Ahmeda Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 (edited) Obi, łap jakieś tam wybrany fotki. Może ktoś się nawet odszuka na zdjęciach, haha :icon_wink:. Jak wróci z serwisu zrobię ci bardziej szczegółowe ujęcia. https://lh6.googleus...33/DSCF4866.JPG https://lh4.googleus...33/DSCF4887.JPG Btw, to m15 na lewo od mojej to też nasze malowanie, też upper receiver. Edited November 27, 2012 by Ahmeda Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 No i całkiem fajnie to wygląda. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 (edited) Ani zima, ani pustynia, sprawdza się najlepiej w terenach zalesionych o niskiej gęstości roślinności;) Kolory pochodzą z A-tacs od Advanced Camo Systems. Efekt wyblakłego camo to niestety robota aparatu i fotografa (moja :icon_razz:). Musze powiedzieć, że maskowanie sprawdza się, aczkolwiek za jakiś czas będzie zmieniane ze względu na nową optykę, która i tak wymaga malowania i przetarcia. Tu foty z bliska, aby było widać różnicę pomiędzy tym malowaniem, a tradycyjnym "woodlandem w innych kolorach" : IMO, repliki z malowanymi upperami są ostatnio modne i serio fajnie się prezentują na tle zwykłych "czarnuchów". Podoba mi się ten myk z malowaniem "przez siatkę". Daje fajny efekt. Edited November 28, 2012 by DobryDobrodziej Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 (edited) Na dole z lampą, na górze bez. To z lampą lepiej oddaje stan rzeczywisty http://i.imgur.com/eyhbZ.jpg http://i.imgur.com/DzCAw.jpg Zielony podkład to Montana Gold G 1160 Olive Green, te jasne kropeczki to Montana 94 RV-137 Kraft Brown. Te drobniutkie kropeczki to po prostu psiknięcia farbą z dużej odległości (ok. pół metra?). Te większe kropelki (widać np. trochę na frontsecie na tym drugim zdjęciu w zbliżeniu) to takie delikatne naciskanie dyszy, celowe "wymuszanie" bryźnięć, które innych malarzy pewnie wkurzają, a mi się przydają :icon_biggrin: Te ledwo widoczne ciemne kropelki zawdzięczam resztkom farby Fosco Army Paint Olive Drab, które bardzo fajnie bryzgały w wyżej wspomniany sposób. Tak, wiem, tłumik płomienia głupio wygląda, trzeba będzie przemalować. Atrapy bolt catcha nie ma, bo luźno latał i mnie wkurzała. Prawdopodobnie dziś wieczorem będę miał jeszcze parę zdjęć w lepszej jakości Edited November 28, 2012 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 z calym szacunkiem, ale maskujesz sie tym gdzie ? w sklepie z zabawkami gdzie wszystko swieci w ostrych kolorach teczy ? zamien kolory tej tasmy na lekko stonowane (gdzies widzialem takie tasmy i nie zostawiaja tego chamskiego kleju po dluzszym uzytkowaniu ) Odpowiadasz na posta sprzed 7 lat... O rany... zdjęcia były robione aparatem który miał z pół miliona pikseli i żadnych możliwości korekcji. TMka już dawno nie strzela, i nosi zupełnie inne barwy... You made my day :D Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Brak możliwości edycji, więc wybaczcie dwa posty pod rząd. TMka i ICS obecnie tak prezentują się w "atelier" Zdjęcia z terenu wrzucę z innego kompa. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 No ta u góry to się taka mocno czerwona wydaje Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 (edited) Moje foto-fu jest widocznie słabe :icon_smile: Górna replika malowana Sabotazem i Montaną Black - podkład szary, potem CB, a na końcu zielonym; maski zrobione z taśmy malarskiej, szablony w Wordzie :) Dolna Humbrolami i aerografem. TMka i ICS (w starym malowaniu) Kolejne ujęcie ...wygląda na to, że muszę zrobić porządną sesję foto :icon_smile: Edited November 30, 2012 by Okruch Quote Link to post Share on other sites
amper Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 HK416 Farbki Humbrol nr: 84, 86, 90, 98 i 168 Robota ręczna pędzelkami, wykonanie ok. 4 godz. Wzorowałem się na Multicamie i A-TACS FG Galeria Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 5, 2012 Report Share Posted December 5, 2012 Mnie to zdecydowanie wygląda na A-TACS FG. Bardzo fajna robota, ale dałbyś jedno ogólne zdjęcie, bo w tej galerii są same detale Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Dobra robota Amper :) Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 Moje foto-fu jest widocznie słabe :icon_smile: Górna replika malowana Sabotazem i Montaną Black - podkład szary, potem CB, a na końcu zielonym; maski zrobione z taśmy malarskiej, szablony w Wordzie :icon_smile: Dolna Humbrolami i aerografem. TMka i ICS (w starym malowaniu) Kolejne ujęcie ...wygląda na to, że muszę zrobić porządną sesję foto :icon_smile: Montana Black nie nadaje się do malowania replik. Używana głównie do malowania graffiti ze względu na swoją konsystencję i stan po wyschnięciu Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 O ile dobrze pamiętam, to brąz był właśnie z Montany. Zdziwiła mnie nieco, ale na plus, gruba powłoka jaką dała ta farba. Nie ma mowy o przetarciach (jak przy cienkich warstwach nanoszonych aerografem), i ciężko o odpryski. Według mnie nadaje się nieźle na podkład i kolor bazowy. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 ta farba po nałożeniu jest dosyć gęsta i łatwo się zdziera ( coś jak gęsto nałożony lakier do paznokci ) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 7, 2012 Report Share Posted December 7, 2012 (edited) Malowałem replikę Montanami (Nie Black, tylko Gold i 94) i faktycznie łatwo się ścierają. Co prawa nie wystarczy zdrapać paznokciem, ale widać każde najczęściej dotykane miejsce, no i każde przypadkowe uderzenie np. lufą w murek zostawiło swój ślad. A malowałem niedawno. Tylko że ja nie bawiłem się w mycie i odtłuszczanie repliki - pomalowałem ją ot tak. Mnie to osobiście w ogóle nie przeszkadza, bo lubię postarzone, zużyte i obdrapane repliki Z Montanami ogólnie problem jest też taki, że trudno dobrać odpowiednie kolory - w rzeczywistości są jasniejsze i bardziej nasycone od tych na palecie Edited December 7, 2012 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Z tego co piszą forumowicze farby z serii montana gold są w miarę niezłe. Ja miałem do czynienia z Montaną Black i nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
rogieroger Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Moja DMR-ka po malowaniu - paintjob wykonany farbami FOSCO: Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Link do zdjęcia w świetle dziennym rogieroger, Twoje farby wyglądają rewelacyjnie... Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Kiedyś wrzuciłem takie wybiurcze malowanie swojej eMki wiec teraz czas na całe. Farby NFM Sand Khaki i Mud Brown Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 aro, co to za celownik? Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 kopia Elcan Specter DR ze zmiennym powiększeniem 1x lub 4x. Jak dla mnie bardzo przyjemny Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Masz naprawdę zmienne powiększenie czy tylko 4x? Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Na prawdę zmienne :) Quote Link to post Share on other sites
pav Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 (edited) A ja tak pomalowałem MP5, a w zasadzie jej elementy bo samej repliki nie dotykałem. https://picasaweb.go...feat=directlink Edited December 12, 2012 by pav Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 To amerykański FRTIZ - jakieś pomysły co do koloru (w sensie jaki sprej)? :) FOSCO DDR Green będzie odpowiedni? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts