rafik1213 Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Up Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Jeśli chcesz żeby Ci to długo pochodziło to weź coś lepszego niż Element, np zestaw Guardera ;] Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Można gdzieś dostać metalową rączkę przeładowania do g36? Wiem, że plastikowe można kupić bez problemu, ale wolałbym metal, jak już plastikową urwałem (pociągnąłem wczoraj za tą rączkę, żeby hop-upa wyregulować i została mi w ręku). Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Jeśli dobrze pamiętam to swego czasu były takie rączki u Krakmana od SRC. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 U krakmanów jest aktualnie tylko plastikowe jg. Może doprecyzuję trochę pytanie: chodzi mi o wersję z metalową tą ruchomą końcówką. Gdzieś wyczytałem, że w wersji BW ta końcówka jest z metalu, a w wersji eksportowej g36 robi się ją z tworzywa. I stąd pytanie czy może któryś z airsoftowych producentów skopiował wersję BW i zrobił rączkę przeładowania z metalową końcówką. Bo CA metalowa chyba tą końcówkę ma zrobioną z tworzywa jak w wersji eksportowej. Quote Link to post Share on other sites
marcin921 Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Mam pytanko: jaki TA replika ma zasięg w stocku ? Czytałem, że ok 40. O ile zwiększy się zasięg po zastosowaniu gumki Hop-up silikonowej Guarder'a i lufy precyzyjnej 6.03mm 250mm SRC ? Osiągnę 55m czy konieczne jest zwiększanie fpsów? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 W wstawieniu lufy SRC jest prawdopodobieństwo, że zasięg zmaleje. Sądząc, że gumkę rozwalisz przy wkładaniu to też zmaleje. Gumka Systemy, lufa Systema/Guarder/MadBull. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Lufa Systemy + gumka Systemy. Do tego dystanser guardera lub jakiś home-made ale ważne by był nieco większy niż stockowy. W gietach jakie składałem nie dało się odpowiednio wyregulować HU jeśli dystanser był zbyt mały... Quote Link to post Share on other sites
The Fury Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Co wymienić w mojej giecie zeby miała 500 fps Nie wiem czy się mylę, ale wydaje mi się, że w dziale dla zielonych była jakaś akcja z Tobą jakiś czas temu i nie wyglądało to jakbyś był gotowy na 500 fpsów. Strzelałeś z giety w ogóle, że uznałeś 500 fps za absolutną konieczność? Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Można gdzieś dostać metalową rączkę przeładowania do g36? Wiem, że plastikowe można kupić bez problemu, ale wolałbym metal, jak już plastikową urwałem (pociągnąłem wczoraj za tą rączkę, żeby hop-upa wyregulować i została mi w ręku). http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=933 Niestety cena masakryczna ;) Quote Link to post Share on other sites
DEDEk Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Mam probloem z jedną śrubą. Nie wiem jak się do niej zabrac, a może to pin? Dokładnie chodzi o http://img94.imageshack.us/i/g36c1.jpg/ tą częśc. Prosze o szybką odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 to jest śruba z nakrętką. Użyj imbusa, uważaj tylko, bo bardzo łatwo ukręcić gwint. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Witam. Ostatnio do swojego G36c zakupiłem taką baterię: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3114 i w stosunku do stockowej karabin w trakcie strzelania wydaje inny dźwięk i mam wrażenie jakby miał mniej werwy, ale trudno mi określić czy szybkostrzelność jest większa lub mniejsza. Czy to normalne? Quote Link to post Share on other sites
Squadron Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 Witam, Mam problem: Chwytając tłumik płomienia - mogę kręcić całą lufą w prawo i lewo. Czy to jest prawidłowe? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 (edited) Musisz ją dokręcić. W g36k w pewnym momencie lufa zewnętrzna kończy się gwintem (zdaje się w tym miejscu kończy się g36c) i na to jest nakręcona przedłużka. Złap kawałek lufy za tłumikiem tłumienia i dokręć (w prawo chyba, ale głowy sobie za to nie dam urwać). Edited April 10, 2010 by Soul reaper Quote Link to post Share on other sites
paint Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 (edited) Dokręca się ją w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, patrząc od "niewłaściwej" strony karabinka. ;) Chyba, że lufa rusza się na całej długości, nie tylko na gwincie "przedłużki"- wtedy jest to NIE normalne. Edited April 10, 2010 by paint Quote Link to post Share on other sites
Squadron Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 Obluzowana była -na szczęście- przedłużka. Zaczynam poznawać replikę dokładniej i zauważyłem luzy, stąd moje zaniepokojenie. Sprawa rozwiązana. Dziękuję. Gwint lewoskrętny ;-) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Witam. Właśnie przerzuciłem się na broń elektryczną i mam do was pytanie. G608-2 czy G608-4 Który jest lepszy do Tuningu i ogólnie ?? Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Jedna i ta sama replika w innym "opakowaniu" ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 A cześć w srodku są jakieś inne czy w każdje takie same ?? Chodzi o cylinder itp Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Przeczytaj temat i będziesz wszystko wiedział. Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 W wersji C, jest cylinder typu 2, a w reszcie typ 1 ;) Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Próbował ktoś wsadzić tą aluminiową komorę hu do giety? gdzieś tam czytałem, że komory CA różnią się wielkością "ząbków" więc zastanawiam się czy w przypadku tej z alu jest podobnie. http://crazybee.pl/index.php?products=prod...amp;prod_id=159 Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Wielkością ząbków? Miałem komorę CA w swojej giecie i wszystko działało tak jak powinno, nie było żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 W wersji C, jest cylinder typu 2, a w reszcie typ 1 ;) A u mnie w G36K był Type 2. To chyba loteria co się trafi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts