Nutty Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 jak dla mnie to gumka hu za mocno dokrecona Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 zapycha się. sprawdź hopup. Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Mam pytanie do posiadaczy repliki, jak po kilku miesiącach użytkowania się sprawuje? Czy jest zawodna? Czy tryb 3-burst działa dobrze. Jakie są osiągi? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Drugi miech użytkowania dość intensywnego. Burst bez zarzutu Mechanika bez zarzutu. Mierzone 410 fps, Najlepiej mi się strzela na .28 exela. Bipod padł na pierwszej strzelance, poprostu się złamał eęzeł mocujący do lufy. po prawdzie sam nie wiem czemu ani nie uderzyłem ani nie wyginałem .karabinek stał oparty na bipodzie jak podniosłem wzieło i odpadło 8-) Do białej gorączki doprowadza mnie to że muszę magi owijać grubo cti żeby się trzymały w gnieżdzie ,ale to i yak nie zpewnia podawania kulek więc czasami widać jak nerwowo dobijam maga :twisted: Doszedłem do wniosku że na tą dzieną wypustkę na wierzchu body (podobno służącą do założenia montarzu) da się założyć nontaz na 11mm i się trzyma trzeba tylko wziąć jednoczęściowy i wysoki żeby optyka nie zawadzała o to dziwne coś szczerbinkopodobne. Ogólnie jestem z typa 89 zadowolony dałbym mu uczciwe 4 ale nie dam za problemy z gniazdem magazynka. A jako że nie mam jnnych przedstawicieli tego modelu w okolicy nie moę sprawdzić czy ten problem dotyczy wszystkich egzemplaży czy tylko mojego Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Mierzył ktoś ROF na chrono. Nie wiem czy to kupić jako karabin wsparcia ale ta firma mnie nie przekonuje. Pewnie po wstawieniu tam M110 będzie duży, co nie? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Moim zdaniem na karabin wspercia to raczej sie nie nadaje. Pozatym po co wkładać tam cokolwiek poza gumką jak to ma 410 fps w stoku. Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Hmm no właśnie w stcku ma 330 fps, przynajmniej takie sprzedaje np. taiwangun, czy gunfire. Jak to z tym jest? Quote Link to post Share on other sites
hokano Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 a ja mam pytanie co do regulacji HU - w ktora strone krecic (w dol czy do gory) aby go poluzowac (?) kumplowi ciagle sie zapycha i nie mozemy dojsc w ktora strone krecic HU zeby nie bylo tego problemu .. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Jakbyś dokładnie przyjrzał się komorze tobyś zauważył. Do góry podkręca bardziej do dołu mniej. Quote Link to post Share on other sites
kurtus Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Wkońcu jak?,opłaca sie ją kupić??,pytanie do tych co używają jej,jak zywotnoscią??,ile juz na niej lecicie?,dzieki za odp.pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Za: - Cholernie solidne wykonanie, górny receiver waży chyba z kilogram. W porównaniu z tym karabinem, "emki" to tanie puszki z sardynkami. Jak dla mnie klasa I, nie II. - Wygodny, uniwersalny, ładny. Oczywiście to subiektywne stwierdzenia. - Pasują magi od emek. - Burst 3-strzały. Przeciw: - Egzotyczny gearbox v8, w środku nietypowe: zębatka tłokowa, mechanizm burst'ów, głowica cylindra (prowadnica dyszy wychodzi nie z samego środka). Praktycznie nie ma dostępu do części zamiennych. U mnie się ukruszył ząbek na zębatce tłokowej, strzela tylko na auto. Może będą mieli w serwisie, ale też nie wiadomo kiedy. - Problem z dostaniem montażu RIS. W zagranicznych sklepach mają. Pewnie da się samemu coś wyrzeźbić. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 (edited) W kwestii optyki na tej dziwnej szynie czy moze podstawie szyny da się zakręcić wysoki montaż na 11mm. trzeba tylko posiadać niezbyt długą lunetę bo w założeniu jej sprawy nie ułatwia tez wysoka podstawa szczerbiny (czy raczej przeziernika) Zauważyłem też że 11mm podstawy dają się zakręcać na podstawach szyn zblizonych go mp5 i serii G od HK(poprrzednio uzywałem g33 od be i tak założony montaż z lunetą używałem jako chwyt transportowy więc połączenie było dość obciążalne) Edited January 1, 2009 by arend Quote Link to post Share on other sites
kurtus Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Możecie mi napisać pokrótce jak z żywotnością, jaki ma przebieg i jak sie trzyma,jakies awarie?,pozdro. :-P Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Typa mam od 13.09.2008 . Przez ten czas przemielił jakieś 5 tysięcy kulek Poza standardową gumka hopa mechanicznie bez żadnych problemów. Jedyną rzeczą która mnie w nim wściekła to to ze w ciągu pierwszego tygodnia złamał się bipod który jest wykonany z naprawdę niskiej jakości spieku proszkowego. W stoku są też problemy z celnością za sprawą lufy o niskiej jakosci wykonania (wyniana na jakiegokolwiek markowego stoka radykalnie zwieksza powtażalność strzału) Pozatym jestem zadowolony z wytrzymałości wykonania (poleciał na deskowy panel z pierwszego piętra i nic , dosłownie zero uszkodzeń) Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Arend : mógłbyś w wolnej chwili pokazać/zrobić fotkę/dać linka do zdjęcia z przykładowym montażem, który pasuje na na tą szynę ? Z góry serdeczne dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 No ostatnio coś mnie nie było ale sobie teraz mogę poodpisywać :P U mnie karabinek jest od 27.05.2008r. Przebieg jak na razie koło 15 tyś. Jak na razie zero uszkodzeń , jedyne co to złamany bipod który rzeczywiście jest masakrycznie kiepsko wykonany [ złamał się przy otwieraniu ! ] Cała reszta repliki natomiast świetnie wykonana . Nic nie mogę jej zarzucić poza 2 rzeczami : Po 1 co około 1500 -2000 strzałów , trza smarować całą komorę + podajnik . Po 2 , nie ma do tego nigdzie części zamiennych ! Jedyne dostępne magazynki do tego , to Hi capy [ Coś mi się zdaje , że jednak magi od emki nie pasują , widzieliście jakie mają gniazda ?? ] . Co do gearboxa , czy na pewno jest V8 ? Np. Na taiwangun pisze , że jest to v2 zmodyfikowane [ Powiem inaczej , czy ktoś z was rozbierał już to cudo ??] A teraz jeszcze jedno pytanie żeby nie było że wszystko wiem . Jak myślicie czy ta preclufa : http://www.taiwangun.com/shop,show,1140 Podejdzie do Type89 ?? Niby jest dłuższa o 3 cm ale mi to nie przeszkadza ... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 (edited) Nie wiem co mnie napadło żeby obiecane zdjęcia z mocowania 11mm montażu wrzucić w temat o g33 Chyba za mało sypiam Ale już się poprawiam Fotki z mocowania na podstawie szyny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb512e72a442cb47.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/607f13b5af9c110b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/34ab940b1d641d2f.html zdjęcia samego montażu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/02d09a28a43acd11.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b723dcf00a9c354.html i wygląd ogólny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/989633944d31f9c2.html Sory też za niską jakość zdjęć ale w tej chwili dysponuję tylko 2Mpix z komórki Zauważyłem też że 11mm montaże można zaciskać na podstawach do szyn replik zgodnych z niemieckim standardem komory HK W dość solidny sposób mocowałem tak koli do MP5K G33 MP5SD i A5 i naprawdę trzymały mocno. Wiem że zniesmaczy to miłośników realizmu ale myślę że może być to ekonomiczny sposób mocowania optyki w razie braku dedykowanych montaży edit : mój osobisty Jedyne dostępne magazynki do tego , to Hi capy [ Coś mi się zdaje , że jednak magi od emki nie pasują , widzieliście jakie mają gniazda ?? ] . Przesadzasz chyba trochę. W moim wpinałem lowy od jg p&j i stara i bezproblemowo podawały kulki (jedynie starowskiego trzeba było okleić cti żeby się w gnieżdzie trzymał. W tej chwili używam krótkiego hicapa od gfc (i nie mam zastrzeżeń ) i reala zdjętego Thepowi z hk416 jg (chyba :twisted: ) i tez bez problemów Co ciekawe największy problem z utrzymaniem się w gnieżdzie miał orginalny hicap dodawany do repliki :twisted: Edited January 12, 2009 by arend Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Akurat oryginalny mag trzyma się u mnie jakby był przyspawany , jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło , żeby wyleciał . Najwyraźniej masz jakiś kijowy model . Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Sądzę że zależy to od danej sztuki. Niedługo postaram się zapiąć do typa druma. Zobaczymy jak taki zestaw będzie się sprawował Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 (edited) Arend, serdeczne dzięki za fotki. Ja sobie poradziłem w inny sposób: Odkręciłem z góry receivera tą "blaszkę" do mocowania montaży, wywierciłem dwa otwory z ZnAlu i przykręciłem krótkiego RIS'a 98mm (takiego jaki jest np. na frontach G36C). Trzyma się solidnie i wygląda świetnie. Niestety, jak już być może wspominałem, ułamał mi się na zębatce tłokowj ząbek do burst'ów i mam tylko tryb auto. Jako, że to długi karabin, myślałem o lekkim tuningu. Niestety, wszystko jest niestandardowe. Narazie leży porozkręcany na części w kartonowym pudle .. [edit] ps.: Chińskie magi hi-cap od emek Boyi i AGM pasują Edited January 16, 2009 by Ratoll Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Cie patrz choroba nawet nie zauważyłem że ten gadżet jest odkręcalny :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
ziomal791 Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Witam. A mój egzemplarz ma jedną wadę: w temperaturach poniżej 0 stopni zacina się spust. Chwila w dodatniej i już jest ok. Rozbierałem wszystko oprócz GB (szkoda jeszcze gwarancji- mam go miesiąc). Z wierzchu ładny, ale wykonanie bebechów ;)..... Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Przyznam szczerze , mojego jeszcze nie testowałem poniżej 0 stopni :P Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Nic takiego nie zauważyłem choć biegałem z nim przy paru stopniach poniżej zera Quote Link to post Share on other sites
majcok11 Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Witam, chciałbym go kupić i po przeczytaniu waszych recenzji mam lekkie wątpliwości-chyba tylko jeśli chodzi o jego "flaki" ;-) Mówicie że może być ciężko z dostaniem części, i ogółem z dostaniem się do środka-no to jak to jest? Jak ktoś rozkręcił to prosze żeby napisał które części "wewnętrzne" można ewentualnie wymienić w naszych sklepach, a z którymi może być DUŻY problem. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts