javelin Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Pytanie do mnie? W zasadzie nie używam żadnego :) Lost Dutchman działa bez emu, z Fire Force gorzej - potrzebny emulator (przynajmniej dla teh wersji, którą pobrałem). Generalnie chciałem się pobawić z winuae, ale nie mam czasu w tym gmerać... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 16, 2008 Author Report Share Posted July 16, 2008 Jak pod twoim postem i bez określenia osoby to i pewnie do Ciebie ;-). Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Hehe, wolałem się upewnić :P Więc jak mówię - mój pierwszy kontakt z WinUAE zakończył się fiaskiem a nie mam na razie czasu i ochoty, żeby się z tym bawić... Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 WinUAE jest prosty jak budowa cepa. Czego ci trzeba? Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Ahh Contra... Na tzw gry telewizyjne miodzio szło miodzio. Garać w to można było godzinami. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Najlepsza platformówka to i tak był Another World :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
7.62 Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Contra... to były czasy. Ja zaczynałem swoje przygody na Quake'u 1 i DN3D u kuzyna. wychowałem sie na FPSach. Jednak u znajomego często pykaliśmy w Super Froga na Amidze. Moim własnym pierwszym sprzętem był Pagasus. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 17, 2008 Author Report Share Posted November 17, 2008 (edited) A moim właśnie "pińcseta". A pierwsza gra to był "Lotus II". Coś niesamowitego, tak mnie wkurzała, ze strach było sie zbliżyć bo... Nie wiedziałem o co w tym chodzi :-D . Okazało się, ze winny był telewizor babci, na którym nie było niemal nic widać :-D . Edited November 17, 2008 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Lotus i Mega lo Mania wymiatają ;). Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Dla mnie seria UFO, Stell panters, Laser squad, Sabre team i SEAL team wymiatają. Teraz to tylko klony tych gierek robią, mniej lub bardziej udane. Quote Link to post Share on other sites
zia Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Laser squad !!! Zastrzel Sapera Doodie a gra bedzie o połowe krótsza w kopalni ( kto grał wie o co chodzi ;) ). Do dziś czasem rundke walimy na 2 w 2 misję :D Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Ostatnio odwazyłem się odpalic stareńkiego X-winga. Pod XP smiga jak ta lala nawet. I kilka TIE zestrzeliło się. A później 3 godziny snu i do roboty. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Odpalałeś go z DosBoxa? Mam kolekcjonerskie wydanie (z dodatkową kampanią i B-Wingiem) i niestety pod XP nie działa, a po zassaniu oficjalnego patcha kody się deaktywują ;-) Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 X-wing był ekstremalnie trudny, dlatego chyba prawie wszyscy grali w niego "uczciwie inaczej" ;). Ogólnie bardziej podobał mi się Tie Fighter - raz że była to pierwsza gra która ujawniła prawdę o soldatesce tzw. Rebelii *spluwa z pogardą*, i pokazała dzielnych pilotów imperialnych w korzystnym świetle, dwa-bo w wersji "CD" dostępna była "wysoka" rozdzielczość 640x480, trzy-lepiej zbalansowany poziom trudności umożliwiał grę "bez wspomagaczy" w odróżnieniu od X-winga. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Mam wersje ściagniętą ze starych gier czyli gołą bez dodatków. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Smutna wieść. the-underdogs padło :( Ale gdzieś na płytkach powinno być ufo i xcom terror Quote Link to post Share on other sites
7.62 Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Hmmm... Nie ma to jak mieć spaloną kartę graficzną. W końcu przeszedłem Wolfensteina 3D! Od kilku miesięcy gram głównie w Superfroga, Dyna Blaster i Golden Axe na WinUAE, a także Manic Minera i na emulku Spectrumny. Zabieram się też za Wolfensteina 3D w wersji na Pentagona (takie rosyjskie Spectrum będące ciągle w produkcji). No i w poniedziałek będę miał Amigę! Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 (edited) Panowie, przypomnieliście mi cudowne czasy! Pamiętacie serie Ishar? To był mój pierwszy kontakt z cRPGami. Katowało się też Civi1, Cannon Fodder, Syndicate, Sensible Soccer, Elvire, Joy Joe (nie do odnalezienia!), Warlords (świetna gra imprezowa- swoją turę miało się po 10-15 minutach) i Lotusa II... Currie, dzięki za odnalezienie Fire Force! Też nie pamiętałem jak się ta gra nazywała, a trochę w nią się cykało. Specjaliści może przypomną- jak się nazywała tak gra platformowa w której biegało się ubranym na zielono, brodatym piratem. Walczyło się ze szkieletami i takimi tam, między czasie kupując różne bronie w tawernach umieszczonych na planszy? Gra z lekkim jajem. Katowałem to na A600. Edited May 6, 2009 by Caramba Quote Link to post Share on other sites
jw801 Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 TEAM YANKEE http://www.thehouseofgames.net/index.php?t=10&id=32 i PERSIAN GULF INFERNO Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 21, 2009 Author Report Share Posted May 21, 2009 Traps`n`treasures. 8 minut i 7 sekund. Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Traps`n`treasures. 8 minut i 7 sekund. Dziękować. :D Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 24, 2009 Author Report Share Posted May 24, 2009 Daj mi jakiś poradniczek krok po kroku jak to odpalić a będę wdzięczen wielce. Nie mam żadnego emulatora i jestem w emulowaniu zielony ;-) . Mozesz mi pomóc w zamian za znalezienie tej gry :-P . Quote Link to post Share on other sites
kijek1 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 (edited) Poldeck jak i inni zainteresowani tutaj jest w mirę prosty poradnik do popularnego emulatora Amigi: http://www.ppa.pl/artykul-WinUAE.konfiguracja-2_38_755.html A za kickstartami można pogooglować i się znajdą jakieś... Ja w wolnych chwilach pocinam w Ruff'n'Tumble to dopiero platformówka! Choć i tak swoje dzieciństwo spędzałem grając w Settlers'y we dwóch na jednym ekranie... Szkoda, że nie robią już takich gier jak dawniej... Ech... Edyta: Battle Command: Edited May 26, 2009 by kijek1 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 30, 2009 Author Report Share Posted May 30, 2009 Odpaliłem WINUAE, włączyłem pewną grę, poleciała charakterystyczna muzyczka a ojciec z pokoju obok woła: "Działa Ci młody ta gra?" "Jaka gra?" "Cannon Fodder" Chwilę później inna gra (Walker), nawet bez muzyczki tylko jakieś przydźwięki w intrze a ojciec woła znów: "Myśmy w końcu przeszli tę grę z tym robotem?" Aż się łezka w oku kręci. Byłem mały i siedziałem z ojcem i "cioraliśmy" pospołu w te wszystkie gry... Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 (edited) HE HE A ktoś pamięta taki komputerek jak ZX81 ?? Oj pamiętam jak namiętnie graliśmy w królestwo :P - taka tekstowa strategia :P A może wiecie jak odpalić np pierwszych settlersów pod XPkiem ?? Coś szaleje z trybami graficznymi i tylko restart kompa pomaga.... dwójka też.. Edited June 2, 2009 by ratman1809 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts