARy czy ARESy są nie do dostania w Polsce Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Giety ARESa będą dostępne najwcześniej pod koniec stycznia na specshopie. A jeszcze co do różnic CA vs STAR/ARES to dodać należy również tłumik płomienia i długość lufy ;) W CA lufa jest krótsza i tłumik nie ma zatrzasku jak w ostrym odpowiedniku(takowe posiada konkurent). Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 <głos z tostera> G&P również posiada takie zatrzaski :D Quote Link to post Share on other sites
Garam Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Siema, jako że szukajka mi nie pomogła (choć pewnie takie pytanie już padło - bardzo proszę, nie bić :F ) mam pytanie: Czy jakieś jednostki BW używają G36K lub G36KV ? Wiem tylko o KSK ale oni używają swojej specjalnej wersji. Ogólnie chodzi mi o to, czy z S95 i G36K/KV będę 'koszerny' bo jeśli nie to już chyba kupię sobie wersję C. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Ogólnie chodzi mi o to, czy z S95 i G36K/KV będę 'koszerny' bo jeśli nie to już chyba kupię sobie wersję C. Zwykli soldaci używają długiej wersji G36. Wersja C w ogóle nie jest używana przez BW. Wersje K chyba czasami pojawiają się u spadochroniarzy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts