HellCat Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 KV od CV (???) różni się tylko długością lufy. A granatnik - dedykowany do G36 zapewne :wink: Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Hah, bardzo śmieszne. Do G36K pod szynę możesz podpiąć M203. Wygląda całkiem znośnie. Ale widziałem niedawno na komisie ktoś sprzedawał AG36 za 500 złotych bodaj. Tylko do tego będziesz musiał zaopatrzyć się w baterię stick. I kupę kasy na granaty. Nieekonomiczne i niepraktyczne moim zdaniem. Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 (edited) heh czyli jak dla mnie bedzie lepszy CV ;) zależy mi na długości ze względów transportu A co do granatnika , jakby się sprawdził madbull (ta krótka rurka taka ) xm203 czy jakos tak... na szynie by nie zawadzał ;) Edited May 17, 2009 by hasfa Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Azur, IMHO granatnik to tylko dla szpanu. Tylko i wyłącznie. A granaty...? Lepiej zrobić sobie "grochówki" i nimi rzucać. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Mało widziałeś w życiu. Granatnik owszem, ale jak masz więcej niż 4-5 granatów. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Zerowa opłacalność. Chyba że ktoś wymyśli granaty wielorazowego użytku ze zintegrowaną świecą dymną. Wtedy może... Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Teoretycznie są wielokrotnego użytku ;) Ja się z Tobą HellCat zgodzę, dla mnie też granatnik mało opłacalny i mało efektywny. W rzeczywistości fajna sprawa, w airsofcie... no moim zdaniem nie ma to sensu. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 A ktokolwiek z was strzelał granatami nabitymi CO2? Bo na GG to ledwo 15m zasięgu całkowitego ma, na Co2 spokojnie 50m lekkim lobem wszystko zależy od ciśnienia ustawionego... Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Ano strzelał i dlatego granatnik ma sens, lecz nawet na co2 jeden granat to mało. Stąd napisałem, że minimum 4-5. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Hej, ale gdyby naprawdę wymyślili jakiś znacznik (dymek, diodę czy cokolwiek innego), który pokazywałby miejsce lądowania granatu... No, to wtedy byłaby to już konkretna zabawka. Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Wiecie może gdzie znaleźć jakąś instrukcję (plan itp.) jak zrobic RIS'a nad lunetką w chwycie ?? Przeszukałem google.pl itp. ale nic nie ma ;/ PS wiem że trzeba cos wiercić - ale nie wiem czy tą płytkę z chwytu można bez problemu zedrzeć i nic nie zniszczyć. (chodzi o ten kawałek plastiku który zakrywa lunetę). Sry za chaos w moim poście ^^ Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 albo wiercisz dwa otwory i przykręcasz ris śrubami albo jak kolega mój ( inteligentny inaczej:P ) piłował tworzywo aż wyrzeźbił ris'a. zajeło mu to kilka godzin :P lepiej i szybciej jest wywiercić otworki i śruby dac. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Albo przykleić silikonem. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 odpadnie szybko :/ Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Ja zrobiłem tak: Pierwotnym pomysłem było wywiercenie dwóch dziór i przykręcenie risa. Rozebrałem lunetę, wymierzałem gdzie mają się znajdować dziury i je wywiertałem. Po przykręceniu risa okazało się że ris jest krzywo przykręcony(to się nazywa precyzja :mrgreen: ) i ma dosyć duże luzy. Wszystko znowu rozebrałem i przetrzepałem dom w poszukiwaniu nowego patentu. Znalazłem jakiś hamerykański klej, uciąłem nowego risa i po prostu go przykleiłem. Ku memu zdumieniu klej trzyma znakomicie. Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Ok ,thx za pomoc :D tez myślałem żeby na klej czy silikon, ale potem było coś że ludzie wiercą, to zrezygnowałem. Quote Link to post Share on other sites
sanczopan Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 a jakie zawieszenie taktyczne z taiwangun.com polecacie? bedzie pasowac do g36k zaw. 3 pkt. do m5/g3 za 19 zl? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 jednopunkt jest bardzo wygodny :) używam go teraz w najdłuższej wersji i nie mam problemów. (nie plączą mi się żadne paski przy replice ) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Jak wyżej, jednopunktowe rządzi. :D Quote Link to post Share on other sites
Levvy Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Nie boli kark od jednopunktowego? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 A dlaczego miałby bolec ? Pas przeplatasz tak samo jak dwupunktowy i obciazenie jest takie samo. Mi zawieszenie sluzy tylko i wylacznie jako asekuracja aby giwere na ziemie nie upadla, dlatego 1-punktowe jest najlepsze dla mnie Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 O, dołączę się do pytania. W planach mam "pompkę" jako... broń boczną i do budynków. I przydałby się chyba trzypunktowy żeby się nie obijała replika przy bieganiu o nogi... W takim wypadku co polecicie? Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Ja proponuję zrobić zawieszenie homemade http://www.sfora.tox.pl/articles.php?id=28 Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Ja bym Ci HellCat polecił MP5K Galaxy ;) Quote Link to post Share on other sites
JAHO Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Witajcie mam problem z G36 chodzi o to, że bateria jest naładowana i mag pełen a kulki nie chcą lecieć :wink: . W GB słychać pracę taki terkot i nic więcej, przedtem kulka mi się zacięła ale wyszła sama po pewnym czasie. Więc co mam robić odesłać go na gwarancji? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts