thewojtz Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 Wygląd w sumie to to samo prawie, a osiągi bez porównania (JG>PJ). Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Przemekwg Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 A jak jest z awaryjnością JG PJ? Quote Link to post Share on other sites
kinq Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 PJ ma troche mocnych bebechów, ale się psuje. JG/GFC wszystko ma wzmocnione i daje rade. Ja polecam JG/GFC .Znajomy do M16 JG założył metalowe body i komore G&P i ma ok 450 fps, zero usterek. Jedynie w obu przypadkach gumka + dystanser do wymiany (najlepiej H w/g mnie, i nie guardera) :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 A nie lepiej komorę King Arms'a ? Bodajże one są mianowane najlepszymi do M4. Quote Link to post Share on other sites
BlueStorm Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 Witam witam, odświeżam temacik :P moja replika została zakupiona prawie rok temu, jedyne co w niej zmieniałem to ustawienie szczerbinki i jak narazie działa wszystko sprawnie, raz tylko miałem przypadek znacznego upadku na szybkostrzelności, ale problem sam zniknął (magic!) oraz ostatnio na blokadzie strzela semi przy mocniejszym naciśnięciu. To wszystko ;] Replika sprawuje się jak narazie bezawaryjnie (poza niedokręconą kolbą - ale to chyba problem wszystkich replik) przebieg - coś ok 15-20k pestek bez żadnych ingerencji w bebechy. akumulatorek działa jak narazie bez zarzutu (ładowany średnio 1-4 razy w miesiącu + co 2 dzień przez pierwsze 2 miesiące posiadania) wszystko jest jak narazie sprawne - dopiero planuję tuningowanie ;] Quote Link to post Share on other sites
walther38 Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 Witam witam, odświeżam temacik :P ostatnio na blokadzie strzela semi przy mocniejszym naciśnięciu. To wszystko ;] Mam nieco podobny problem niezależnie od nastawienia pojedyńczy-ciągły strzela seriami - stwierdziłem, że to wina przerywacza - ponieważ jest ze ZnAlu to taki mały ząbek wchodzący do wnętrza gb się wyciera lub ułamuje. strzelanie po przełączeniu na "safe" może być spowodowane wyrobieniem blokady mechanicznej spustu. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 W sumie nudny ten karabin nic się w nim nie psuje... U mnie tylko pękła taka pierdółka w szkielecie GB, rozłożyłem i bd sprzedawał na części (poza GB ;) ). Napiszę na wiosnę jak strzela po tuningu i wrzucę foty, też moglibyście powrzucać swoje :) Quote Link to post Share on other sites
kinq Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 U mnie też nuda. Jedynie warto wstawiać tam inny dystanser, nic mnie nie wkurza poza body :) Ale GB nie do zdarcia ;] Quote Link to post Share on other sites
artuu89 Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Witam. Jestem posiadaczem tej emki i mam pytanie jakie magi wchodzą do tej repliki? Wcześniej ktoś pisał o star'ach i pj, ale jakie jeszcze mogą pasować? Co do repliki wizualnie wygląda ładnie, jeszcze nie strzelałem ponieważ czekam na ładowarke. Quote Link to post Share on other sites
kinq Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Ja mam magi KA i podaja świetnie. Stara pasują, PJ/Boyi też, pod warunkiem że sa nasmarowane ,a kulki nie są kwadratowe :P (Guardedy /GG polecam) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 STAR'y też działają, ale czasem lubią wypaść trzeba je dobrze wcisnąć podają super (realcapy). Quote Link to post Share on other sites
arkadoo Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Interakcje z magazynkami: real-cap STAR - idealnie real-cap PJ - ciężej wchodzi niż STAR krótki hi-cap PJ - nie podaje kulek Niestety po trzech ładowaniach padła bateria. Co jest o tyle dziwne, że była ładowana prawidłowo. Spasowanie elementów na wysokim poziomie, póki co nic nie dostało luzów. Quote Link to post Share on other sites
arkadoo Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Jedno pytanie do posiadaczy tej eMki. Czy po zmianie stockowej gumki na Systeme, czy Guardera odczuliście jakąś poprawę zasięgu/celności? Quote Link to post Share on other sites
kinq Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 Ja zmieniłem na systeme i zasięgu to nie zwiększyło, proponuje jedynie dystanser typu H. Zwiększa skupienie i poprawia tor lotu kulki. Quote Link to post Share on other sites
kinq Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Czy montował ktoś w Was RIS ? Jeśli tak to czy jest z tym jakiś problem czy też nie. Quote Link to post Share on other sites
Przemekwg Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Dziś moja m4 GFC odmówiła posłuszeństwa, tzn, słychać pracę zębatek i silnika, dysza pracuje prawidłowo (przy strzale) ale nie naciąga sprężyny. Wydaje mi się że tłok szlak trafił. Co może z nią być innego? Ale cóż, szkoda tracić gwarancję otwierając GB więc wysyłam na serwis. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Tłok, lub zębatka tłokowa, dziwne mogłeś mieć zacinke i starło zęby tłoka z jego powierzchni. Bardzo dziwne, mój się trzyma świetnie, chyba miałeś pecha, albo złe podkładkowanie nie wiem czy w GF coś przy nich robili, ale potrzebują podkładkowania. Quote Link to post Share on other sites
Przemekwg Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 (edited) Trudno, dziś wysłałem do na gwarancję zobaczy się co było nie tak. Albo po prostu mi się trafił jakiś felerny model. Pozdrawiam. Edited January 30, 2010 by Przemekwg Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 A czy pod tą emeczkę podchodzą magazynki MAG i Pmagi Magpulla? Bo przepatrzyłem temat ale nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 Panowie czy na swoich emkach też macie oznaczenia Property? Quote Link to post Share on other sites
kilziom Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Może trochę laickie pytanie, ale.. konieczne jest odkręcenie przedniego pina, żeby otworzyć górne body i dostać się do komory? Widziałem schemat, że tak właśnie otwiera się mke od CA i czy to też dotyczy emki GFC? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Tak dotyczy to też GFC :). Tylko jak będziesz przykręcać to uważaj abyś nie urwał główki ampula. Ja tak przez przypadek zrobiłem :P. Quote Link to post Share on other sites
kilziom Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Stockową lufę i gumkę moim zdaniem od razu można, a nawet należy wymienić. Włożyłem gumkę guardera przeźroczystą i lufę systemy (niestety 4,5cm krótsza niż stock, ale została mi ta precka po HK więc sprawdziłem jak śmiga) i zasięg oraz tor lotu kulek o niebo się poprawił. Co do mocy, też nie jestem zachwycony, wydaję mi się, że trzeba będzie wymienić cylinder i tłok. Replika dobra, ale nie za 800zł. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Ja dorwałem prawie nówkę za 400zł z biciami Property ale jakimś dziwnym otworem w gnieździe maga od strony lufy. U mnie gumka kręci nawet przy minusowej temperaturze :). Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Pytanko debila. Czy to co widzimy przy otwarciu okna wylotu , przy pokrętle do regulacji HU , to jakiś tłok ? (wiem że głupie pytanie.) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts