Catch22 Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Jesli idzie o malowanie to widziałem parę egzemplarzy najpierw chytrze oklejonych taśmą "100mph", nieco pomarszczoną i dopiero na to posprejowaną - nie w jakiś konkretny wzór kamuflażu tylko raczej podkład+nieregularne pasy . Lepiej zaciera kłopotliwy kontur tego kasku. Poza tym trochę to zabawne że ludzie nie zajmujący się skateboardingiem wyczynowym, ratownictwem górskim, rappelingiem czy operacjami VBSS nagle wciskają sobie na głowę te kubełki :) Ach ta potęga filmowej wyobraźni... :lol: Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 a to chyba nie jest dziwne, ze te kaski idealnie odpowidaja zabawie w ASG ;) chronia przed urazami glowy i maja odpowiedni klimat - czegoz chciec wiecej - szczegolnie przy dzialaniach w budynkach aczkolwiek uwazam, ze noszenie ich zawsze bez wzgledu na okolicznosci, jest chybione... bo czy do lasu potrzebny jest orzeszek? :) no chyba, ze ktos po drzewach lubi chodzic :) Quote Link to post Share on other sites
pops Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Panowie co lepiej: Helm GI czy replike helmu kewlarowego Fritz? Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Panowie co lepiej:Helm GI czy replike helmu kewlarowego Fritz? Za chwile spytasz również jakie majtki masz włożyc na strzelankę. Wybierz co ci się podoba. Rany, czy to takie trudne. Co do malowania Pro-Tec'a to chyba jedyny sens ma pojechanie po nim jakimś matem zielony jak ktoś się uprze by targać go do lasu. Podobnie jak Hargin nie widzę sensu latania w nim w innych miejscach jak budynki. W lesie czasami nosze Fritz'a w kamuflażu woodland ale tylko jak pada (a zapomnę kapelusza - te paradne Fritze wyciskaja z głowy 7-poty). Wole lżejsze nakrycia głowy. Quote Link to post Share on other sites
Yayo Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Helm GI to Fritz, a tak naprawde to PASGT Quote Link to post Share on other sites
pops Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 A roznica ceny to 30zl 8O Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Panowie co lepiej:Helm GI czy replike helmu kewlarowego Fritz? Za chwile spytasz również jakie majtki masz włożyc na strzelankę. Wybierz co ci się podoba. Rany, czy to takie trudne. Uwazam ze popsowi bedzie do twarzy w takich z brazowym pasem :lol: W sumie ja sie ciesze ze chlopak tak czesto, z takim zaanagazowanim oraz jakze elokwetnie sie wypowiada - przeciez bycie trollem to odpowiedzialne zadanie. Przynajmniej mam sie z czego posmiac w czasie pracy ;) Quote Link to post Share on other sites
Lone Wolf Posted January 28, 2005 Report Share Posted January 28, 2005 ...ale na pewno nie maluja ich w tak oczojebne kolorki ;)... No niestety użycie lampy blyskowej daje takie efekty. Poza tym kask nie jest jeszcze pomalowany bezbarwnym... Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 Ja chyba kupie "Pro-Teca w Realu i pomaluje na flecktarn.Pytanie jaką farbką?Ile mnie wyniesie komplet farbek?Flecktarn zdaje się mieć 4kolory(nie licze czarnego bo kask jest czarny :wink: ) Quote Link to post Share on other sites
Lone Wolf Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 Ja chyba kupie "Pro-Teca w Realu i pomaluje na flecktarn.Pytanie jaką farbką?Ile mnie wyniesie komplet farbek?Flecktarn zdaje się mieć 4kolory(nie licze czarnego bo kask jest czarny :wink: ) 4 kolory farbek modelarskich to jakieś 16 do 18 zlotych, polecam firme HUMBROL :wink: I proponuje nakladać kolory od najjaśniejszego a kolor czarny na samym końcu. Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 Ale jakie Humbrolki?Takie akrylowe czy te takie gęste?I jaki pojemniczki kupić(jaka pojemność) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 Polecam robienie podkładu z czarnej farby w sprey'u firmy Citadel Miniatures. Wywoła to ciemniejszy odcień nakładanych poźniej farb. Quote Link to post Share on other sites
tottek Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 a ja proponuje farby montana do graffiti Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 a ja proponuje farby montana do graffiti Fakt. Ładnie pokryło. A jak ze ścieraniem ? Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 ja swoj tez maluje montaną.... wszystko wporzadku wyglada.... teraz jest brudno zielony, ale rezygnuje z tego i albo obszyje u znajomego albo pomaluje na czarno :) Quote Link to post Share on other sites
anonim Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 do SGOD_Tiger gdzie kupiłeś tą protece i za ile Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 do SGOD_Tiger gdzie kupiłeś tą protece i za ile http://www.camo.civ.pl/produkt.php?kat=opo...orzadzenia&id=6 http://www.camo.civ.pl/produkt.php?kat=opo...orzadzenia&id=7 Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 a o takie Humbrolki chodzi? EDIT:Znalazłem już "Pro-Teca" :D Za 49,99zł w Realu.Jest szary i błyszczący. Jest na nim jakiś taki brokat.W przyszłym miesiącu będe go miał.Co zrobić z nim?Pościerać papierem ściernym? Quote Link to post Share on other sites
anonim Posted February 11, 2005 Report Share Posted February 11, 2005 Co to jet ten REAL? Quote Link to post Share on other sites
Sharpek Posted February 11, 2005 Report Share Posted February 11, 2005 Sklep ? Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted February 11, 2005 Report Share Posted February 11, 2005 Odnośnie mojego proteca to kupiłem pomalowanego na camo. Jest na forum na 1 stronce chyba. Nie jest wcale oczojebny, na zdjeciu kolory są ostre, a w realu całkiem jak nowy woodland. Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted February 11, 2005 Report Share Posted February 11, 2005 a o takie Humbrolki chodzi? EDIT:Znalazłem już "Pro-Teca" :D Za 49,99zł w Realu.Jest szary i błyszczący. Jest na nim jakiś taki brokat.W przyszłym miesiącu będe go miał.Co zrobić z nim?Pościerać papierem ściernym? wez najmniejszy papier scierny jaki masz i przetrzyj dokladnie... pozniej przemyj czysta benzyna wytrzyj dokladnie i maluj po jakichs 10 min. Quote Link to post Share on other sites
anonim Posted February 12, 2005 Report Share Posted February 12, 2005 podajcie linka do REALu :D Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 12, 2005 Report Share Posted February 12, 2005 Buahahaha zaraz padne... Update Ehhh zlituje sie. Real to taki hipermarket. Quote Link to post Share on other sites
super Posted February 12, 2005 Report Share Posted February 12, 2005 Z tego co sie oręntuje -nikt nie przyklada sie do malowania kasków. Bierze się poprostu Krylon i maluje go na zielono albo w pasy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts