Borol Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Elo. Chcę na replicę odwzorować coś co ma na pierwszy rzut oka,może drugi przypominać flecktarna. Jak to zrobić? Od razu mówię,że trochę już malowałem,zrobiłem quasi-woodlanda, wycinam plamki i szablony. Sprejuję spreyami samochodowymi. Nie mówicie czym malować,wiem ,że nie robię to w pełni pr0:) Chodzi mi o sam sposób jak zrobić coś co ma przypominać wzór z flecktarna .Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
dark2 Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Flek to takie kropki - sikaj przez szablon z okrągłymi dziurkami - w zależności od odległości w jakiej będziesz trzymał szablon uzyskasz wyraźne - albo rozmyte krawędzie. A najpierw trening na jakiejś kartonowej rurze. Może to ci pomoże - http://www.hardcoil.net/airsoft/tutorials/ft_mask.html Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted November 29, 2008 Author Report Share Posted November 29, 2008 Z tego linka już trochę więcej wiem.Ale to i tak nadal trochę niezbyt pasi:/ Flecktarn ma inny wzór. Nie da się? Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Odrysowujesz flekowe plamy / szukasz gotowych szablonów w necie (na 99% są, poszukaj dokładnie, setki ludzi musiało już malować to kamo). Innego wyjścia nie masz. A maska może nie do końca jest fleckiem, ale została pomalowana wyśmienicie - życzę Ci tak udanego paint jobu. Elo. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Borol - a nie mogłeś od razu uderzyć do starego java? Za odpowiednią ilość piwa pomogę przy malowaniu. Nawet jęśli ma to być fleck (tfu!) :) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted November 30, 2008 Author Report Share Posted November 30, 2008 Javv,po co nabijasz se posty ,jak wiesz o co chodzi?:P Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 Nie wiem o co chodzi :P Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Hahaha :wink: Sorry, nie mogłem się powstrzymać. javelin - piątka Pozdrawiam serdecznie, F4RR3LL Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Ale ja serio nie wiem o co chodzi i co Borol ma na myśli :D Ja akurat straciłem listę GG, ale on mógłby napisać i wyjaśnić :P Co do giwery we flecku - mam taką fotkę: Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Odpowiem tak: Według mnie do tego mogło by się przydać kilka kropek szarego. Wygląda jakby łapy psa ;-) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 To jest ochydne!!! :wink: Kto mógł aż tak skrzywdzić sarenke :cry: Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Stop przemocy zwierzętom. Tak gietka naprawdę brzydka. Ale masz rację może do G36 i to by pasowało, ale nie do G3. Pozdrawiam serdecznie, F4RR3LL Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Kolega na tym zdjęciu to Gross, swoją drogą giwera bardzo kosi, kamo sprawdza się bardzo dobrze. Malował to jakiś artysta malarz jego kolega/znajomy etc. Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Bo prawda jest taka że nieważne jakie camo (czy oryginał czy radosna twórczość) jak będzie dobrze dobrana do warunków to będzie dobrze maskować. Ja proponuję wziąć kawał materiału flecktarnowego, zorganizować sobie farby odpowiedniego koloru i zrobić szablon na podstawie plam. Następnie kombinować ze skopiowaniem wzoru z materiału na replikę. Nic innego poradzić nie mogę. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Warunki zmieniają się co kilkadziesiąt metrów... A to jest naprawdę fajny paintjob. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Flecktarn ogólnie wygląda jak rzygowiny, ale trzeba mu przyznać, że maskuje się dobrze (tfu). Tak jak malowanie eMki w marpata tak i malowanie G3/G36 we flecka jest HEREZJĄ... Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 A ja zawsze będę mówił że na wojnie herezji niema. Dlaczego? Wszyscy plują na jakieś udziwnienia na kałachu typu Koli, lasery, rączki, łączone magi itp. Ale gdyby zapytać ich czy chcieli by na wojnie dostać Kałachoinkę na wypasie czy łysego wątpię że ktoś by wybrał standard. To samo jest z malowaniem. Jeśli będzie cie to bardziej maskować i pozwoli być o ten krok przed wrogiem to dlaczego nie. A to że Giety albo Mki nie wyglądają ładnie w malowaniu to kwestia gustu o którym się nie rozmawia. :P Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Wszyscy plują na jakieś udziwnienia na kałachu typu Koli, lasery, rączki, łączone magi itp. Ale gdyby zapytać ich czy chcieli by na wojnie dostać Kałachoinkę na wypasie czy łysego wątpię że ktoś by wybrał standard. Do tego dochodzi charakterystyczny tekst typu: "No, khmm, zajebiste malowanie ale ja wolę czarną giwerę". No tak, bo jakby trzeba było sprzedać, albo co gorsza ZNUDZI SIĘ :D I dziwicie się, czemu niektóre środowiska śmieją się z airsoftowców :lol: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Dlatego wziąłem swojego fala i go opakowałem w mundurek ;-), a już byłem bliski malowania go ;-). Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Chciałeś powiedzieć "zaszyłem" :P Swoją drogą, muszę to samo z Betą zrobić. Metoda prosta i skuteczna... Quote Link to post Share on other sites
sztyla Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 A ja się tak zastanawiam, czy replikę jest lepiej "Zaszyć" czy też "Pomalować". Jakie macie na ten temat zdanie ? :???: Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Zawsze jak pomalujesz to będzie trochę za bardzo kontrastowe, jednym słowem oczojebne. (to chyba nie przeklinanie - Foka?) Uszycie będzie bardziej "rozmyte" i kolory bardziej zlane. Według mnie lepsze zaszycie, chociaż najlepsze ghillie na broń. Nie wiem czy więcej roboty z tym i ztym :roll: Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
sztyla Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 (edited) Dzięki, a i jeszcze jedna rzecz, jak najlepiej obszyć, siatką maskującą czy czymś innym ?? :D Edited December 2, 2008 by sztyla Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Że niby co? Kontrastowe, oczojebne? To chyba zależy od doboru kolorów i sposobu malowania... Ale co tam, ja się nie znam, malowałem repliki tylko 6 razy :) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Javelinie- walnij tu oto fotkę swojej eMki w MARPACIE (?) jak się nie myle- był bym wdzięczny ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts