Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest ravenpoe
Posted

Witam..

Posiadam G36K jg już od wiosny i chce zrobić jakiegoś upgrade-a.

Znalazłem coś takiego LINK ale nie wiem czy będzie pasowało do mojej broni.. Czy znalazł się ktoś kto to zakupił i przetestował. Czy rzeczywiście poprawia zasięg??

Czy gearbox się nie rozsypie??

Posted

Co za różnica czy c, k zwykła? Byle typ cylindra zgadzał się z długością lufy.

Zresztą na springa 120 nie wiem czy jest sens w chinolu zmiany zębatek, to co napisano w treści ogłoszenia dotyczy TM`a, a on ma słabsze zębaty niż chinole. GB Ci się nie rozsypie bo to żadne obciążenie dla niego, chyba, że będziesz prowadził ogień krótkimi hajkapowymi seriami ;-).

Posted

Sorki, mam do was pytanko a nie chce tworzyc nowego tematu dla spamu :) Czy jeśli mam g608-4 i oryginalną baterie 8.4V 1100MaH typ mini, to czy moge włożyc tam baterie 9.6v 1500MaH ??? Dzięki za odpowiedz :) Pozdrawiam :)

Posted

Bez poszerzania nie wejdzie. Musisz usunąć ten wystający kawałek plastyku, który trzyma baterię. Było o tym na forum, poszukaj. Po tej przeróbce wejdzie. Pamiętaj, że musi być bateria mini.

Pozdrawiam serdecznie,

Filipoo23

Posted

Hm... Kolba w Giecie jest bardzo mała, znaczy ma mało miejsca wewnątrz. W takim razie, jaki z tego pożytek? :)

Chociażby taki, że bez problemu wsadzasz do kolby 9.6V Large na ogniwach RC i masz przyzwoita regulacje dlugosci kolby

Posted (edited)

Siemka!

Chciałbym uzyskać wyraźną odpowiedź na pewne pytanie...

Wstępem: przymierzam się do zakupu którejś z wersji g36. Podoba mi się jak najdłuższa... Z drugiej strony problem z transportem... Znowu jednak - czy krótsza wersja nie będzie zbytnio "siała"?

I tu właśnie moje pytanie, czytałem, że niby różnicy wielkiej nie ma między wersją C, a K... No ale właśnie - chciałbym dowiedzieć się od kogoś, kto miał okazję testować obie i porównać. Czy opłaca się zbierać dodatkowe 200zł na długą wersję, czy może kupić poręczniejszą C, a strzelać będzie tak samo?

Chodzi mi oczywiście o pełen stock ;)

Z góry dziękuję za radę ;)

Pozdrawiam!

Edited by krissnt
Posted

Powiem ci tak. Mam najdłuższą wersję E. Pierwsze co zmieniłem (nie licząc lufy i gumki) to wywaliłem tę lunetkę i w jej miejsce wstawiłem szynę od "normalnej" wersji C + kolimator.

Byłoby fajnie gdyby nie jej długość i masa oraz obciążenie przedniej ręki. Replika ma tendencje do lecenia do przodu.

Teraz z dużą przyjemnością zmieniłem gietę na p90. Lufa taka jak w wersji giety C, a wygoda nieporównywalna. No i magazynki low mają ok 60 kulek, a nie 30.