mikadorus Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Ja wymieniałem bezpiecznik na 1-szej strzelance. (g36c) Quote Link to post Share on other sites
gsg9-polizei Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Chłopaki a co sądzicie o SG 550 z JG? Bardzo pochlebne oceny zbiera Gieta z tej samej firmy ( G36c ), więc myśle ze ta firma jest godna uwagi i zainteresowania. Jeśli ktoś z was strzelał z Siga albo przynajmniej wie jak to sie sprawuje, niech napisze - bede wdzięczny :) Quote Link to post Share on other sites
szynkam Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Jest temat o tej replice, poszukaj... Quote Link to post Share on other sites
Garam Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Potrzebuję informacji od kogoś kto strzelał i z G36C JG i z kałacha cymy (CM.028). Który ma w stocku większy skuteczny zasięg ? Informacje padły oczywiście w danych wątkach ale potrzebuję informacji bez autosugestii (czyli +10m bo to moja replika). Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Kurde, to nie jest temat o dyskusjach co wybrać, i kto z tego strzelał tylko jaki najlepszy chińczyk jest!1!! :wink: :wink: Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Mp5k PDW Galaxy 24 tys kulek, poza bezpiecznikiem 0 awarii, ak74 cymy<z tej nowej serii cm 0.40> 10 tys kulek i 0 awarii Quote Link to post Share on other sites
Snick3rS Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Witam. A co powiecie o tej replice ? http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-11...-AK-CQB-3S.html Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Człowieku! Kurde opcja szukaj! Piszesz już w kolejnym temacie to samo! http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...;hl=a&k Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 O ile mnie pamięć nie myli, wśród dobrych chińskich replik wiele osób stawiało także "nowe" MP5 by CYMA. Dobre noty w recenzjach plus pozytywne opinie właścicieli. Warto się zainteresować. Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Miałem G36c JG przez półtora roku z przebiegiem ok. 50 tyś. kulek. Zero awarii tylko z mojej winy lekko zjechałem zębatkę osi silnika. Więc polecam!!! teraz mam M14 CM zero awarii nic się nie dzieje od pół roku więc też polecam!!! Quote Link to post Share on other sites
jacula Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Ja tej chwili mam ak-47 cymy z pierwszej serii. Wszystko stock a karabin ma już z 5 lat. Liczby wystrzelonych kulek wam nie podam ale jest to ogromna ilość kompozytu i jakoś nadal się trzyma. Także jak widać co osoba to inna opinia. Quote Link to post Share on other sites
Maciol Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Ja podobnie, jak kolega, mam AK-47 CYMY, tyle, że z drugiej bodajże serii (GearBox v3), mam go już od września '07 i działa jak ta lala.:) Zaliczył wiele upadków i uderzeń, a działa dzielnie.:)) 8) Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Z chinoli polecam pj43, replika nie wygląda że jest zrobiona przez żółte rączki. :-P Do tej pory z chińczyków miałem mp7 galaxy, mp5a5jg, p 90 gfc i pj43 bije je wszystkie na głowę jeżeli chodzi o wykonanie i kulturę pracy. Jakoś metalu i plastików jak dla mnie jest taka sama jak w ca, a mam mp5sd6 ca i m15a4 cqb ca. Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 M14 CYMY jakieś 3 lata +/- kilka miesięcy - stock - zero awarii AK74M CYMY kilka miesięcy - wymieniona gumeczka - zero awarii, genialne wykonanie, zasięg i celność. Quote Link to post Share on other sites
admarss Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 G36C Jg stok, mam ponad rok i zero awarii. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 M14 CYMY jakieś 3 lata +/- kilka miesięcy - stock - zero awarii Gdzie Ty tą replikę 3 lata temu widziałeś? Chętnie się dowiem. Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 no nie czepiaj się...napisalem plus minus kilka miesiecy. w obecnej robocie siedze 2 lata a kupilem ja jak bylem w poprzedniej... Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 Ja tej chwili mam ak-47 cymy z pierwszej serii. Wszystko stock a karabin ma już z 5 lat. Jasne, może 10 od razu :wink: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 (edited) No chyba ze prototyp dostał. Ja mam AKSu (BOYi) ze sprężyną M85, łożyskowanie prowadnicy, głowicy tłoka, łożyska kulki 7mm, dobre wypodkładkowanie, nasmarowanie, uszczelniona dysza, teflon flix, gumka HU madbull shark (czerwona), lufa stock. Puszkę przebija prawie na wylot (mało brakuje). Skupienie doskonałe, zasięg koło 50m, kulki 0.25g na hopie ustawionym na max, kręci mocno w górę (Ładnie strzela na 0.2, 0.23 i 0.25g). Sądze ze w chwili obecnej karabin ma coś koło 330-340 FPS. Co wydaje się być mocno dziwne przy springu M85. Mam już ponad rok, zero awarii, karabin mieli naprawdę dużo kulek (kosiarka) (Głównie na działce do puszek itd, siostra 9-cio letnia ma fajna zabawę, oczywiście pod moim nadzorem). Na strzelankach spisuje się świetnie, ciche, małe, szybkostrzelne i celne. Dziś porównałem z nowym AKSU cymy (CM035)które ma M120. Moje jest o niebo lepsze. Zasięg taki sam, celność i ROF nieporównywalnie lepsze.:D Edited August 20, 2009 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
jacula Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 A wy wiecie oczywiście lepiej... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Foch mode on? Jako ktoś kto widział dużo chinoli od strony bebechów i widzi wciąż to powiem tylko jedną rzecz, która jest pewnie nazbyt oczywista. Najlepszy chińczyk jest taki, który spełnia w 100% oczekiwania jego użytkownika (nie tylko od strony mechanicznej - działania repliki). Dla jednych to stock'owy kałaszek Cymy, a dla innych G'ieta JG, gdzie bebechy są warte 500% wartości samej bazy, dla jeszcze innych to SWD A&K, które kupił bo zawsze o takim marzył nad kominkiem. Ogólnie w tym temacie zawarte są same mocno subiektywne opinie, jak chociażby moja, także... Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 (edited) Właśnie otrzymałem informacje o mojej Cymie 0.42 z serwisu ASG z Poznania. Po wypluciu ok 25 k kulek w tym sezonie + niewiadomej ilości przez poprzedniego właściciela , serwisant otworzył gearboxa i powiedział że wnętrze jest jak nowe. Zero zużycia zębatek, tłoka, cylindra, komory HU (plastik), sprężyny, prowadnic i w ogóle części mechanicznych. Silnik nadal bardzo mocny. Jedyne co wymienił to oring uszczelniający tłok - był lekko wytarty. Karabin ma 420 fps, preckę i gumkę Systemy. Zasięg i celność przepiękna. Cały sezon śmigam na baterii 9,4 V i ZERO problemów - nawet marnego zacięcia nie mam :mrgreen: Po prostu - następna replika to też będzie Cyma Edited August 26, 2009 by Ripperov Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 Ta, pięcioletnia Cyma z pierwszej serii... Szkoda że pierwsze Cymki wchodziły jakieś 2,5 roku temu, zaczynają od MP5, a chwilę potem Kałaszków. Quote Link to post Share on other sites
WolfHeart Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 Gwoli ścisłości, w okolicach maja-czerwca 2006 były w polskich sklepach. Czyli 3 lata. Jeśli ktoś ma pięcioletniego CM.028, to jest jakimś cudotwórcą. A, i najlepszym Chińczykiem jest w mojej opinii Deng Xiaoping, który rozpoczął reformy prowadzące Chiny ku gospodarce rynkowej i naprawił olbrzymie szkody pozostałe po rewolucji kulturalnej Mao. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 najlepszym Chińczykiem jest w mojej opinii Deng Xiaoping Nie wiem jak ma na imię ten chińczyk.. http://www.youtube.com/watch?v=hUPsONtHh04 ... ale może właśnie on jest najlepszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts