krzysiek1594 Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Mnie interesuje jakieś opożadzenie ale w roli pasów z małymi łądownicami i kaburą. Z plecakiem nawet w ghillie raczej będę widoczny :) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Plecak przykryty ghille może skutecznie "zmienić" sylwetkę na tyle upodobnić ją nawet w pozycji stojącej do krzaka że to nie taki głupi pomysł ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 To zależy gdzie i jak leżysz. Oporządzenie w tym ani nie pomaga ani nie przeszkadza. Najczęstszym błędem snajpera/krzaka jest zajęcie pozycji, w której można się go spodziewać - takiej oczywistej, np. samotny krzak na polanie... :wink: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Sam jestem w fazie testów niestety zdjęć nie wyśle bo projekt zamarł z powodu studiów jednak moje dotychczasowe przemyślenia skłaniają mnie ze w pozycji leżącej jesteśmy naprawdę widoczni bo to co leży czyli my stajemy się mniej naturalni dla oka. To chyba leżysz w złym miejscu, bokiem do przeciwnika.. Leżenie maksymalnie zmniejsza sylwetkę widzianą od przodu, a nawet z samym ghillie hoodem sylwetka ta jest trudna do rozpoznania. Najbardziej wtedy rzuca się w oczy karabin, który też każdy szanujący snajper powinien zamaskować. Z plecakiem nawet w ghillie raczej będę widoczny Im większa sylwetka tym łatwiej zauważyć ruch, nawet jeżeli dobrze zamaskowane. Jeżeli przewidujesz działania o takim charakterze możesz przecież uszyć krzaka specjalnie na zasobnik, nie? Chyba że to coś małego jak klon falcona II, wtedy można wsadzić nawet pod krzak. Quote Link to post Share on other sites
Zajda Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Co państwo powiedzą na pas taktyczny (PT-4) i szelki taktyczne od MIWO MILITARY? Sprawdzi się ze Stalkerem? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Co państwo powiedzą na pas taktyczny (PT-4) i szelki taktyczne od MIWO MILITARY? Sprawdzi się ze Stalkerem? Przepraszam, ale że co? Dla snajperów faktycznie często bardzo dobrze sprawdzaja się pas lub pasoszelki, choć nie jest to reguła, ale raczej każdy dobiera sobie graty przez gruntowne zmacanie i wypróbowanie - np. na zlocie lub większej imprezie, więc rusz się na większa strzelankę i poproś kolegów o pokazanie i możliwośc przymierzenia. Oporządzenia teraz jest taka różnorodność, że polecanie na pewniaka czegoś komuś nie ma większego sensu. Pomijam fakt, że wyroby miwo nigdy cudem techniki i komfortu nie były. Co ma do tego Stalker? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Ja ostatnio fajny plecaczek testuję :D. Musze porobić fotki bo jeszcze nie mam żadnych a może się Wam spodobać. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Witam Czy ktoś mógłby podrzucić fotki jak używa oporządzenia przy ghille? Ponieważ sam mam dylemat jakie oporządzenie zastosować. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Ja używam chest rig'a i daje rade . Nie leże tylko w jednym miejscu , często przemieszczam . Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) Ja korzystam z takiej kamizelki mil-teca http://www.specshop....or_-_Zielony_OD (dzięki wewnętrznej kaburze odpada problem gubienia magazynków do klamek,) na mniejsze imprezy używam takiego plecaka http://www.texar.inf...tId=23&proId=76 (w cadpadzie) na większe mam angielski plecak z demobilu (chyba 75l) Plus ładownica na kolbę. Co do broni bocznej, jeśli zapowiada się ostrzejsza impreza zamiast klamki zabieram MP5k. Edited June 6, 2013 by BieszczadzkiSnajper96 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Chodzi mi o to jak zakładacie oporządzenie. Bo myślałem nad tym aby założyć pas z szelkami na ghille i na to jeszcze zrobić ghille. Dlatego po prostu poczebuje jakiś fotek podglądowych :P. Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 A masz pełne ghillie, tzn. z farszem z przodu ? Jeden gościu z WMASG, chyba Sprinter czy jakoś tak robił coś co nazywał Stalker Suitem czyli ghillie bez przodu pod którym bez problemu dało się nosić wszelkiego rodzaju oporządzenie Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Mam tylko ghille z tyłu. Quote Link to post Share on other sites
Anteq Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Ja jestem snajperem od dawna, i mam spore doświadczenie więc coś ci powiem, najważniejsze to mieć: 1.Karabin i broń poboczną 2.Kulki (zapas mniej więcej 1000 kulek) 3.coś do przegryzienia i picia( coś małego) 4.coś do komunikacji Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Wyskoczyłeś z odpowiedzią po jedynych 13 miesiącach, na pewno Yakuz się ucieszy... 1000 kulek to ja mam na sezon... ale kto co lubi. A do komunikacji to można nosić ognisko z kocykiem i walić znaki dymne. Wybacz kolego, ale jak na "snajpera od dawna" to nie masz pojęcia o czym piszesz lub jak to napisać. Quote Link to post Share on other sites
yakuz Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Ja jestem snajperem od dawna, i mam spore doświadczenie więc coś ci powiem, najważniejsze to mieć: 1.Karabin i broń poboczną 2.Kulki (zapas mniej więcej 1000 kulek) 3.coś do przegryzienia i picia( coś małego) 4.coś do komunikacji Hehehhe :D Jak na użytkownika który dziś się zarejestrował, świetnie sobie radzisz na forum w pomaganiu "amatorom". Porady oczywiście bezcenne ale niestety nie praktyczne, tak czy inaczej dziękuję za nie ;) Mendi ująłeś sedno. Coraz bardziej przerażają mnie "nowi użytkownicy", ich wiedza i chęć do pomagania w kwestiach o których pojęcie mają łagodnie określając bierne. Faktu, że pytania są z przed ponad roku kiedy byłem trochę "zielonym" snajperem nie skomentuję. Pozdrawiam yakuz Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 (edited) ^ To działa na zasadzie 5 kroków: -czytasz jednego posta na dany temat -dokładasz swoje myśli -szukasz w głowie jak to ci super hamerykanie w grach wyglądają -chwalisz się ogromem swojej wiedzy i wywyższasz się ponad wszystkich -piszesz zmodyfikowaną wersje posta który wcześniej miał sens Gratuluje awansowałeś na starszego nowego forumowego :icon_biggrin: Coś do przegryzienia? Batonik, do picia woda ale do przegryzania i picia naraz to jestem w . Edited March 24, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Repilka, szybkoładowarka z kulasami i do przodu... ewentualnie jakiś boczniak. Po co się obciążać. Last - batonik, np snickers można zmiksować i do napoju dodać. Wtedy pijesz i zagryzasz orzeszki, ot cała filozofia :) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Repilka, szybkoładowarka z kulasami i do przodu... ewentualnie jakiś boczniak. Po co się obciążać. Last - batonik, np snickers można zmiksować i do napoju dodać. Wtedy pijesz i zagryzasz orzeszki, ot cała filozofia :icon_smile: Nie jestem pewien czy leżenie w ghillie w upale w lesie i picie wywaru ze zmiksowanego snickersa połączonego z wodą to dobry pomysł :icon_biggrin: Szczególnie kiedy zamek błyskawiczny w kombinezonie szwankuje :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Kto normalny by coś takiego zrobił? Nie wiem :) Chociaż niektórzy potrafią się ochładzać także ognistą wodą :P Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Mam dziwne wrażenie, że ten temat jest o wszystkim, tylko nie o tym co w tytule. @Kazana dla mnie nie stanowi czy jestem na 2 godzinnej strzelance koło chałupy, czy 600km dalej na milsimie, zawsze mam ten sam komplet oporządzenia, z amunicją, częściami do serwisu, boczniakiem, wodą, żarciem i innymi bambetlami (kompas, latarka, gwizdek, hamak itd.). Czemu? Żeby odruchowo wiedzieć gdzie co w szpeju jest i po bieganiu "na pusto", nagle nie piszczeć jak trzeba będzie więcej na siebie wziąć. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 To prawda. Ale z drugiej strony, że chce Ci się zawsze to tachać ze sobą..? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Czemu nie, to raptem ma z 5kg wagi + replika główna tyle samo. Przyzwyczajony jestem to nie piszczę, jak gdzieś dalej trzeba iść. Poza tym, skoro mam wszystko na sobie, to nie muszę wracać na respy po kulki, wodę czy kanapki. Przy czym dyskusja jest raczej do tematu z oporządzeniem i tam ją później przeniosę. *** Co niniejszym uczyniłem. Tak na zupełny lajt, to kombinuje obecnie samą kamizelkę rosyjską typu kameleon i na to viper. Przy czym pasuje do tego boczniak, czyli i pas, a żeby nie bawić się z ładownicami, to i tak pewnie wszystko ubiorę. Eh. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Ja jakoś na dniach wrzucę fotki sznajper belta, który mi zrobil Sprinter :D. Powiem wam, że to idealne rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted March 29, 2014 Report Share Posted March 29, 2014 Ma ktos pomysl jak sensownie nosic sie z M4CQB gdzies przytroczonym? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts