Powała Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Jak jest z low-capami DB ? Warto wydać na nie kasę ? Mają jakieś znaczne wady ? Mam sześć sztuk od pół roku i jak na razie żadnych "felerów". Podobno urywają się zaczepy łączące parami, ale ja tego jeszcze nie doświadczyłem. Kupiłem je tutaj. Jako ładownic używam tych kieszeni (po usunięciu kominka). Mieszczą się w nich dwa spakietowane magi, jakby były szyte "na miarę" :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Czy ktoś posiada adapter do magazynków emkowatch od CA? Miałem kiedyś battle axe i strasznie słabo magi podawały... Widzę jeszcze, że PJ wypuścił swoje adaptery. Ktoś może testował magi king arms lub DB na tych adapterach? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Battleaxe i P&J to ten sam syf. Obecnie mam na adapterze PMAGa, 6 realcapow STARa, dwa hicapy Dboyi, wszystko podają pięknie. Małego hicapa DB też kiedyś miałem, też podawał bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 A czy dało by radę zamocować kolbę od SL 8 ? Konstrukcja karabinków podobna ale jak jest w praktyce to nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 da sie ale pistol grip musisz zmienic na ten od sl-8 Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Kolbę i chwyt pistoletowy raczej nie dokupie osobno chyba, że się mylę? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 kolba w sl-8 jest integralnym elementem wraz z chwytem pistoletowym. Quote Link to post Share on other sites
Kako1129 Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Zamierzam sprawić sobie na gwiazdkę g36K, tylko nie wiem czy brać z lunetą ( 505 zł ) czy wersje bez ( niewiele ponad 400 zł ) ? To będzie moja pierwsza replika. I pytam się: co sądzicie o tej lunecie? Słaba ? Dobra ? Jakie mogą być późniejsze usterki ? I czy warto za nią dawać prawie 100 zł więcej ? :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 nie warto. kup z ris i kup koli. a o reszcie poczytaj temat wstecz... Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Wszystko zależy od preferencji. Jedni wolą lunetę inni kolimator. Osobiście posiadam i lunetę i kolimator na szynie RIS(wymiennie sie wie). Wolę koli, ale znam osoby co wolą lunetę i nie zamienią jej na nic innego. Quote Link to post Share on other sites
Kako1129 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 A na stockowej baterii ile kulek możecie wystrzelić ?:) Quote Link to post Share on other sites
Kako1129 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 EDIT Nie mogę ( lub nie umiem ) edytować postu:) Czy po zakupie od razu inwestować w nową gumkę HU ? Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 (edited) Na stokowej baterii spokojnie wystrzelisz co najmniej 2 hi-capy, więcej nie miałem okazji. Co do gumki - ja wymieniłem i raczej warto to zrobić. Edited October 18, 2009 by lynx79 Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Jakie łożyska siedzą w gearboxie g36? 7mm? I jaką średnicę kabli wziąć, żeby się spokojnie zmieściły? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 c miały 6mm i chyba nadal maja k i e maja 7mm choć u kolegi w replice ( nówka sztuka ze sklepu) w g36k miał łożyska 6mm :P kable weź 1,5mm2 silikonowe modlearskie ilośc żył392x0.07mm średnica jednej żyły i wtyki deans. (metr kabla b+r 9,5zł wtyk 1,5zł za sztukę i konektorki do silnika z 20gr za sztukę i masz gites malines :) ) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 seger, tu nie należy patrzeć czy gieta jest C czy K czy E, tylko z której partii jest. W moich gietach C i K są łożyska 7mm, a pierwsze gietki jakie były to miały 6mm Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 tak ale gieta kumpla była z tej samej partii z hurtowni brana inne miały 7mm a jego miała 6mm pies to tracał miałem łożyska ślizgi metalowe na zbyciu to mu załozyłem :) Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 A ja myślałem, że giety tylko frontem się różnią... ;) Według mnie wszystkie mają te same łożyska 7mm Quote Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 (edited) Mam pytanie czy to da się zamontować na G608-2?? W nazwie jest ogólnikowo podane że do G36. Na pierwszy rzut oka nie różni się zbytnio od tego. Na poprzedniej stronie ktoś się pytał o magi do G36. Mam dwa low-capy Boyi i mid-cap King Arms. Low-caoy nie trzymają kulek (przy stuknięciu magiem o mag z obu wywala kulki) a z maga King Armsa wywaliło mi dekiel który trzyma sprężynę. Co do Boyi to nie miałem zbyt wielkich oczekiwań (za te pieniądze), ale po King Armsie spodziewałem się więcej. Low-capy są rozbieralne, więc może uda się je zregenerować. Mid-cap niestety nadaje się na śmietnik. Edited November 2, 2009 by Red_Bullet Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Też tak miałem z low capami boyi, pomogło rozciągnięcie sprężynki, która popycha ten fragment trzymający kulki na miejscu (nie mam pojęcia jak się to nazywa). Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Da się zamontować ten front, tylko sprawdź długość lufy, by ci we froncie nie schowała ;) Quote Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Rozciągania sprężynki w magach próbowałem. Pomagało na jedną strzelankę. Wymieniłem na sprężynkę od długopisu i jeden mag działa. Drugiego już nie zdążyłem sprawdzić. Problemem nie jest sprężynka, tylko ten plastikowy "klin" który trzyma kulki w magu. Jak popatrzeć na niego z góry, to u mnie widać wyraźnie że nie jest to prosta powierzchnia. Wyrabia się coś na kształt półksiężyca i to może być przyczyną. Co frontu z szynami, to nawet jak będzie za długi, to można zrobić coś jak w G608-7. Jeżeli tłumnik nie zmieści mi się we frocie, to się przedłuży lufę zewnętrzną. To akurat nie jest problem. Jeżeli mocowania do body pasują to biorę tą konwersję. Do tego kolba snajperska (żeby wyważyć karabin) i będę miał mniej więcej to co chcę. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Jeżeli mocowania do body pasują to biorę tą konwersję. Do tego kolba snajperska (żeby wyważyć karabin) i będę miał mniej więcej to co chcę. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam Coś jak moja gieta? :P Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Tam wchodzą tłumiki o średnicy 4 cm, więc się zmieści ;D Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Na stokowej baterii spokojnie wystrzelisz co najmniej 2 hi-capy, więcej nie miałem okazji. Co do gumki - ja wymieniłem i raczej warto to zrobić. Z mojego doświadczenia wynika że rzeczona bateryjka w sprzyjających warunkach wystarczy na 5 albo nawet i więcej hi-capów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts