Belliar Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 -=treść skasowana=- naucz się szukać po forum Chopin Quote Link to post Share on other sites
eso Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 tylko nie kupuj toy jack ten w białe plamy bo jest do dup... jedno naładowanie na nim nie starcza na całego maga :/ Quote Link to post Share on other sites
Belliar Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 (edited) -=treść skasowana=- Będę kasował twoje posty póki nie nauczysz się pisać po polsku. Chopin Edited September 17, 2008 by Chopin Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 (edited) Po I: naucz się pisać po polsku. Po II: masz do wyboru dwa gazy, z czego jeden jest niepolecany. Zostaje Ci chyba prosty wybór. Ja osobiście używam " Ultra Air Power Gas", firmy ASG i jest póki co najlepszy. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=182 Pozdrawiam! Wojciech Edited September 16, 2008 by Wojciech_G Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Smutna sprawa z tymi magazynkami :/ Za cenę pistoletu + te około 110 zł za magazynek TM, można jednak mieć KWA(ka) :/ Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Ale nie rozumiem po co kupować magi na zapas. Spieprzy się ten od army, to dopiero wtedy można kupić nowy :) Ja na szczęście nie mam żadnych problemów z magiem. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Ale nie rozumiem po co kupować magi na zapas. Jestem rozpieprzony tym tekstem :-F . Quote Link to post Share on other sites
Belliar Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 (edited) -=treść skasowana=- Jak wyżej... Gramatyka, ortografia, interpunkcja, logiczny ciąg wypowiedzi... Chopin Edited September 17, 2008 by Chopin Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 (edited) No nic poczekamy, pożyjemy, pośledzimy wątek i wypowiedzi użytkowników co do ew. awaryjności po dłuższym czasie użytkowania i wtedy trzeba będzie się zdecydować. Ciekaw jestem czy rozszczelnianie się magów będzie nagminne. No i kwestia tej nieszczęsnej blokady i "niekontrolowanego auto". Co do zdzierającej się farby to wygląda to jak na razie na jednostkowy przypadek. PS. Eso , wrzuciłbyś fotki tej blokady ? Chciałbym podejrzeć u znajomych jak to w ich KWA(kach) wygląda (pewnie jedyna różnica w materiale) Edited September 16, 2008 by shaw Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 U mnie "niekontrolowane auto" się nie zdarza, ale magazynek zaczyna coś ostatnio mocniej syczeć, co mnie deczko wkurza, bo zgubiłem stopkę maga i gwara poszła się *****... Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 ja tez jestem nim zainteresowany i na youtubie znalazłem coś takiego Prawda że robi wrażenie ? Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 tez mam od niedawna tego glocka i jedyna rzecza jaka narazie musialem w nim zrobic to lekkie podsmarowanie i dokrecenie srobki kolo zaworka w magu bo wlasnie tamtedy mi gaz lecial teraz gra gitara powiem ze fajnie kopie :D Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 (edited) Ale nie rozumiem po co kupować magi na zapas. Jestem rozpieprzony tym tekstem :-F . No wiecie co miałem na myśli, to mnie za słówka chwytacie :P Edited September 16, 2008 by hegemon Quote Link to post Share on other sites
Vachs Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Jakiś czas temu miałem pierwowzór Marui, a na ostatniej potyczce miałem możliwośc potrzymania chińczyka. Pierwsze wrażenie jakie zrobił na mnie Army, to oznaczenia. Rzucają się w oczy. Są wyraźne, malowane na biało. Po chwilowych oględzinach, mozemy wyczuć metalowy zamek, a także niedoskonałości- polimer z jakiego jest wykonany dolny korpus jest kiepskiej jakości. Czuć plastik, nie jest matowy odbija światło. Co jest w przeciwieństwem do innych modeli KWA czy TM. Jakie wrażenia ze strzelania? Ciężko powiedzieć. Temperatura na dworzu z 15 stopni, na optymalnym podkręcieniu Hopka(nie wiem jakiej wagi były kulki) można trafić człowieka na dystansie ~~20m. Na więcej bym nie liczył, strasznie rzuca kulkami na końcu dystansu. Praca zamka przy strzale jest ładna, lekkie "pyrknięcie" i kulka leci. testowany model zacinał się przy powrocie zamka, gdy miał podać kulkę(zamek zacinał się w połowie drogi do powrotu- podobna sytuacja występowała w moim KWA 19, ale wystarczyło minimalnie rozwiercić gniazdo w magazynku(podajnik). Ogólnie w moim odczuciu GGlock od Army robi dobre wrażenie i sprawdzi się jako sidearm do budynku, w terenie otwartym może być już gorzej szczególnie przy niższych temperaturach. Po rozpakowaniu i kilku strzałach do kartonu można na początku sprawdzić czy zamek podczas powrotu się nie zacina- blokowany przez kulkę, która zacina się w podajniku. Niestety nie posiadam zdjęć porównawczych, lecz pierwsze wizuwalne wrażenie jest b.dobre. Jednak polimer z którego jest zrobiony chwyt- jest daleko w tyle od np. KWA i TM Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 A u mnie zaczął poważnie uciekać gaz mimo doszczelnienia. Winna temu jest ścianka przy "zaślepce" komory gazowej ale nie zawór. Zaczyna brakować mi pomysłów... Quote Link to post Share on other sites
Belliar Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 (edited) To pytanie o gaz wyszło tak przypadkiem. No i jest związane z Glock'em 17. Przepraszam za porzednie posty. Poprawię się, chodź nad nie którymi błedami zapanować nie umiem. Zaczyna mnie martwić ten glock. Tu ktoś pisze, że materiał nie za dobry, tu, że magazynki się rozszczelniają. Pytanie jeszcze odnośnie niepowracającego zamka. Da się to jakos naprawić? Edited September 17, 2008 by Belliar Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted September 17, 2008 Author Report Share Posted September 17, 2008 Gwarancja obejmuje maga? Jeśli tak to można wysłać do krakmanów żeby wymienili. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 wystarczy przesmarować prowadnice zamka i wszystko gra. Co do magów to odkręcamy tą dolną zaślepkę i zdejmujemy. Wewnątrz komory na gaz widać mały występ biegnący po wewnętrznym obwodzie maga. Na nim to właśnie zatrzymuje się ta pokrywa. Bierzemy jakiś silikon i kładziemy go na ten występ następnie wkładamy pokrywę i odczekujemy 12 godzin i mamy maga szczelnego. Pozdro eso Quote Link to post Share on other sites
Belliar Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Ale mam nadzieję, że ten błąd już w magach TM nie wystepują? (wierze w tą firmę :) ) bo jakos nie czuję się mocny w naprawach tego typu. Jeszcze nie mam doświadczenia, więc sie boję troche. Quote Link to post Share on other sites
35groszy Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Rozszczelnienie mojego magazynka było z mojej winy, bo chciałem zobaczyć jak to tam wygląda i go rozkręciłem, po skręceniu i naładowaniu gazem było słychać jak uchodzi. U mnie wystarczyło tylko mocniej dokręcić śrubę mocującą i teraz jest oki doki :lol: Quote Link to post Share on other sites
ricko11 Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Witam, ta sama sytuacja- od jakiegos czasu mam czesto full auto i niekontrolowane strzały:/!!! Można prosić o te fotki jak to dokładnie zrobic?? Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted September 19, 2008 Author Report Share Posted September 19, 2008 Pisałem do krakmana. Gwarancja jest na 6 miesięcy i obejmuje także magazynek. Więc jeżeli komuś mag popuszcza (:D) może się ugadać z nimi, wysłać i zapewne naprawią/wymienią na nowy. No chyba, że wolicie sami uszczelnić i nie bawić sie w wysyłkę. To już zależy od użytkownika. No, tyle ode mnie. Quote Link to post Share on other sites
35groszy Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Mi by się nie chciało czekać za wymianą, pewnie z nowym magazynkiem stało by się to samo. A takie pytanie, czy zwykłe przyrządy celownicze można wymienić na te jak w Meistrze albo TM, na świecącę ? Quote Link to post Share on other sites
ricko11 Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Kurde, mecze sie z tym trybem full auto juz kilka dni!! Postapilem zgodnie z instrukcjami odnosnie wygiecia tej sprezynki ale to nic nie dalo:/... Zdolal juz ktos z was pokonac ten problem?? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Gwarancja Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts