Guest wyso Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Witam. Mam dylemat co kupić. Famasa od cg. http://www.military.pl/cyber-gun_161m/fama...nowy_3267t.html Czy shotguna AGM od krakmana. http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=812 Cena famasa jest 2 razy większa a osiągi są minimalnie słabsze. Ale słyszałem ze famas nie jest aż tak wadliwy ja shotgun. I jeszcze mam pytanie czy famas ma celownik ? Bo z tego co widzę na zdjęciach to niema. Można co prawda kupić do niego kolimator ale to jest 89 zł więc cena takiego cacka będzie wynosiła 199 zł Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 (edited) Jeżeli zależy Ci bardziej na wyglądzie bierz FAMASa, jeżeli na użyteczności to shotguna. Czemu? Shotguna łatwiej i szybciej można przeładować, w FAMASie jest to troche utrudnione. Poza tym do shotguna kupisz dodatkowe magi, co do FAMASa to nie jestem pewien. Lepiej kup coś tańszego i zbieraj na elektryka. Famas ma przyrządy celownicze zintegrowane w chwycie transportowym. Edited July 21, 2008 by blaszko Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Przy odrobinie wprawy można w famasie przeładowywać bez przerywania celowania. Do famasa magazynki można dokupić, są na military.pl, tak samo jak famas, Famas tam kosztuje 110zł a magazynki 25zł. Używałem go przez pół roku i ani razu nie miałem z nim problemów. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 FAMAS rządzi! Quote Link to post Share on other sites
Sewko127 Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Mam shotgana jeste z niego zadowolony ze szok polecam ... Jednak w www.taniemilitaria.pl mozesz znalesc takiego samego z kolba za 90zł polecam u nas w Otmuchowie kazdy chce miec taki sam polecam :) ;-) Quote Link to post Share on other sites
Chudy22 Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Mam już też tego Shotgunu - jestem bardzo zadowolony, choc niewiem ile wytrzymuje ;) Ale do rzeczy : gdzie można do AGMu (short) kupic magi ? Szukałem i nie znalazłem :/ Quote Link to post Share on other sites
Cezarovski Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 'Chudy22' magi do twojego mossberga można kupić tu : http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?...roducts_id=4261 Ja sam posiadam mossberga 590 w wersji long od krakmana i jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Harki Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Famas się szybciej przeładowuje niż shotgun !!!! Ostatnio sprawdzałem, na 3 przeładowania shotguna i wystrzały, Famasem robie 5 z czego o jakieś 60 % bardziej trafiam w cel niż z shotguna przy takim szybkim strzelaniu. Polecam Famasa !!!!!!! Jest Famas tactical ta ma kolimator i szyne na nią, a w zwykłej wersji jej nie ma więc zapomnij o "estetycznej" optyce. W tej rączce transportowej jest ukryta optyka, z przodu ustawiasz w lewo i w prawo, a z tyłu czyli przy oku w góre i w dół. Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Famas się szybciej przeładowuje niż shotgun !!! Chyba śnisz... Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Yaramo mogę się z Tobą założyć, że 10 celnych strzałów do celu na odległości 30 metrów oddam dużo szybciej z FAMASa niż z jakiegokolwiek Shotguna sprężynowego. I choćbyś pękł nie jesteś w stanie z shotguna strzelać tak celnie i szybko jednocześnie jak z FAMASa do poruszajacego się celu. Dlaczego? Bo nie da się shotguna przeładować nie przerywając "procesu" celowania. A FAMASA tak. Shotgun może byc "szybszy" tylko przy strzelaniu "z biodra" do celu na 10-15 metrach. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 To nie wiem z czego strzelałeś ;-), ja tam mogę przeładowywać i celować z kolbą przy ramieniu i z AGM`a i z Benelki chińskiej. Weź ze sobą na pancera tego famasa, to testa zrobimy, jak wypada z szotem ;-). Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Nie wezmę bo nie mam ;) Miałem okazje się kilka razy nim pobawić ;) Ale sam sposób w jaki "trzymasz" przy przeładowywaniu shota a w jaki przeładowywujesz FAMASa pozwla mi tak właśnie to ocenić ;) Wiem że można przytrzymwac sobie strzelbę przy ramieniu w czasie przeładowania ale w metoda "ruchu" w FAMASie jest 10 x wygodniejsza. :D Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Ja jestem "ergonomicznie inny" normalnie chyba ;-). Bo dla mnie jest to najbardziej naturalny ruch pod słońcem, a znowóż ten jęzor w Famasie strasznie średnio mi leżał. Ale co kto lubi ;-). Ja tam wolę rude, choć kiedyś za blondynkami przepadałem ;-). Quote Link to post Share on other sites
Pituspl Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Yaramo mogę się z Tobą założyć, że 10 celnych strzałów do celu na odległości 30 metrów oddam dużo szybciej z FAMASa niż z jakiegokolwiek Shotguna sprężynowego. popieram famasa ma mój znajomy i spisuje sie znakomicie :) Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Polecam FAMASa, przy odrobinie wprawy można nie tracąc na celności uzyskać niezły rof porównywalny do tańszych elektryków. Poza tym lepiej się prezentuje niż shotgun i jest lekki powiew świeżości, bo shota można w kiosku kupić, a famasa nawet elektryka się niezwykle rzadko widzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts