cassius Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Niom, maja po 30zl, a reszta za conajmniej 40 wiec naprawde warto :> Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 A po co Ci wiecej? Poza tym sprezyna to przeciez nie jedyna rzecz decydujaca o fpsach... Po co by Ci niby bylo te 420fps w mp5? bez sensu ehh... Dzieciaki i ten ich poscig za fps-ami. Z tego co wiem do budynku max 400fps wiec pytam jak to się dzieje ze M120 tu ma tyle fps a tu tyle... Nie chodzi mi o to żeby bylo ich dużo i dopisałem ze chce włąsnie dać springa M110 (chce grac w budynku) Jakby miała ta replika te 390 fps to nie bede zmieniał sprężyny- ale ponieważ inne bronie mają też tą sprężyne a wiecej fps to się zastanawiam jak to się dzieje i pytam ile naprawde ma MP5 CM fps (zmieniać sprnga czy nie)? (Tyle chciałem wytłumaczyć) Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Zielony! Do budynku max 350 wiec wychodzi ze nawet trzeba wymiec na 100, nie 110 :D Quote Link to post Share on other sites
zygus Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Jak się sprawują repliki do tej pory? :P Niech ktoś się wypowie co ma ją dosyć długo. Czy są jakieś usterki itp;p Witam. Jestem posiadaczem mp5 cymy ze stałą kolbą. Muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z tej repliki. Mam ją grubo ponad miesiąc. Wystrzelałem z niej +/- 6000 kulek i jak narazie nie mam powodów do narzekań. Nawet w największe mrozy hop-up podkręcał kulki gdzie w innych replikach odmawiał posłuszeństwa. Ogólnie polecam tego PEMA Quote Link to post Share on other sites
Gru102 Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 kusicie mnie ; p bardzo ; p może w lutym sprawie sobie to mp5 ; p Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 juz 6K kulek? U mnie to niecale 3 hi-capy dopiero poszly :D Quote Link to post Share on other sites
Gru102 Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 zależy kto jak testuje ; p Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 No ja wlasnie testowałem a nie wymłuciłem ;p Quote Link to post Share on other sites
zygus Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 juz 6K kulek? U mnie to niecale 3 hi-capy dopiero poszly :D Tak jak pisałem posiadam tą replikę od końca listopada. Wyłączając święta to używałem jej co tydzień. Więc stopień styrania jest nie wielki, ale testowałem w ekstremalnych warunkach. Narazie odpukać nic się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Reasumując to Cyma zrobiła na prawdę fajną replikę. Czy zamawiając ją warto zamówić wymianę części na inne, chodzi mi jakiś niezbędny tuning? Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Przeczytaj watek bo o tym byla mowa wiecej niz raz Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Faktycznie. Zębatki i cichy zestaw to na początek. Wydaje się jednak, że i bez tego to niezły kawał roboty jest. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Nie rozumiem takiego podejscia. Dla mnie glosny gearbox to plus. Niechcialbym repliki ktora ma natezenie na poziomie radiatora w kompie... Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Zgadza się. To właśnie się nazywa "osobiste preferencje" Jedni lubią po cichu i w ciemności a inni w autobusie przy włączonym mikrofonie z nagłośnieniem :D Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Niechcialbym repliki ktora ma natezenie na poziomie radiatora w kompie... Jakie odglosy wydaje radiator, skoro jest systemem chlodzenia pasywnego? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Żadne i myślę, że właśnie o to chodziło autorowi. Hiperbola mająca na celu wizualizację jego poglądów ;). Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Dobra, wytrzezwialem - dotarlo X-D. Do kasacji. Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Heheh, reflex godny Jedi ;) Quote Link to post Share on other sites
h34ven Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Na taiwanie pisze, że wystarczy wybić jeden pin aby dostać się do komory i lufy. O który pin chodzi? No i jak zdjąć ten szkielet, w którym siedzi komora? Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Chodzi o pin laczacy "zespol" chwytu pistoletowego z korpusem. Jeśli chodzi o komore to juz nie bardzo wiem o co c'mon i jak to zrobic :D Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 (edited) Wystarczy wybić pin przedni (ten przy gnieździe magazynka i osłony spustu) i rozsunąć energicznie połówki korpusu. Aby wyjąć komore i lufe należy wypchnąć lufe od strony wylotu kulki. Edited January 21, 2009 by macwolf1 Quote Link to post Share on other sites
heaVen Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 To z tym chwytem pistoletowym to wiem. Juz kilka razy rozbierałem replikę (u mnie są 2 piny- wersja z kolbą skł. w bok) i myślałem, że jest inne dojście. A jak komorę wyciagnąć i rozebrać to mi nie piszcie, bo chodzi mi o to w czym ta komora siedzi (ten "korpus" dla hopka). Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Doszedl jeden problemik. Magazynek zlapal luz w gniezdzie i rusza sie o jakies 1,5mm. Bedzie trzeba wkleic do wnetrza jakis kawaleczek plastiku i powinno byc ok... Quote Link to post Share on other sites
kulas Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 z tego co doczytałem po wymianie springa na słabszego m110-100 nadaje się idealnie do CQB... właśnie ja zamówiłem i czekam na paczuszke wiec jak przyjdzie to dolacze i moj wynik testow :D Quote Link to post Share on other sites
cassius Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 JA z kolei zamowilem 2x low-cap i pas taktyczny 3pkt od P&J. Nie wiem czy bedzie dobry dlatego moze jesli beda chetni zamieszcze fotke, jak on lezy przy ciele z tym paskiem ;p. Mam nadzieje ze sie nie zawiode, z reszta to 25zl. Warto zaryzykowac ;p Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts