enzig Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Jak myślicie co względem siebie odpowiada i się zbytnio nie gryzie. Nie chodzi mi o funkcyjność lecz aspekt wizualny. Czy przykładowo: PLCE i nakolanniki w DPM będą się gryzły z mundurkiem w woodland i kapeluszem. Szukałem takich porównań, ale jakoś nic znaleźć nie mogłem. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Bierzesz program graficzny i kombinujesz ;) Nigdy takie połączenie nie będzie do końca fajnie wyglądać ;) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Gryzłoby się chyba coś pomarańczowe z różowym... Stary, jeżeli jakieś zestawienie działa to względy estetyczne schodzą na baaardzo odległy plan. Quote Link to post Share on other sites
Fearie Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 (edited) Ja mam vesta w DPM i mundurek flecka i nikt mi nie zwrócił uwagi, że jakoś się wyrÓżniam na tle roślinności. DopÓki skuteczne to może być każde z innego podwórka. Edited May 28, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Ba takie połączenie np. DPM, woodland, flecktarn lepiej rozbija sylwetkę człowieka niż np. całość w woodlandzie itp. Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 no wiesz, Polacy w Iraku tez czasem maja kamizelki 3color na pustynnej panterze (przynajmniej gdzies widzialem takie foto na militaryphotos) Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Bo Polacy dostali szpej od hamerykańców, temu tak się "wożą" (: Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 no wiesz, Polacy w Iraku tez czasem maja kamizelki 3color na pustynnej panterze (przynajmniej gdzies widzialem takie foto na militaryphotos) Żołnierz przed misją dostaje chyba 2200 pln i może to wydać na dowolny sprzęt ;) Quote Link to post Share on other sites
mosiek Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Ale za te 2200zł nie kupi sobie amerykańskiej IBA ze wszystkimi wkładami. Je dostali na miejscu z magazynu. Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 za 2200zł nie dostanie IBA z wkładami ;> Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Dostanie, dostanie. Na allegro bywają IBA z miękkimi wkładami <1000 zł i SAPI sie trafiają po 300-400 zł sztuka. Pytanie czy z takim podemobilowym sprzętem jest sens iść do realnej walki. Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 (edited) Jak płyty (lub miękkie wkłady) nie są naruszone to nie widzę problemu. Swoją drogą ciekawe co by było gdyby np. Polak kupił sobie MTV albo jakiegoś CIRASa (szpej w kojocie) :) Edited May 29, 2008 by scizophrenikz Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Płyty to pikuś, ale o miękkich wkładach nie wiesz nic - jak były przechowywane, czy był zginane, składane, czy były zamoczone... Nie zawsze jest też możliwość określenia daty produkcji. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Płyty ceramiczne z 2 ręki też są obarczone pewnym ryzykiem - nie wiemy czy np nie były upuszczone i czy w skutek tego nie mają mikropęknięć (trzeba je prześwietlać rentgenem aby to stwierdzić). Płyty polietylenowe są pod tym względem mniej kłopotliwe, ale one z kolei są podatne na rozwarstwienie pod wpływem wysokich temperatur (np pozostawione samodzielnie czy w kamizelce przez dłuższy czas na słońcu) - więc również warto mieć możliwość ich sprawdzenia. Płyty stalowe są pod tym względem najmniej kłopotliwe w "obsłudze" ale oczywiście musimy mieć świadomość ich innych istotnych wad (odłamki, ograniczona wytrzymałość na amunicję AP, proporcjonalnie duża masa, bardzo gwałtowne przekazywanie energii mimo niewielkiego odkształcenia). Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Ale za te 2200zł nie kupi sobie amerykańskiej IBA ze wszystkimi wkładami. Je dostali na miejscu z magazynu. chochol miał na myśli kamizelki Second Chance'a, a nie IBA ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Swoją drogą ciekawe co by było gdyby np. Polak kupił sobie MTV albo jakiegoś CIRASa (szpej w kojocie) icon_smile.gif Z tego co mi wiadomo to mógłby.... CIRASa na 99% ale MTV to w sumie sam nei wiem... Zresztą na forum wala się zdjęcie jakiegoś żołnierza WP w Cirasie. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Skoro są dostępne na takim choćby allegro to mógłby... Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 No jo ale czy np jakby tak sobie paradował przed sierżantem Korpusu czy innym ichniejszym twardzielem to czy by nie kazali mu tego zdjąć, że to USMC only itd... :roll: Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 nie. równie dobrze sam kondon może byc drugiej jakości i miec jakis mankament i tym samym stając sie bezużytecznym (jak prawie cały szpej dostepmny w sprzedaży) i udostępnionym dla cywili. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts