lukas22 Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Wysłałem replikę do serwisu... na taiwana przysłali naprawiona wszystko ładne tylko zauważyłem że szlifowali szkielet http://www.wow-center.pl/mp5.JPG jest taka mała dziurka teraz. Czy ktoś wie w jakim celu ? Naprawili mi w replice ,,włącznik'' replika nie reagowała na spust.. Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Jak sensownie zrobić selektor ognia, aby był tylko po lewej stronie? Nie chcę ciąć tego przełącznika z prawej strony, a nie mam bladego pojęcia jak przyłapać ten drucik selektora Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Wysłałem replikę do serwisu... na taiwana przysłali naprawiona wszystko ładne tylko zauważyłem że szlifowali szkielet http://www.wow-center.pl/mp5.JPG jest taka mała dziurka teraz. Czy ktoś wie w jakim celu ? Naprawili mi w replice ,,włącznik'' replika nie reagowała na spust.. w cylindrze masz otwór wyrównujący objętość lufy z objętością cylindra. norma. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 na taiwanie cm.041b kosztuje już 630zł może mi to ktoś wytłumaczyć?? Ceny u krakmanów uzależnione są od kursu dolara . Quote Link to post Share on other sites
Wrazik Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Mam małe pytanko - mam tą replikę w wersji SD6 (z tłumikiem), czy jest możliwość zakupu jakichś części, które pozwoliłyby zmienić mój PM na zwykły, niewytłumiony MP5? Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Konwersja jakaś:) dlaczego chcesz zmienić? Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 Widziałem w różnych sklepach że cm.041j jest mocniejsza od wersji b. Przecież gearbox jest ten sam tylko inna konwersja czy się mylę. Może się ktoś wypowiedzieć na ten temat?? Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Ja powiem tak, jeśli ktoś ma dziwnie mały zasięg repliki cm0.41 to niech ją wyśle do serwisu.. ja tak zrobiłem różnica 100% zasięg poprawił się o 20-25m... coś z stykami było i jeszcze coś tam robili. Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 tzn co masz na myśli? zasięg rzędu 30m? Ja mam taki problem, że kulki p&j się zacinają, a jak dobrze strzeli to na 40 metrze lecą gdzie chcą, każda gdzieś indziej. Wymienię gumkę hu, kupię lepsze kulki i mam nadzieję, że lepiej będzie. Btw. chińczyki przesadzają z tym olejem silikonowym wewnątrz repliki, po prostu cieknie z niej.. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 jak stosuje sie badziewne kulki to nie oczekuj cudów, tak samo jest z gumą hopka. ilośc smaru, oleju w replice zalezy też od serwisu ;) Quote Link to post Share on other sites
InOsAK Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Jako nowy, podekscytowany właściciel tej repliki - taka mała ciekawostka, test ROF przy sprężynie 100 guardera i różnych pakietach jakie miałem w domu: Wszystkie naładowane full mikroprockiem. Pakiety 7.2 są z modelu jeżdżącego (do tego ten NiCd kosztuje aż 30zł, więc mam takie dwa :lol: ) Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Temat przeczytałem cały, nie chce mi się czytać na nowo. Czy ktoś wie jakie są bebechy w środku? jaka sprężyna? głowica tłoka? (mam cm041 jest bardzo ale to bardzo głośna.) Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 a może wystarczy tylko lekko dokręcić lub odkręcić śrubę tą w chwycie od silnika? U mnie to pomogło Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 To nie silnik:) ani zębatki. raczej tłok i jego głowica. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 głwica typowa na chinola, sprezyna tez, czyli takie sobie coś :) łozyska dziwaczne ( przynajmniej w replice od krakmana) szlag mnie trafiał z podkładkowaniem tego...) Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 a chodzi Ci o te uderzenie, to normalne :) Ciekawe, czy nastąpiła by znaczna zmiana po wstawieniu tego : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4993 Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Zastanawiam się nad żywotnością tej repliki na baterii 9.6, co pierwsze się pójdzie je%@#? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 A czemu ma się coś zje..ć od baterii 9,6? Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Szybkostrzelność jest o wiele zwiększona. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Nie przesadzaj. To nie lipo 11,1V. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Powiem tak miałem firefoxa 8.4 teraz mam 9.6 i różnica jest kolosalna. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 To ja powiem tak: jadę na Firefoxie large 9,6 na kilku stockowych GB chińskich, głównie na Cymy. Zero problemów, a przesiewam mnóstwo kul (tak to jest, jak się walczy 2 razy na tydzień). Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 na taiwanie już nie ma cm.041b Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Jakby co to ja mam do sprzedania, szczegóły na PW. Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 jest jeszcze na zbrojowni :-P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts