mapajo Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Kochani! Jestem najbardziej Zielony ze Wszystkich Zielonych. Wydaje mi się również, że póki co nie mogę zakładać tematów, stąd zamieszczenie mojej prośby w tym miejscu! Stałem się nabywcą mp5 Cymy http://www.taiwangun.com/shop,show,1333 Szukam pomysłu na skompletowanie ubioru odpowiedniego dla mojej repliki. Podpowiedzcie więc proszę, Wskażcie ewentualnie miejsca w których mógłbym dokonać zakupów. Dziękuję za każdą radę. p.s. Osoby, których "zieleń" odeszła w niepamięć dawno temu proszę o powstrzymanie się od złośliwości pod moim adresem ;-) Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 (edited) Ja Ci wskaże miejsce w którym znajdziesz odpowiedzi ;> http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=12027&hl= http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=7279&hl= itp... poszukaj sobie w poddziale o o mundurze i oporządzeniu. Ładownice na magi do m16 pasują także do mp5 Żeby nie było oft. wie ktoś może, kiedy i w jakim sklepie pojawią się CM.041 w wersji SD6? Edited April 10, 2009 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
vorio Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 witam, czy mial ktos stycznosc z kilkoma wersjami tej mp5 (CM041J, CM041, CM041B) i moze powiedziec ktora jest najlepsza? Osobiscie zalezaloby mi na skladanej kolbie-aby karabin mogl miejscic sie w plecaku, jednak nie wiem czy moze stala nie bedzie po prostu lepsza... pzdr vorio Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 W stałej zmieścisz wieksza batke.ALe składane lepiej wyglądają. Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 (edited) Witam a mógłby mi ktoś powiedzieć co w tej MP5 nie jest z metalu byłbym bardzo wdzięczny Edited April 11, 2009 by bator18 Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 To co jest w oryginale z niemetalu? W sensie np. selektor ognia,chwyt przedni? Popatrz na fotkę i pomyśl,albo poczytaj w opisie. Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 (edited) Witam a mógłby mi ktoś powiedzieć co w tej MP5 nie jest z metalu byłbym bardzo wdzięczny Replika była wiele razy opisywana, są dostępne fotki, opinie ludzi, zanim zaczniesz zadawać tego typu pytania to poczytaj troszkę bo bez tej umiejętności za dużo się o airsofcie nie dowiesz :-) Edited April 12, 2009 by coyote_x Quote Link to post Share on other sites
Galanosek Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Niech mi ktoś powie czy ta MP5 ze stała kolbą ma batkę w kolbie czy w przednim chwycie bo szukam i nie mogę tego znaleźć ps. u Krakmanów pisze że wszystko jest ze ZnAl'u Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 W stałej kolbie, idzie to wyczytać z tego wątku na forum... Quote Link to post Share on other sites
Altair94 Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Witam. Chcę sobie kupić tą http://www.taiwangun.com/shop,show,1334 replikę. Nadaje się ona do lasu?Może trzeba kupić przedłużenie lufy(tłumik)? Byłaby to moja pierwsza replika. Quote Link to post Share on other sites
vorio Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 a czemu mialaby sie nie nadawac? mocna moc, zgrabna, bedzie jak najbardziej ok. Quote Link to post Share on other sites
Altair94 Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Słyszałem różne opinie o tym, że MP5 nie nadają się do lasu. Podsumowując.Dobry wybór na początek? Quote Link to post Share on other sites
vorio Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 a jak argumentowali swoje wypowiedzi? Quote Link to post Share on other sites
bartek369 Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 a gdzie jest chowana bateria w wersji ze składaną kolbą? Quote Link to post Share on other sites
Altair94 Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 (edited) No właśnie o to chodzi, że głównie bez argumentów i dla tego nie bardzo wierzyłem.Chciałem się upewnić tylko. EDIT:Bartek.Zobacz na zdjęcia. Edited April 15, 2009 by Altair94 Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 a gdzie jest chowana bateria w wersji ze składaną kolbą? W chwycie przednim. Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Panowie, czy ktoś z Was bawił się już CM041 w wersji "J" (wysuwana kolba)? Zastanawiam się jak wygląda kwestia jej trwałości... Quote Link to post Share on other sites
mapajo Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Panowie, czy ktoś z Was bawił się już CM041 w wersji "J" (wysuwana kolba)? Zastanawiam się jak wygląda kwestia jej trwałości... Laika krytycznych uwag kilka (zaczynam zabawę z ASG, proszę zatem wybaczyć niefachowy język niniejszej opinii): Mam za sobą dopiero pierwsze strzelanie wersją J, a zatem o trwałości kolby nie mogę powiedzieć wiele. Kolba i jej mocowanie wyglądają solidnie, sądzę że nie powinno być problemów z ich trwałością. Mam za to inne zastrzeżenie dotyczące osłony bezpiecznika. Niedostateczna ilość miejsca na baterię (w chwycie przednim) wymusza umiejętne jej "pakowanie". Jest z tym trochę gimnastyki: -za długie kable - niby "linki" jednakże z giętkością mające niewiele wspólnego, -niedorzeczne miejsce zamocowania osłony bezpiecznika (pod lufą). Wkładając baterię można nią łatwo przycisnąć wspomnianą osłonę i zmiażdżyć ją (wykonana w kruchego plastiku). Po godzinie posiadania repliki zabrałem się za przerabianie tego elementu (skrócenie kabli, umieszczenie bezpiecznika w osłonie ze sklepu elektronicznego). Poprzez zwiększenie ilości miejsca w chwycie kolby pozwoliło to na poprawę komfortu wkładania baterii, zapobiegło przede wszystkim konieczności zawijania kabli. Zaletą wersji J jest z pewnością praktyczność użytkowania (łatwo składana kolba o trójstopniowej regulacji długości). Wadą - mała ilość miejsca na baterię powodująca konieczność niezwykle ostrożnego jej wkładania. Quote Link to post Share on other sites
mapajo Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 (edited) Słyszałem różne opinie o tym, że MP5 nie nadają się do lasu. Podsumowując.Dobry wybór na początek? Zapewniam, że w lesie nie będziesz miał kompleksów :) Wyrzut jest bardzo mocny, zasięg skuteczny bez zarzutu. Sądzę zatem, że wątpliwości można mieć co do przydatności CM041 w CQB - niby MP5, jednak niezwykle mocna. Jeżeli chodzi o przydatność dla początkującego - polecam, Pamiętaj jednak proszę o tych fps'ach i rozważnie Posługuj się repliką. Edited April 19, 2009 by mapajo Quote Link to post Share on other sites
MEZO25 Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Moglibyscie by mi podac jakie wymiary mają wasze gwinty na tłumik dżwięku? Bo mój ma chyba 13 albo 13,5 mm. Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 A ja mam jedno pytanko. Mianowicie: czy po zakupie MP5 z Cymki MUSZĘ wymienić akumulator OD RAZU czy mogę to zrobić później ( czyt. za miesiąc, dwa )? Na rofie mi nie zależy tak bardzo bo ja jestem przyzwyczajony na semi auto jechać albo krótkie serie. I jak z formatem? Co mam zrobić po zakupie z akumulatorem?:) Z góry dzięki za odp. 8-) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Możesz poczekac. Spokojnie da radę. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Dobrze wiedzieć :) A jak z formatem? Co mam zrobić na "świeżo" po powrocie z KrK? :P Quote Link to post Share on other sites
mapajo Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Dobrze wiedzieć :) A jak z formatem? Co mam zrobić na "świeżo" po powrocie z KrK? :P Bateria w pudle będzie rozładowana. Podepnij ją na odpowiedni czas (wzór jego wyliczenia znajdziesz w instrukcji - wychodzi chyba mniej niż 8 godzin). Należy ściśle trzymać się wyliczonego czasu. Jeżeli tak postąpisz bateria posłuży na długo. Stock to 1400 mHah, do lasu wystarcza na jakieś 5 magów (ogień pojedynczy oraz semi), do CQB idealna. Niebawem w ofercie taiwangun'a będą batki większe pojemnościowo, pasujące do tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Cineq Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Witam chciałbym Was prościć o rade :poddanie: jakiego guna byscie polecali z tych dwóch http://www.taiwangun.com/shop,show,854 czy moze tego http://www.taiwangun.com/shop,show,1333 z gory dzieki za pomoc :wink: pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts