Kakaroth Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Zaiste, midy Elementa, SRC i PJ się nadają,tak samo jak midy G&P i VFC. Ale czy ktoś je widział w PL? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Magi Cymy NIE pasują. Mam 10 midcapów i 6 skorup od ostrego :icon_smile: Cymowe są 1,5cm za długie. Nie ma jak tego dopasować. Wiem, że pasują VFC i G&P, ale tych w PL sklepach nie ma już od dawna. Ktoś inne przerabiał może? Pasują. Wiem bo sam używam. Miałem do czynienia z 3 kałachami BOYA (mój, oraz 2 moich kumpli) Do niektórych egzemplarzy magi pasują bez najmniejszego problemu, do niektórych trzeba zaczepy w magach nieco spiłować i jest miodzio. Mam pytanie nieco z innej beczki za to. W moich kałachu, jak i mojego kolegi jest pewien problem. Obie sztuki lubią bez powodu przestawać reagować na spust. Przełączanie selektora nie pomaga. Jedyne co pomaga, to odkręcnie chwytu, wyjęcie koszyczka z silnikiem i wsadzenie go z powrotem (kiedy go wyjme, silnik bez problemu się kręci, jednak przed wyjęciem go - ani dgrnie). Nie wiem co jest grane. Kałachy miały ten problem od stocka. Po rozebraniu GB, wypodkładkowaniu, nasmarowaniu, wymianie okablowania a także sprężyn (Guarder M120) - problem jest cały czas ten sam. Macie jakieś pomysły co to może być? Myślałem też, że może to wina jednak blokującego się zęba na tłoku, który bardzo często się samemu usuwa aby ten problem nie występował - ale tłoki w tych kałaszkach już w stocku tego zęba nie mają. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Magi oczywiście do AK pasują, NIE PASUJĄ do skorup od ostrego :) A takie było moje pytanie. Odnośnie braku reakcji na spust - sprawdź czy jest dobrze ułożony cyngiel na kostce stykowej. Czasami lubi spadać bez wyraźnej przyczyny i wtedy nie styka kostka. Nie słychać nic, spust się przesuwa ładnie, ale prądu nie podaje. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 To nie jest problem elektryki. -Naciskam spust - nie działa -Zdejmuje chwyt i jeszcze raz naciskam - nie działa -Wyjmuje koszyczek z silnikiem i naciskam spust - działa -Składam z powrotem - działa dopóki znowu się nie zepsuje. Quote Link to post Share on other sites
shellan Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Zamierzam kupic RK-06. Pytanko. Czy lepiej go wziać go z gunfire.pl http://gunfire.pl/product-pol-1152191285-RK-06.html czy od krakmanów http://www.taiwangun.com/rk-06w-real-wood-boyi? Różnica w cenie jest znaczna... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 (edited) Bierz z GF bo taniej, oba sklepy mają i tak marny serwis :icon_biggrin:. Edited September 13, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Pafos Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Witam Chciałbym wymienić hop-up w mojej rk-06. Niestety nie moge dostać się do komory ,gdyż pin który trzeba wybić nie chce wyjść. Nie chce uderzać z całej siły żeby czegoś nie zepsuć. Psikałem WD-40 ale to tez nie pomogło. Czy ktoś miał podobny problem,albo ma jakieś pomysły jak go rozwiazać ? Z gory dzieki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Jak nie możesz go wybić z jednej to spróbuj z drugiej strony. No i na początku bywa ciężko z jego wybiciem. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 Nie można z nimi się bimbac.lesio kiedyś mówił, że chinolo wbijają te piny za nim farba wyschnie i się dlatego później ciężko je wybić. Quote Link to post Share on other sites
Dokttor Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 Pytanko jak doczepić do rk chwyt przedni, planowałem dodać okładzinę orisowaną od cymy ale podobno bardzo trudno je dopasować??? Więc pytanie co polecacie żeby pasowało ??? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 15, 2013 Report Share Posted September 15, 2013 Zwolnij rygiel z prawej strony podstawy szczerbinki i najpierw zdejmij górną nakładkę, potem drugi rygiel odblokuje dolną nakładkę. Pasują orisowane okładzony typu Surefire M83, można na tajwanganie kupić. Ponoć risy UTG też pasują, ale osobiście nie sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
Afreek Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Siemanko, więc magi jakiej firmy polecacie pasujące do tej repliki? (low capy lub real capy) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Cześć, powiedzcie mi z własnego doświadczenia, czy szkielet z RK Boyi może współpracować z m140 lub nawet m150? Oczywiście chodzi mi tylko o szkielet, bo reszta stockowego gera w takim przypadku leci do kosza. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Powiem tak: wsadziłem do swojego GB najpierw m140 guardera, przemieliłem 500 kulek, potem zmieniłem na SP155 elementa i po kolejnych 500 szkielet pękł w TYLNEJ (!!!) części. Żeby nie było - głowice wyciszone, wszystko ładnie nasmarowane itp. Mam do porównania szkielet King Armsa z zestawu kompletnego GB - na takiej samej sprężynie przesiał już ~10k kulek i jest w stanie idealnym. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Czyli zostając przy m140 powinno jakoś ciągnąć? Ewentualnie pomyślę nad dodaniem kilku nieciążących fps z BoreUp. Hmm.. a na szkielecie cymy da radę już m150 upakować, bo podobno cymka robi nieco solidniejsze V3? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Mógłby mi ktoś na Pw podesłać zdjęcia montażu "jaskółczego ogona"? Bo zamierzam dokupić do mojego RK-02 (poprzedni zgubiłem) i nie wiem, czy ten z CyMy będzie pasował (chcę zobaczyć na co ta szyna się trzyma, bo gwintu w dziurach po śrubkach raczej nie widziałem) Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 GB z Cymy akurat trzymam w stocku - za dobre dziadostwo na grzebanie :) ^up Jaskółczy ogon jest nitowany, tylko w APSach ew standardzie marui jest przykręcany. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Czyli śruba i nakrętka pozostaje, pytanie tylko czy gb nie będzie przeszkadzać... Mam jeszcze jedno pytanie- czy ten gb bez problemu dźwignie M130? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 (edited) Nowe serie RK-06 (te z numerem seryjnym na body przy chwycie pistoletowym) powinny. Edited April 7, 2014 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Szkielet i zęby z palcem w uchu, ale tłok poleci, jak wkładasz 130 to tłok musowo zmienić trzeba. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 (edited) + głowicę tłoka, cylindra, łożyska oraz silnik. Edited April 7, 2014 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Ja tam głowicę zostawiłem stockową, rozciągnąłem oring, głowicę cylindra doszczelniłem, do łożysk się nie dotykałem, z tego co wiem nadal są stockowe i dobrze dają radę. Zapomniałem o silniku, ja wkładałem cymowski z niebieską dupą i było git. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 (edited) Jak się samemu robi to można ryzykować ale jak już się płaci za tuning to trochę szkoda odsyłać po krótkim czasie i płacić ponownie :icon_razz2: Umownie przyjmuje się, że stockowe głowice Boyia te niebieskie, są kruche i najlepiej je wymienić a łożyska w ekspresowym tempie wyrabiają się i są kiepskiej jakości, o czym piszą ludzie a i o czym miałem okazję przekonać się samemu. Edited April 7, 2014 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 A możecie polecić jakiś szkielet V3 współpracujący z m150, pasujący do boyi? Nie ukrywam, że cena na ten moment ma dla mnie znaczenie. Oczywiście sprawdziłem, mogłoby się wydawać, najmocniejszy dostępny w Polsce, V3 cnc SHSa, z tym że na gunFührer piszą, że trzymie tylko do m140 :/ . Jakoś nie zgrywa mi się to z opowieściami o kałaszach dmuchających sześcioma stówami z luf. Możecie coś solidnego polecić? Najlepiej jak najtaniej, ale wiadomo, z umiarem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 (edited) Szkielet Cymy z replik 04X. Na singlu pociągnie na spokojnie i przeżyje. Edited April 9, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts