HellMaker666 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Sporo. Przeważnie wyposażenie (niespecjalistyczne) do takiego plecaka jest w takiej cenie. Ewentualnie trochę większej. Ale co ja się tam znam, jestem tylko szarym człowieczkiem :blush: Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 ? To jest pusty plecak - z wyposażeniem to boję się myśleć ile kosztuje - 8 000 PLN+ albo lepiej. Wyposażenie dostarcza firma MEDLINE. Oplułem gulaszem monitor ze śmiechu. Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 (edited) Nie zakrztusiłeś się skwarkami na smalcu? ;-) Sorry - skasowało mi posta merytorycznego :-( Anyway - podobny, pusty plecak w innej polskiej firmie kosztuje 2370.00 PLN NARescue medic pack pusty kosztuje 635$ + transport + cło + VAT od ceny i transportu i cła. SKED kosztuje 1600 pln a to tylko kawał plastiku z taśmami. W skłąd PRM-1 wchodzi: plecak główny, 3 dodatkowe kieszenie MOLLE/ampularia, zintegrowany IPMED, mapnik/pokrowiec TIRAGE, 9 dedykowanych kieszeni zadaniowych, kieszeń na zestaw infuzyjny + dwie naszywki MED - jest co szyć. Co do wyposażenia - nie znam się, ale wystarczy spojrzeć na przetargi z dwóch ostatnich lat - jeden klient napcha tam opatrunki z Torunia za 100PLN a inny nie zmieści się w 3000 Euro. Kilka kompletów poszło na Ukrainę za wyższą kwotę do smutnych panów. Widocznie nie wiedzieli co kupują. W każdym razie, to wolny rynek a ja nikogo nie zmuszam. Jak kogoś nie stać to nie jest moim klientem. K. Edited February 11, 2012 by Kangur_AU Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 O sukinsyny!!! Patrzcie na to: http://www.modstarint.com/# Zawinęli naszą fotkę, no niżej... ale tak się właśnie dzieje. Najpierw karabiny maszynowe zaczęli trzaskać z logo SPECOPS teraz Pakistan. Idę po szare mydło. K. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Z tego co się orientuję to NARescue specjalizuje się w tej dziedzinie. Specops dopiero wchodzi na ten rynek. Dla mnie jest to jakaś różnica. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Czy to nasz (konsumentów) problem? Jak twórca ustala taką, a nie inną cenę, to nastawia się na taki, a nie inny target. Najwyżej nikt nie kupi i będzie stratny, wtedy ewentualnie przemyśli obniżenie ceny, niemniej nikt po zarejestrowaniu działalności i odprowadzeniu podatku nie zabroni mi sprzedawać spinaczy biurowych za 50 zł sztuka... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Z tego co się orientuję to NARescue specjalizuje się w tej dziedzinie. Specops dopiero wchodzi na ten rynek. Dla mnie jest to jakaś różnica. Argument kiepski i nie ma nic do rzeczy - NAR specjalizuje się w środkach medycznych, itp., ale nie szyje plecaków czy toreb, zleca to podwykonawcom. Nie wiesz, czy SPECOPS nie korzystał z doświadczeń projektanta zewnętrznego albo użytkowników, z którymi wspólnie stworzono PRM. Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Czołem, Bluza Szturmowa BS-1 NYCO w maskowaniu PENCOTT BADLANDS: W komplecie z nowym zawieszeniem 2-3 punktowym 50mm: W komplecie Kominiarka Trudnopalna KT-1 K. Do kompletu plecak PRM-1: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Ile kominiarka ? jest w olive? Quote Link to post Share on other sites
Mandaryn Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 782 Gear Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Kominiarka na powyższych fotkach to również SPECOPS a nie 782 Gear, choć są bardzo podobne. Wykonane są z Polartecu Power Dry FR - jeśli znajdzie się odpowiednia liczba chętnych to Kangoo pewnie chętnie zamówi belkę w kolorze zielonym. Quote Link to post Share on other sites
Mandaryn Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Przepraszam za wprowadzenie w błąd i cieszę się można kupić taki produkt w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Power Dry FR - jeśli znajdzie się odpowiednia liczba chętnych to Kangoo pewnie chętnie zamówi belkę w kolorze zielonym. Jednego chętnego w mojej osobie już ma ;) Quote Link to post Share on other sites
mchrzano Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Olive jest niestety niedostępny w standardowej ofercie Polartec, posiadamy za to dodatkowo kolor czarny i w takim również oferujemy powyższe kominiarki Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Czołem, MBS-2: spodnie: - kieszeń na opatrunek przesunięta bardziej do przodu - na osobisty wniosek Królika :-) - sekwencja szycia kieszonki zmieniona w stosunku do MBS-1 - sekwencja zaszewek na kieszeni udowej zmieniona na "opływową" (Królik X2) - uproszczona konstrukcja zamka przy nogawce, inne rozłożenie plisy, rozwiązanie lżejsze i prostsze. - dwie przegrody w kieszeni udowej zamiast 3 - jak ktoś się zapyta czy tam pasuje magazynek to zabiję. - dodano element kultowy - czyli montaż na nóż szturmowy - symetrycznie, i/lub niezbędnik. -zmieniona sekwencja szycia wzmocnienia w kroku -zmieniony kształt wzmocnienia na tyłku -dodane rzepy zamykające kieszeń na tyłku -lekko zmieniony krój klapy rozporka -zmieniony kształt wzmocnień na kolanach - profilowane zaszewkami + dostosowane do nowego kształtu wkładów D3O -guziki teraz wszywane na guzikarce 2-nitkowej ze słupkiem i sterowaniem cyfrowym, nie wiem co to znaczy, ale kosztowało tyle PLN co nasi prawnicy. Najdroższa maszyna na tej planecie chyba. -w dokumentacji dodaliśmy kilkanaście nowych punktów do ryglowania. Bluza: -nowa sekwencja rzepów MOLLE na ramionach, teraz jest czystsza forma. -kieszeń na ramionach lepiej wyprofilowana - dłuższy zamek -zamek główny wszywany teraz jest trochę wyżej -modyfikacja rzepów w kieszeniach napiersiowych (Królik) - teraz się latwiej otwierają. Tyle pamiętam. K. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Do tych przegród w kieszaniach udowych pasuje magazynek? ;-) Quote Link to post Share on other sites
super Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 powiem tak..zajebiste. Ale moim zdaniem lepiej wywalić kieszonkę na nóż szturmowy i obszyć krawędzie kieszni cordurą celem lepszego trzymania klipsa noża. Trendy się zmieniły i nikt już nie dostaje wz 98 ;-) Ale ja się podobno nie znam. aha i chce takie ;-) w Coyote ;-) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Jeszcze lepiej, gdyby kieszenie przy szwie bocznym nie były skośne na odcinku 4 cm tak by folder ładnie się wzdłuż szwu układał. I nie samą krawędź ale i środek i na zewnątrz obszycie, tak by mocny klips foldera w połączeniu z mocno chropowatą fakturą okładek nie przetarł materiału. Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Jak żołnierz będzie miał na stanie "folder", to zrobię mu kieszeń na folder. (Ta historia, prędzej na nóż saperski wz. 68.) No dobrze, to był tylko taki żart tapicerski, teraz parę fotek kamizelki zintegrowanej ZMKT-2: 2 X miętkie 4 X twarde + wolny zrzut. K. Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Trochę lepsze fotki plecaka, bo tam może być ciężko rozkminić parę szczegółów, sorry za spam: Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Tutaj najnowsza wersja: Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Czołem, BS-2 (w standardzie MBS-2) w maskowanieu PENCOTT Green Zone i Sandstorm: NYCO IRR + POLARTEC POWERDRY FR K. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 <fap fap> A czym kierowaliście się wszywając nieparzystą liczbę kolumn PALSów na froncie zintegrowanej i jaka jest funkcja tego d-ringa tamże? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 (edited) 1. Zapewne rozmiarem ;-) 2. QR? Kamizelka wygląda fajnie. Czy ktoś już ją kupił? Gdzieś mi przemknęło przed oczami coś podobnego. Edited March 26, 2012 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
mchrzano Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 (edited) 1. Zapewne rozmiarem ;-) 2. QR? Witam, jest dokładnie tak jak kolega słusznie zauważył Kamizelka wygląda fajnie. Czy ktoś już ją kupił? Gdzieś mi przemknęło przed oczami coś podobnego. na przykład obecna zmiana dokonała prywatnego zakupu w ilości wskazującej na to że będą się przewijać od czasu do czasu na fotkach z relacji Edited March 26, 2012 by mchrzano Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts