Ari Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 (edited) a propo długości lufy i rodzai cylindrów, moim zdaniem (w końcu to chińczyki) to te wszystkie giety JG mają takie same bebechy i nie ma różnicy jaka długa lufa. Ale to tylko moje wrażenie, mogę się mylić... No to sie mylisz. Takze nastepnym razem nie pisz domyslow, tylko sprawdzone informacje, bo wypowiedzi "moim zdaniem" sa tu akurat najmniej potrzebne. Edited March 7, 2009 by Ari Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Dokładnie, zwłaszcza w kwestiach związanych z wnętrzem gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
Puzik Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 No to przepraszam za bałagan, jeżeli będę miał jakieś odpowiednie informacje to na pewno się z nimi podzielę :) Quote Link to post Share on other sites
kombat69 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Witam, montował ktoś taki zestaw szyn ris: http://www.taiwangun.com/shop,show,67 ? A jak tak to czy mieści się tam bateria? Pozdro :) I jeszcze jedna sprawa, mam lufe precyzyjną do m16 - 510mm, co myślicie o wstawieniu do giety takiego tłumika: http://www.silesia-factory.pl/eco-35x150-p-50.html ? czy nie będzie on za krótki i czy w ogóle będzie to ładnie wyglądać? Mam tłumik takich wymiarów i na Giecie leży świetnie, co Prawda Na C. Ale na K tez się ładnie. Mogę ci podesłać linka z foto via PW. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Mutos Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Dziś dotarł omawiany w tym temacie Wujek Gienadyj - pierwsze wrażenie... :) No ale zobaczymy, pod biurkiem w pracy nie miałem okazji się jeszcze nacieszyć ani pobawić :) Quote Link to post Share on other sites
Garam Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 (edited) Witam, mam kilka pytań do najdłuższej wersji: - jak to jest z tą lunetą ? Czy przydaje się do czegoś ? Nie ma alternatywnego sposobu celowania ? Chyba jest to upierdliwe przy średnich dystansach ? - Jak wygląda celność w stocku w porównaniu do C i K ? - Kolba jest tej samej długości co w C ? - Dwójnóg da się odczepić i zastąpić risem ? Edited March 14, 2009 by Garam Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=56060 To jest temat o G36E. Boże widzisz i nie grzmisz. Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 (edited) Jest temat o tej 2 :PP - luneta jest w porządku, nad nią są prymitywne przyrządy celownicze ;] taki "małe" -Najcelniejsza z powodu długiej lufy -Tak, "C" "K" i "E" mają tą samą kolbę -nie wiem ;/ mam K :PP @UP szybszy byłeś :( ja "AFK'owałem" z 5 min na yt.pl :PP) Edited March 14, 2009 by jakub522 Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Jaka plastikowa szyna której nie da się wymienić, gdzie ona się znajduje?? W giecie da się wszystko wymienić... Jeżeli chodzi o takie 2 plastikowe okładki w które wkłada się komorę HU, tam się ją blokuje przekręcając, to da się to wymienić, u krk mana kosztuje bodajże z 20zł a wymontowanie tego to żaden problem. Możesz podać linka do tych dwóch płytek? Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 (edited) Napisz do nich maila, na stronie tego nie mają chyba. Edited March 15, 2009 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Co do komory CA... u mnie pasuje jak ulał. 8) Nie wiem co prawda jeszcze jak działa, bo wojuję z dżirboksem, ale już niedługo dam znać. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Witam! Tak się zastanawiam właśnie, że oprucz gumki HU zakupię też prec-lufę do G36K. Wypatrzyłem w necie to: 1. http://www.taiwangun.com/shop,show,616 2. http://www.bron.pl/content/view/full/73432 Dodatkowo chcę założyć zamiast tłumika płomienia to: 1. http://www.silesia-factory.pl/eco-35x200-p...70058cf71b21e25 (<- długi ten link ;-) ) ...ale czasami zakładać i tł. płomienia, tzn. stosować na zmianę. Wolałbym jednak lufę od Krakmana (złożą na miejscu, sam nie chcę grzebać w chińczykach), ale jak to straszny shit to trudno. Proszę o poradę lub sugestie innych luf (nigdzie nie mogę znaleźć SYSTEM-y dedykowanej :cry: ) Dzięki, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 (edited) Zakładanie lufy elementa = wywalenie kasy w błoto :???: T LUF jest wybitnie nieprecyzyjna, wiem bo znajomy to kupił od Krakmana i jak on klął o dzizus :wink: Jeśli chcesz oszczędzać to poluj na używana systemę, a najlepiej weż po prostu nówkę u .... http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=359 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1205 co do tłumika to po pierwsze nic nie da - montowałem na test tłumik do mojej gietki k i nie było różnicy przynajmniej z pozycji strzelca. Do tego lufa w jg jest z gównolitu, czli po parunastu odkręceniach gwintu nie ma... no a z tłumikiem nie wyjmiesz gripa i nie wsadzisz/wyjmiesz baterii... Jesli koniecznie tłumik to od razu ten gwint naprawczy ze stali od nich- razem niestety koszt robi się ość wysoki jak za lans- lepiej zainwestować z np kolimator... Co do tłumika płomienia to ja ostatnio zamontowałem sobie tłumik od emki jg i wygląda to ok, a wreszcie nie mam tego 8cm czegoś na konću lufy co tylko wciąga wszelkie liście i gałazki ;-) Wiem wiem, zwolennicy realizmu mnie przeklną, ale w gietce jg i tak jest sporo róznic względem ostrego g36k Edited March 21, 2009 by 99TOMCAT Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 (edited) Tomcat, wielkie dzięki. Btw. tak właśnie myślałem że ELEMENT to straszny shit (50 zł za preclufę?? :strach: ), więc potwierdziłeś moje obawy. A co do tej drugiej - rozumiem że się nie spotkałeś. Trochę szkoda mi tego tłumika... Chyba będę musiał chłopakom z technikum 0.5 l postawić żeby mi z czegoś normalnego lufę zrobili (bo chyba jakby samą przedłużkę zrobić ze stali to gwint nie byłby problemem, co nie?), a wtedy tłumik na to i jazda... A kolimator (na wys. montażu) to podstawa, mechaniczne IMHO są do kitu, tylko ładnie wyglądają... PS. te tłumiki z SF chyba nie mają w środku przekroju 6 mm tylko trochę więcej, prawda? Mam na myśli to, czy trochę dłuższa lufa (vide 363) nie uniemożliwi nakręcenia w/w, tylko się w nim schowa. (<-- pytanie do posiadaczy, nie mądrali typu: "raczej tak, tak myślę...") Pozdrawiam! edit: jak ceny ładnie u Krakmana lecą! wczoraj 443,- dziś 423,- :) :) Edited March 21, 2009 by HellCat Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Oczywiście, że prawda. :roll: Co do komory CA, dziś przestrzelanej w Giecie - gra i buczy, nie wiem skąd opinie, że coś nie pasuje. Tzn. wiem - chinol chinolowi nierówny. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Hej, co to za problemy z montażem gumki i lufy w komorze HU?? Przecież maiły być takie same bebechy jak w "C" - czy może w C też są jakieś problemy, o których ja nie wiem (nie zanotowałem w swoim egzemplarzu)? Bo jak to jakieś potworne utrudnienia to ominę szerokim łukiem "K" :???: Odpowiedzcie proszę bo zaraz bym zamówił, jakby to nie było nic poważnego :-F Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Bo sa takie same bebechy (posiadam C i K ) Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) I co miałeś w którejś w/w problemy? Bo ja w C nie (i za jej czasów o nich nie słyszałem), a tu ZONK w "K". edit: ehh te skrypty... Edited March 23, 2009 by HellCat Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Ja miałem w "C" gumka systemy z precą systemy wchodziły bardzo ciężko z dużymi problemami, broń nie była z nowej serii lecz jakoś z końca 2007 początku 2008r. Ale te problemy to dla mnie zaleta... namęczyć się namęczysz ale potem nie masz wątpliwości czy komora jest szczelna. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Ech te chińczyki - Ja nie miałem żadnych problemów (te same podzespoły), a komora jest bardzo szczelna :mrgreen: Czyli to samo - to fajnie, dzięki za odpowiedź. W takim razie już na nią czekam :-F Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Ja w obu wersjach, aby wyjac lufe musialem uzyc imadla ktore ją trzymala i reka krecic komora (no i jeszcze bez polania olejem silikonowym sie tez nie obylo). Wedlug mnie to zaleta bo jak juz wspomniano - komora szczelna Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 (edited) A ja w mojej ś.p. K lufy systemy z gumką systemy za nic nie mogłem włożyć. Na szczęście trafiła mi się komora CA. Ale to nie jest wina JG jak na mój gust, a spasionej lufy systemy. Deep Fire 100%. Edited March 24, 2009 by pin-king-pin Quote Link to post Share on other sites
grimor Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Witam. Wprawdzie zamierzam dopiero zakupić G36 wersję K, dlatego chcę poprosić o fotki na PW od kogoś kto posiada gietke z replika Aimpointa na montażu ukośnym. Bo chciałbym porównać taką konfiguracje z montażem niskim, w tym drugim martwię się o to żeby muszka i sczerbinka mi go nie zasłaniały. Jakby ktoś miał jakieś propozycje co do innych kolimatorów jakie by mogły pasować i zgrać sie wizualnie z designem gietki to także proszę o kontakt. Z góry serdeczne dzięki. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 z niskim na 100% zasłoni koli muszkę- ja ją zdjąłem, innym nie przeszkadza widok przyrządów w koli, jeszcze inni kupują skośny i nie mają problemu... Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 A nie szybciej wpisać w google images "g36 red dot"? http://img.redwolfairsoft.com/upload/produ...36CONFIG2-L.jpg http://www.digitalgypsy.com/images/a5og/g36_002.jpg Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts