Gorbacz Posted February 27, 2004 Report Share Posted February 27, 2004 Czesc, Czy ktos wie jak wyglada sytuacja prawna AEG-ow w Holandii ?? Chodzi mi przede wszystkim o legalnosc ich posiadania oraz o kwestie celne. Z gory dzieki za wszelka pomoc ! Quote Link to post Share on other sites
gunmaniak Posted March 31, 2004 Report Share Posted March 31, 2004 Hej,właśnie w poniedziałek wróciłem z Holandii,mój znajomy holender nie wiedział co to asg(twierdzi że jest strzelcem w wolnych chwilach),cały czas myślał że mówie o paintballu.Po dłuższych próbach wyjaśniłem mu o co chodzi,wiatrówkę i marker można mieć jeżeli należysz do klubu,rozgrywki paintballowe są rozgrywane na specjalnych polach i organizowane przez kluby,z asg chyba jest tak samo. Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted March 31, 2004 Report Share Posted March 31, 2004 Już kiedyś była dysputa na ten temat. To po pierwsze a druga rzecz ja wiem, że z ASG nie jest tam najlepiej - wyczytałem to na jednym z forów zagranicznych gdzie z resztą żalił się jeden z Holendrów. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted March 31, 2004 Report Share Posted March 31, 2004 Jesli mnie pamiec nie myli to chyba wlasnie w Holadnii asg musza by cale... niebieskie. Glowy nie dam czy to pewna informacja ale cos takiego mi sie obilo o uszy. Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 i wie ktoś coś więcej jak to jest w holi, bo sie wybieram i nie wiem czy brać laleczkę czy nie. No i może namiary na ekipy. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 (edited) http://www.nlairsoft.com Use google Luke... Edited May 8, 2008 by Kosmo Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Nie bierz. Z jakiegoś dziwnego powodu airsoft jest zabroniony. Żeby się postrzelać, Holendrzy jeżdżą do Belgii. Quote Link to post Share on other sites
damaskinos Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 Witam obecnie jestem w Holandii i szukam jakiejś grupy z którą mógł bym się gdzieś wybrać w Belgi jak ktoś się znajdzie gg2279023 :killer: Quote Link to post Share on other sites
jaszczur44 Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 (edited) tak jak juz wczesniej zostalo napisane, asg w holandii jest nie legalne. tez siedze w holandii i musze skrzetnie ukrywac swoje zabawki. na moje nieszczescie mieszkam w okolicach amsterdamu a tu to nawet niema gdzie sie odosobnic zeby pocwiczyc celnosc. pozdrowienia [Zdania zaczynamy wielką literą.] Edited February 23, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
zabijaka666 Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 witam szukam jakiejś ekipy w HOLANDII która strzela się w Belgi moje gg 11139338 :killer: Quote Link to post Share on other sites
waldo Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 (edited) W hollandi są zbierane podpisy o legalizacji ASG , może im sie uda http://www.nabv.nl/?page_id=276 http://www.youtube.com/watch?v=l1CggSA6rDc Edited June 1, 2010 by waldo Quote Link to post Share on other sites
Kamil_87 Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Od 15.01.2013r. ASG legalne w Holandi http://www.nabv.nl/nieuws/item/41-de-eerste-airsoftsport-reis-is-volbracht.html Jednakże muszą zostać spełnione warunki : - ukończone 18 lat - przynależność do Holenderskiego Związku Airsoftowego - zaświadczenie o niekaralności - pozwolenie na broń palną (informacja nie potwierdzona jeszcze) Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Pozwolenie na broń palną, żeby strzelać z repliki poniżej 17J... Gdyby myśleć tym torem, to jakie wymagania trzeba by spełniać żeby wiatrówkę posiadać... Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 (edited) Pozwolenie na broń palną, żeby strzelać z repliki poniżej 17J... Gdyby myśleć tym torem, to jakie wymagania trzeba by spełniać żeby wiatrówkę posiadać... relatywnie, wychodzi na to, że trzeba mieć licencje pilota na odrzutowce, żeby kartę rowerową wyrobić : D Aczkolwiek dobrze, że sie coś zmienia na lepsze, a moje zdanie o biurokracji wyraziłem już w artykule na głównej :P Edited December 23, 2012 by KnightMoritz Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Od 15.01.2013r. ASG legalne w Holandi http://www.nabv.nl/n...-volbracht.html Jednakże muszą zostać spełnione warunki : - ukończone 18 lat - przynależność do Holenderskiego Związku Airsoftowego - zaświadczenie o niekaralności - pozwolenie na broń palną (informacja nie potwierdzona jeszcze) Trochę by to głupie było bo samo pozwolenie na broń palna zawiera zapewne wszystkie pozostałe warunki. Quote Link to post Share on other sites
PoLi Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 racja ale może tu chodzi żeby ułatwić prace policji lub innych organów?! Sąsiad dzwoni że widział jakieś cudo broń na bank policja sprawdza w kompie i mówi spokoloko on ma na to pozwolenie :icon_biggrin: :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
huhro M Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Kamil87 skad masz informacje o potrzebie pozwolenia na bron palna? (nie potwierdzona informacja) Quote Link to post Share on other sites
Leebre Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 ja sam mieszkam w holandii 5ty rok i powiem wam że wcale nie jest tak kolorowo... cały czas musieliśmy latac do belgii lub niemiec na strzelanki, ba mało tego nawet jesli zamawiałeś kulki z polski do holandii paczka miała prawo byc ztrzymana także nie łudzcie sie że obywatele obcych krajów będą mogli uczestniczyć legalnie w holenderskim życiu airsoftowym. Takie mają prawa i nie da rady tego obejść... a odbiegając troche od tematu to z tego co wiem w polsce trzeba mieć pozwolenie na kuszę w holandii nie... co za tym idzie : kusza która jak twierdzil sprzedawca w sklepie w rotterdamie jest w stanie powalic jelenia - legalna replika na kulki bb 6mm - nielegalna oj dziwni ci nasi holendrzy ale juz taka ich natura.. Quote Link to post Share on other sites
Screamo123 Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 zyje tu ktoś ? Ludziska pisac jak cos gg 16079758 jestem z Belgii i szukam Pl EKipy ktora funkcjonuje Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 zyje tu ktoś ? Ludziska pisac jak cos gg 16079758 jestem z Belgii i szukam Pl EKipy ktora funkcjonuje BELGIA pietro nizej - tu HOLANDIA Quote Link to post Share on other sites
Screamo123 Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 BELGIA pietro nizej - tu HOLANDIA NA BELGII ZERO ZYCIA ZIOM dlatego pisze tu ;D Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 NA BELGII ZERO ZYCIA ZIOM dlatego pisze tu ;D To już nie mój problem :P Trzeba się stosować do przeznaczenia działu. Nie będę pisał o magazynkach w dziale o optyce, co nie? :P Quote Link to post Share on other sites
Screamo123 Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 w sumie racja mordeczko ;D Quote Link to post Share on other sites
pattonasg Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Witam mieszkam w Nieuw-Vennep jest ktoś kto ma zamiar lub strzela się w ASG ? 42888683 to jest Moje GG :D Quote Link to post Share on other sites
szkagar Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Mieszkam w Holandii ok 4 lat i mam zamiar zacząć przygodę z ASG. Zarówno w Polsce jak i w NL grałem w paintball, ale to zabawa nie dla mnie. Mieszkam w holendrem, który gra w ASG i wraz z grupą jeżdża do Belgii, gdzie mają "swój" teren. Jeśli ktoś mieszka w okolicach Eindhoven możemy coś zorganizować i postrzelać z Holendrami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts