Kiekos Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 Oj różne są sposoby: - spirytus techniczny (spożywczego szkoda ale tez może być :D) lub ogólnie alkohole - benzyny/rozpuszczalniki (nawet słyszałem, że ktoś takim do lakieru do paznokci robił) Te są chyba najmniej inwazyjne, no i oczywiście specjalnie przeznaczone do tego środki :) Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 http://picasaweb.google.com/vnkellyvn/XM16E1# Moja zabawka malowana jakiś zwykłym podkładem z leroya (świecił się jak psu jajca) i farbkami humbrola nakładanymi pędzelkiem. Efekt miał wyjść jakby ta emka była oksydowana w latach 60 i przeszła parę większych bitew. Do zmiany na pełną XM16E1 został mi tłumik płomienia i stopka kolby ; ] Pierwsze i ostatnie zdjęcie jest z lampą. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 (edited) Upgrade emki. Kelly efekt zajebisty! Edited November 4, 2010 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Kelly, :icon_eek2: Brawo :D Efekt imponujący i oryginalny Quote Link to post Share on other sites
de21 Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Czy pomalowaną replikę pokrywacie jakimś bezbarwnym lakierem? Da się uniknać przy tym nabłyszczenia? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 kupić bezbarwny matowy ? Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 Malowanie za pomocą farb Army Paint - Marsh Grass, Olive Drab, Mud Brown Zamiast szablonu - użyte liście z krzaczorów znalezionych nieopodal mojego miejsc zamieszkania Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Gniot 36 razy przepłacony Kartoflany ( Chiński ) Oto efekt zabawy farbami :) Pierwszy raz malowałem replikę pędzelkiem i farbami ;) Kolory które zostały użyte: Humbrol: 26 53 83 91 93 94 155 160 Fotki robione na szybko: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
NoriK Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 http://img217.imageshack.us/i/dsc00609.gif/ (zmieniłem z JPG na GIF i dalej mam napisane, że nie mogę używać takiego rozszerzenia. Dlatego daje samego linka) Malowane farbkami do figurek (Citadel czy jakoś tak) i takim też pędzelkiem, póki co jedna strona, wprowadzę małe poprawki i pomaluję drugą. Wtedy dodam więcej fotek. Jak na efekt nudy wydaje mi się, że najgorzej to nie wygląda. A już na pewno lepiej niż moje m14 :D Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Widać ślady pędzla, popraw to raz jeszcze i daj bardziej mocz pędzel, ruchy raz przy razie a nie "szalony ivan". A tak w ogóle to wygląda bajerancko. Quote Link to post Share on other sites
esco Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Nie rozumiem, dlaczego tak się z tym bawicie, pędzle, szablony itp. rzeczy. To przede wszystkim ma działać, a z większej odległości takie idealne plamki zleją się z jedną szaroburą plamę. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 bo asg to również lans. A takie plamki wyglądają słitasnie ;D Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Ale te Marcinka mi się bardziej podobają... Ale taka łaciata petka też jest spoko. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Moja M21 Pomalowana samym kolorem bazowym: Efekt końcowy (imageshack nie wiedzieć czemu obrócił debilnie zdjęcia): Użyte farby: Montana Gold G1060 Mustard (kolor bazowy + gdzieniegdzie prześwity siatkowe albo smugi) Montana GoldG1180 Military Green (zieleń, wygląda prawie jak czarny, zdecydowanie za ciemny, niestety nigdzie nie było ani Olive Green ani Army Green) Montana Gold G8060 Palish Brown (brąz) Dupli-Color RAL6011 połysk (jasna zieleń, po malowaniu pryśnięte chmurką Montana która akurat była po ręką żeby zmatowić) Czarny zwykły mat z budowlanego, praktycznie go nie widać. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Jest już w dwóch tematach ale i tu pasuje więc wrzucam. Imageshack debilnie obrócił zdjęcia. Dokładny opis repliki: Zdjęcia - Airsoft -> Rodzina M-ek -> M14. Kolory farb: Ogólne techniczne -> Farby - odpowiedniki kolorów. Quote Link to post Share on other sites
napod Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 W sumie MAJOR to kawał niezłej roboty... Quote Link to post Share on other sites
NoriK Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 (edited) Dzięki ;) Nie mam już odpowiedniej farbki, drugą stronę malowałem sprejem, wszystko jeszcze trochę wybieliłem. Całość jeszcze będę poprawiał, póki co wygląda tak sobie http://img716.imageshack.us/f/dsc00631lolol.jpg/ Jeszcze będę się z tym bawił. Może coś z szarym będę kombinował. A tu moja kochana m14, o której pisałem wcześniej. Wygląda trochę jak Mosin z CoD 2 ^^ http://img840.imageshack.us/i/dsc00615f.jpg/ Pomalowanie zajęło mi koło 3 minut, wyjątkowo mi się nudziło a że to body jest uszkodzone (złamane) i idzie do kosza to postanowiłem sobie pomalować, z drugiej strony widać więcej pasów regularnych niż z tej, nie mam foto z tamtej PS. Ta gieta Marcinka wygląda zajebiście ale raczej nie na tą porę roku przecież ;) Wiadomo że w lecie nie będę gonił z białym p90 Major zajebista emka ;) Edited December 12, 2010 by NoriK Quote Link to post Share on other sites
Wiewioor Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Do CQB szary i czarny pasuje (a P90 ma raczej charakter CQB). Ślady pędzla przy malowaniu kamo na broni nie mają żadnego znaczenia. I tak połowa kamo się zetrze lub porysuje. No... chyba, że pomalujesz i powiesisz na ścianie... Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Z bliska, jak malowanie wygląda :P http://www.youtube.com/watch?v=rl50y2AZtNs No dobra, chwalę się że zrobiłem sobie EBB :P Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Mam pytanie czy jest realne dobranie tak farby aby uzyskać kolor podobny do tan/sand/fde/de itd potrzebuję latarkę czarną (kopia surefire m910) przemalować aby do Scara de pasowała? Rozumiem, że nigdzie w miejscach typu: komputerowe dobieranie kolorów nie są w stanie mi czegoś takiego dobrać i przygotować gotowej farby? Edited January 30, 2011 by Raistllin Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Są poprostu farby w tan, jak potrzebujesz napisz na PW Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Mam pytanie czy jest realne dobranie tak farby aby uzyskać kolor podobny do tan/sand/fde/de itd potrzebuję latarkę czarną (kopia surefire m910) przemalować aby do Scara de pasowała? Rozumiem, że nigdzie w miejscach typu: komputerowe dobieranie kolorów nie są w stanie mi czegoś takiego dobrać i przygotować gotowej farby? Że niby tego potrzebujesz? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 (edited) https://picasaweb.google.com/Kalashnikov911/MojGear#5565871024326233794 Mam nadzieje że już finalna wersja. Edited February 9, 2011 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
rynek Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 Siemanko. Co sądzicie o farbach Montana Black. Czy znacie jakiś dobry sklep w Polsce z którego można zamówić farby montany i mają duży wybór. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 A czy macie jakiś patent na malowanie w UCP? Lepsze są NFM'ki czy Montana Gold? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts