Azur Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Krissnt, najpierw pomacaj, potem kup. Wyważenie Gietek nie należy do najlepszych, ba, jest okropne co ma znaczenie przy dobieraniu długości. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Z tym wyważeniem to też różnie, bo ciążenie na przód znika przy zastosowaniu regulowanej kolby oraz batki do niej albo chociazby zastosowania kolimatorka. G36c niby bardziej sieje niz K lub zwykla, ale to tez zalezy od egzemplaza. Moja G36c bez żadnych modyfikacji poza hop upem systema, na swoim maksymalnym zasięgu ma rozrzut sylwetki czlowieka czyli bardzo dobre skupienie, szczegolnie ze jest bez precki. Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Dzięki za odpowiedzi, miałem w ręku wersje G i C jednak zbyt dawno i nie na raz, by porównać ... zresztą wtedy nie myślałem o tym jeszcze wcale! Wydaje mi się, że zdecyduję się na wersję K - jak "kompromis" między długaśną i ładną E, a poręczną i brzydszą C ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Z tym wyważeniem to też różnie, bo ciążenie na przód znika przy zastosowaniu regulowanej kolby oraz batki do niej Wiem Ari, wiem <przytula kolbę G&P> :D Ale mówimy o stocku :) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Ja mam KE, w zasadzie było to E, ale przerobiona jest lekko ;) Ja mam na tyłku GP 4300mAh 9,6, więc trochę bardziej do tyłu już jest ;) Luneta jest wypas, o ile się umie przez nią patrzeć :-P A z tym u niektórych różnie. Więc ja bym brał KE :ok: Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Wiadomo, przecież żeby kupić sobie lunetę trzeba mieć ukończony kurs patrzenia przez nią... Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Mógłbyś rozwinąć? Akurat wersja z lunetką nie ciągnie mnie... ale z czystej ciekawości bym przeczytał, no i info dla potomnych zostanie :P Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 To była ironia... Nie ma czegoś takiego, jak kurs patrzenia przez lunetę... Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Ironię wyczułem, chodziło mi raczej o to dlaczego tak napisaliście razem z grzechotnikiem.. Słyszałem, że niby całkiem dobra jest, z drugiej strony czytałem tez opinie, że to totalna porażka, stąd pytałem;) Pozdrawiam1 Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 (edited) Opinii jest tyle, ilu jest posiadaczy. Ta luneta dołączana do zestawu jest do kosza, jeśli tak Ci zależy na niej, to na specu jest taka sama, tyle, że BFT, z powiększeniem 3.5x za 200zł. Niektórych sekretów grzechotnika nigdy nie poznamy... Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Edit: powtórzenie słowa ;) Edited October 4, 2009 by Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Ironię wyczułem, chodziło mi raczej o to dlaczego tak napisaliście razem z grzechotnikiem.. Słyszałem, że niby całkiem dobra jest, z drugiej strony czytałem tez opinie, że to totalna porażka, stąd pytałem;) Pozdrawiam1 Wytłumaczę inaczej... ;-) Z tą lunetą jest tak jak z lunetą np. 4*20. Kwestia złożenia się do niej i tyle. Wiadomo, jeśli ktoś będzie źle patrzał w to to mu się nie będzie podobać, bo nie wiele zobaczy. Mi to generalnie pasuje i w niczym nie przeszkadza, ale to kwestia gustu, tak więc przed zakupem warto looknąć przez tą lunetkę i zobaczyć czy odpowiada czy nie ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Luneta jest wypas, o ile się umie przez nią patrzeć icon_razz3.gif A z tym u niektórych różnie. Moja ironia była spowodowana powyższą wypowiedzią, która mnie rozłożyła na łopatki... I nie ze śmiechu. Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 (edited) QUOTELuneta jest wypas, o ile się umie przez nią patrzeć icon_razz3.gif A z tym u niektórych różnie. Moja ironia była spowodowana powyższą wypowiedzią, która mnie rozłożyła na łopatki... I nie ze śmiechu. Nie tylko Ciebie... Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Edited October 4, 2009 by Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 To tylko grzechotnik ;) PS. Luneta jest do dupy i basta :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Nie, nie jest! To kwestia gustu. :D Quote Link to post Share on other sites
dragon_bp Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Sam osobiście nie posiadam Gietki ale miałem okazję pobawić się przerobiona gietką kolegi. Konwersja z CA i Lunetka chyba RedDragons (bardzo podobna do CA). Porównywałem z gietka JG i muszę powiedzieć że jest różnica i to spora. Front CA ma inną fakturę (nieznacznie) ale jest sporo lżejszy od JG, nie leci tak do przodu (może jak by zdjąć dwójnóg było by lepiej). Luneta może nie jest idealna ale na większy dystans można spokojnie wycelować. Do celowania na szybko wystarczą mechaniczne na rączce. A dla tych co nie lubią lunetki pozostaje ris i kolimatorek. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 CO do ciążenia JG do przodu, to jest to czesciowa zasluga metalowej atrapy rury gazowej (nie wiem czy to tak dokladnie sie nazywa :P chodzi o ta czesc ktora bardzo czest w CA pekala ktora utrzymuje lufe stabilnie) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 u mnie ciąży mocno precka stalowa i luneta ważaca prawie 800g :P ale batka na tył troszke pomaga :) poza tym trzeba mieć silna rekę a nie śledzia. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Szyny RIS/RAS ze stali, AN-PQ15, Eotech 552, raczka ris, tlumik, latarka, i batka w kolbie. Ktos co do ciazenia podskoczy? ;] poza g36 z granantikiem Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 A ja latarka taktyczna, laser taktyczny, termos taktyczny, na kolbie stoper oraz zegarek taktyczny, na górnej szynie RIS luneta taktyczna zintegrowana z kolimatorem taktycznym, chwyt taktyczny zintegrowany z pokrowcem na Snickers'a ;) Quote Link to post Share on other sites
Sheck Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 (edited) Może komuś się przyda porównanie 3-ch komór do giety. Od Lewej CA , JG , PDC(metalowa z bebechami od JG): Komory 1 Komory 2 Komory 3 Komory 4 oraz najczulszy element giet JG vs CA, CA na górze JG na dole: Montaż Lufy Sorki za kiepską jakość tego zdjęcia. Montaż JG składa się z 4 elementów: metalowej góry, dwóch plastikowych połówek (z których wyłamują się komory) i metalowej rurki. Montaż CA to dwa odlewy aluminiowe i z nich raczej komora niema szans się wyłamać. Edited October 6, 2009 by Sheck Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Azur ja podałem to rozwiązanie na codzień ;) Na zloty dochodzi jeszcze taktyczna lodówka, latarka o żarniku mocnym do smażenia jajek, wewnetrzena lufa zewnetrzna (Precyzyjna ! ) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 A u mnie: - tłumik od silesi; - AN/PEQ2; - batka 9,6 4300mAh GP; - taktyczny ceramiczny chwyt; - taktyczne osłony na RISy; - czasem latarka ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
TmCR Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Jak jest z low-capami DB ? Warto wydać na nie kasę ? Mają jakieś znaczne wady ? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Są git, bierz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts