Pietia888 Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 (edited) Znaczy że jak, n te chwilę brać viper-tech pomijając inokatsu, i nie pchać sie w wa/we/Kjw???? Pytam sie, bo za jakiś rok może mniej bym sobie sprawił gaziaka.. a teraz czytam tematy, Jesli bym chciał mieć nowke gaziaka, który nie koniecznie musi mieć kopa, fps-y. Kosmosu I elementy ze sta Jaka firmę polecenie, I co do wymiany na poczatek.... Inokatsu wiem ze drogie, lecz jaką replika na drugim miejscu, powiedzmy że dzisiejszy budrzet to 3000pln Pytam sie.z.ciekawości na razie.... Sory za literki, pisze z telefonu. Edited March 6, 2013 by Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Zrozumiałem przekaz. Cena nie bardzo gra rolę. Popatrzę tego Vipera. Nie ukrywam że na tych konkretnych elementach mi zależało. Dzięki za sugestie i trafne uwagi. Poszukam wszystko pod Vipera i podpytam ponownie jeśli się nie obrazicie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 (edited) Znaczy że jak, n te chwilę brać viper-tech pomijając inokatsu, i nie pchać sie w wa/we/Kjw???? Pytam sie, bo za jakiś rok może mniej bym sobie sprawił gaziaka.. a teraz czytam tematy, Jesli bym chciał mieć nowke gaziaka, który nie koniecznie musi mieć kopa, fps-y. Kosmosu I elementy ze sta Jaka firmę polecenie, I co do wymiany na poczatek.... Inokatsu wiem ze drogie, lecz jaką replika na drugim miejscu, powiedzmy że dzisiejszy budrzet to 3000pln Pytam sie.z.ciekawości na razie.... Sory za literki, pisze z telefonu. Za trzy tysie kupisz Vipera z jednym magazynkiem (a i chyba nawet nie to, bo dolar drogi a vat wysoki). Fajnie jak chcesz sobie w ogródku postrzelać do puszek, na strzelankę to jednak troszkę mało (dolicz około tysia na magazynki). Jeśli nie miałeś wcześniej nigdy gazówki to sobie lepiej kup Tanio Kobę/KJW, bo jest znacznie mniej problematyczna niż system magna. Pobawisz się, postrzelasz, nauczysz się obsługi, zobaczysz czy Ci to leży, potem będziesz sobie inwestował w magnę. @Grey Fox, obadaj sobie SR'ki tegoroczne. No malinka :icon_smile:. A jak chcesz korpus MUR to sobie najwyżej zmienisz na Prime/Bomber, aczkolwiek jak raz dotkniesz korpusu vipera to już nigdy nie spojrzysz na nawet najbardziej wybajerzone body ze znalu. Edited March 7, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 (edited) Znaczy, że jak pierwyj kupić taniokoba, a z czasem jak podpasi to sprzedać i kupić vipertech, a nie lepiej od razu kupic, jak to mówią raz a porządnie???? Pomijając że nie miałem jeszcze karabinów gbb(oprócz bocznej hi-capy tm ) wiem że lagi należy dokupić.... Po prostu co byś doradził pomijając to że nie miałem gazowki , oczywiście od razu nie trzeba na strzelanki tego brać, poza tym jeśli np wladuje kSe na kjw tk, i zechce sprzedać to kasy nie odzyskał i będę stratny, wolę raz a dobrze, a jeśli coś do wymiany to po trochę , a konkretnie.....aeg mam ics, boczną od fm, także jak widać lipy nie trawie.... Mam nadzieję że to zmieni co nieco , i inaczej ,,pogadamy,, Zainwestować w magne, tzn??? Bebechy z tego systemu przezucic do np jkjw/tk, czy zmiana repliki z tym systemem.... Jeśli dalej będziesz tak pisał Twoje posty będą leciały bez ostrzeżenia... PJ Edited March 7, 2013 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Mam taką prośbę-przepisz to tak, żeby normalny człowiek mógł zrozumieć. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Obecnie posiadam SCARa WE, więc jestem przygotowany na to że będą problemy do uporania się. Ale nauczyłem się już, że taniej by mi wyszło kupić replikę na części mając wiedzę, niż nabywać wiedzę doświadczeniem i sukcesywnie wymieniać. Gdybym w swoim zestawieniu zmienił body na Prime, dodał zespół spustu, zmienił gumke na taką do WA, to istnieje jakaś konfiguracja elementów wew. żeby to hulało z dobrymi osiągami i było niezawodne? Nie ukrywam, że zależałoby mi na zamku VLTORa i body VLTORa w DE. Jak już wydawać kasę to trzeba spełniać marzenia. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Pytanie, co piłować w magach od palnej żeby wesżły w gniazdo WOC, zdaję mi się, że Amadem kiedyś pisałem, że bez deko wchodzą ale u mnie nie huhu, o piłowaniu też coś widziałem ale nie moge znaleźć... Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Magi od ostrej bez wchodzą ideolo (bez amunicji) Jeżeli masz z tym problem, to podpiłuj (z czuciem) otwór gdzie wchodzi zatrzask magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Szukam zdjęć, filmików lub schematów rozbierania/rozebranych magazynków GHK do WA, tych na GG i CO2, chętnie przygarnąłbym także takie materiały o magazynkach Beta Project, czy ktoś jest w posiadaniu takich materiałów? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Szukam zdjęć, filmików lub schematów rozbierania/rozebranych magazynków GHK do WA, tych na GG i CO2, chętnie przygarnąłbym także takie materiały o magazynkach Beta Project, czy ktoś jest w posiadaniu takich materiałów? Może coś Ci to pomoże: http://imageshack.us/g/535/dsc00421kg.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 (edited) Amadem, a czy ja dobrze rozumiem że ten rozebrany magazynek "Magpula" to Beta Project do WA? Edited August 19, 2013 by Hornet Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Tak, bardzo prosta konstrukcja. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 A jak wrażenia z używania magazynka? Nie cieknie? Wydajny? Szczęki metalowe? Jakieś uwagi? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Ja mam złe doświadczenia: -ciekną (ale dało radę załatać), -zawory ładowania od razu do wymiany, -nie pasują do Ino/Vipera. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 W konkretnym miejscu cieknie czy losowo? Zawór wymieniałeś na jakiś firmowy? Po tych zabiegach dawał radę? Test kompatybilności robiłeś z Ino z którego roku? Ja mam pierwszą wersję z 2008 roku do której jak na razie wszystkie magi mi pasowały. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Każdy ciekł w innym, często w kilku miejscach, ale to mogły się rozszczelnić w transporcie. Łatałem po kilka razy bo czasem wcześniejsze łatki puszczały etc., ogólnie było walenia kota przy pomocy młota, ale się udało. Zawory miałem wyjęte z innych magazynków, nie pomnę teraz co to było. Test kompatybilności z Viperem 2010 (wersja jeszcze bez fabrycznego GFPA), na gasgunsie też ludzie mieli problemy z tymi magami w Ino, ale nie pomnę teraz która wersja. Viper też bierze i żre gaz ze wszystkiego-ghk, g&p, stockowy magazynek z zestawu, tylko na tym jednym robił fochy. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Niedobrze. Cóż, kupie 2 czarne i zobaczę, może mi się poszczęści... Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Noah, kiedy i gdzie będziesz kupował? Quote Link to post Share on other sites
Nowin Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Witam, mam pytania do posiadaczy replik G&P WOC. Planuję zakupić (jeśli się opłaca) tę replikę: G&P WOC M4 GBB Pytania są następujące: - czy opłaca się - jakie części trzeba by było jeszcze wymienić aby była zrobiona w 100% Pozdrawiam Nowin Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Witam, czy przeczytałeś choć kilka stron z tego tematu? Jest wyjaśnione co należy zrobić żeby +/- replika działała sprawnie, lecz przy gbb ryzyko, że coś się zepsuje jest znaczne... Quote Link to post Share on other sites
ices82 Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Witam. Czy ma ktoś może te magazynki? http://shop.ehobbyasia.com/magazines/gbbr-magazine/king-arms-50rd-gas-blowback-magazine-for-m4-gbb.html#.UywOa6JhXyA . Cena jest przystępna, więc się zastanawiam. Mam jeszcze problem ze strzelaniem na auto. Czasem działa, czasem nie, tzn. suwadło potrafi nie naciągnąć spustu i koniec serii, trzeba ręcznie przeładować. Nie wiem czy dobrze zamontowałem ten dinks ze sprężynką przed selektorem. Wypadł mi pin który go trzymał. Zamontowałem na nowo, ale jakoś nie rabotaje należycie. Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Witam. Czy ma ktoś może te magazynki? http://shop.ehobbyas...ml#.UywOa6JhXyA . Cena jest przystępna, więc się zastanawiam. Nie polecam. Miałem 3 sztuki i wszystkie były do uszczelnienia i poprawy po wyciągnięciu z opakowania. Jedyne sensowne rozwiązanie to magi Pro-Win, JG (dają radę) i G&P Quote Link to post Share on other sites
ices82 Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Nie polecam. Miałem 3 sztuki i wszystkie były do uszczelnienia i poprawy po wyciągnięciu z opakowania. Jedyne sensowne rozwiązanie to magi Pro-Win, JG (dają radę) i G&P Magi JG. Są w miare niezłe, ale nie do dostania. We wszystkich sklepach "out of stock". P.S. nie wiesz kto jest w stanie dorobić całą płytkę ze szczękami trzymającymi kulki w magach? Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Magi JG. Są w miare niezłe, ale nie do dostania. We wszystkich sklepach "out of stock". P.S. nie wiesz kto jest w stanie dorobić całą płytkę ze szczękami trzymającymi kulki w magach? Niestety. Natomiast posiadam magi Pro-Win, gdybyś był zainteresowany zapraszam na priv. Quote Link to post Share on other sites
ices82 Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Witam. Po dłuuuugim czasie i tysiącach wyplutych kulek stockowy bolt carrier pękł. Staje teraz przed dylematem co w zamian? Czy suwadła aluminiowe to dobre rozwiązanie? Jak z ich trwałością? Pod uwagę biorę budżetowe rozwiązanie np G&P, Element lub Energy. Nie chcę ratecha bo to jest droższe niż cała replika. Który z tych w/w polecacie i używacie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts