sebin Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Magazynek ma mocniejszą sprężynę w zaworze, jeden z oringów też będę musiał zmienić, bo jest za mały. Pełne ciśnienie. Magazynek zmroziło, jak otworzyłem zawór, gdy już CO2 nie miał siły do ruszenia suwadłem, to było gdy wystrzeliwałem z rzędu już 4 raz cały magazynek :) Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 OK wiec prosta sprawa ile bierzesz za przystosowanie magów do CO2 mam ich 10 szt ;) Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Spokojnie, jeszcze nie dopracowałem wszystkiego :) Muszę dopasować oring w zaworach, ponieważ jeden lubi puścić cały gaz podczas strzału... I wolę jednak nie dostosowywać nikomu magazynków (magazynki nie mają robionych hydrotestów pod CO2), podam tylko dokładnie co zrobiłem, i sklepy internetowe, gdzie zamawiałem części :) Co do magów. GHK są zrobione inaczej, co czyni je wytrzymalszymi od konstrukcji WA. Są w nich praktycznie same połączenia gwintowane, a w środku cała komora gazowa nie ma żadnych płaskich powierzchni, same o okrągłym przekroju. Gazożerność jest dość pokaźna :) 1 butla 20oz to jakieś max 15-20 magazynków, ale są po 90zł w necie, a napełnienie jednej kosztuje mnie 5 zł. Uważam, że to lepsze rozwiązanie niż kapsuły, kapsuły gazem nie doładujesz, a tu i owszem :) Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Bielkins Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Spokojnie, jeszcze nie dopracowałem wszystkiego :) Muszę dopasować oring w zaworach, ponieważ jeden lubi puścić cały gaz podczas strzału... I wolę jednak nie dostosowywać nikomu magazynków (magazynki nie mają robionych hydrotestów pod CO2), podam tylko dokładnie co zrobiłem, i sklepy internetowe, gdzie zamawiałem części :) Pozdrawiam :) W takim razie czekamy na info :) Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 I kolejny z mankamentów systemu WA został rozwiązany: http://airsoftglobal.com/product_info.php?...oducts_id=11124 Magazynek od G&P za 45& :) Zastanawiam się nad kupnem ich na lato... Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 I kolejny z mankamentów systemu WA został rozwiązany: http://airsoftglobal.com/product_info.php?...oducts_id=11124 Magazynek od G&P za 45& :) Zastanawiam się nad kupnem ich na lato... Masz na myśli szczelność, czy cenę ? Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 To podobno taki sam jaki G&P dodaje do WOC. Mam na myśli i szczelność (z tego co wiem nie ciekną te od WOC ale mogę się mylić), a i cena nie odstrasza, jak magi "heavy duty" po 120$ za sztuke od WA... Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Te z woc tez ciekna :( Quote Link to post Share on other sites
noah Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Po za tym GHK są po 50$, raczej lepszy wybór. Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 na 10 GHK ani jeden nie cieknie :) na 4 od WOCa ciekna wszystkie :( Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 (edited) GHK idzie dostać po 40$ nawet :) edit No, ale GHK maja niższą wydajność... Edited November 26, 2009 by sebin Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Z tymi magami do WOCa to loteria u mnie w ekipie na 5 ciekły 3 ale większość jest z początku roku.Kolega kupił ten z G&P za 45$ i jakoś nie cieknie,jak po dalszym katowaniu nie będzie ciekł to zaopatrzę się w kilka. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Dobra, sprawa wygląda tak. GHK na CO2 nie będą śmigać prawidłowo. Trzymają ciśnienie super, ale zawory wariują. Robię więc hicapa na zimę, na wzór tych zrobionych przez gości z GGi. 4 magazynki GHK idą na sell więc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Wiadomo może coś o magazynkach do WA/G&P ? Wcześniej chodziły słuchy o magazynkach robionych przez Ra-techa, teraz natomiast jest cisza. Może ktoś coś wie na w/w temat bo moja replika leży i się kurzy od ponad pół roku. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Wiadomo może coś o magazynkach do WA/G&P ? Wcześniej chodziły słuchy o magazynkach robionych przez Ra-techa, teraz natomiast jest cisza. Może ktoś coś wie na w/w temat bo moja replika leży i się kurzy od ponad pół roku. Chodziło ci o magi od Prime.a te co ładowali je Co2 z adaptera Mb? Nadal nie ma wieści na ich temat... :/ Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Chodziło ci o magi od Prime.a te co ładowali je Co2 z adaptera Mb? Nadal nie ma wieści na ich temat... :/ Jakiekolwiek, bo z magów WA nie idzie strzelać ciekną niemiłosiernie i stosowałem już chyba rożne środki. GHK też nie są zbyt rewelacyjne. Pozostaje tylko czekać, tylko pytanie na co ? ;) Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Ten co zaprojektuje i wyprodukuje magazynek do WA, który łyknie Propan i CO2 ,a przy tym nie będzie ciekł i działał stabilnie-zrobi dobry interes Na wgc znikły magi z G&P-a zakupione przez kumpli 2szt ciekną Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Narazie tak, w przyszłości będzie łądniej :) Wszystko działa cacy, 0 zacinek itp. rof przy 300-400 psi jest niesamowity, elektryczny magazynek superancko podaje kulki. Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Kurcze nie po to kupowałem GBB żeby teraz podpinać zestaw małego malarza-to całkowicie zabija realizm tej repliki,a jak bym nie chciał realizmu to kupiłbym sobie ptw albo EBB a nie kombinował. Tak czy inaczej każdy ma to co lubi. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Zgadzam się. Ale jak chcesz pograć w zimie mając tylko gbb to wyjść jest niewiele :) Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Niestety wiem i dlatego GBB jest moją drugą repliką,a jak widać na fotce obok, moją primary weapon jest minim. Proponował bym ci poświęcić 52$ na MP5PDW z Galaxy-miałem i to jest zajefajna replika jak za taką kasę,niektórzy z mojej ekipy używają jej właśnie jak się za zimno robi na GBB. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Wrzucę jeszcze filmik, jak to śmiga :) Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 A ja si e zastanawiam czy nie dało by się czegoś podobnego zrobić na c-mag`u - tzn - jedna komore c-maga przeznaczyc na zasilanie co2/hp a drugą na kulki?? pytanie czy tak małą butlę się znajdzie? I realizm i mamba sie nie majta Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Napewno się da, myślałem o tym, i realizm byłby zachowany. Ale jest trudniej, butlę byś musiał mieć jakąś naprawdę specjalistyczną... Tak jest prościej i szybciej, a nie chciałem się z tym bawić niewiadomo jak długo... Swój magazynek zrobiłem w ok. 7 godzin :) Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 No cóż po zgłębieniu tematu potrzeba: http://rap4.pl/sklep/catalog/product_info....products_id=104 + mamba mam problem z reszta gratów do tego. Co potrzeba jeszcze oprócz c-maga i magazynka GHK?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts